Βενετία
Αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Βενετία

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Βενετία

Krystof Hajek ενημερωμένο 21. 2. 2024

Η φθηνότερη μεταφορά από το αεροδρόμιο της Βενετίας στο κέντρο είναι με λεωφορείο από το παρακείμενο χωριό που ξεκινά από 1,50 eur, ενώ η ταχύτερη είναι με λεωφορείο εξπρές απευθείας από τον τερματικό σταθμό για 10 eur.

Χρόνος ταξιδιού Τιμή Συχνότητα Σύνδεσμος
Λεωφορείο ATVO 20 λεπτά 10 ευρώ 30 λεπτά Atvo.it
Flixbus.com
Λεωφορείο ACTV 20 λεπτά
(25 λεπτά Mestre)
10 ευρώ
(1,50 eur
από Tessera)
15 λεπτά (Βενετία)
30 λεπτά (Mestre)
Actv.it
Πλοίο Alilaguna 37-50 λεπτά 15 ευρώ 15 λεπτά Alilaguna.it

Λεωφορείο για Μέστρε και Βενετία

Δύο εταιρείες λεωφορείων εκτελούν δρομολόγια απευθείας από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου:

 • (τα λεωφορεία δεν φέρουν αριθμό γραμμής)
 • ACTV - γραμμή 5 AeroBus προς Βενετία και γραμμή 15 προς Μέστρε

Η διαδρομή προς το Μέστρε διαρκεί περίπου 20 λεπτά, ενώ η διαδρομή προς τη Βενετία διαρκεί 30-40 λεπτά.

Δείτε ξενοδοχεία στη Βενετία

ATVO (Flixbus)

Η ταχύτερη και πιο άνετη επιλογή είναι τα απευθείας λεωφορεία "ATVO Airport Shuttle". Σε αντίθεση με τις γραμμές 5 και 15 της ACTV, δεν σταματούν πουθενά και κυκλοφορούν άνετα μεγάλα λεωφορεία. Το φθηνότερο εισιτήριο μετ' επιστροφής αποτελεί επίσης πλεονέκτημα.

Η ATVO εκτελεί δρομολόγια μία φορά κάθε μισή ώρα προς το Μέστρε και επίσης απευθείας προς τη Βενετία. Η τιμή είναι 10 ευρώ / μετ' επιστροφής 18 ευρώ. Σημειώστε αμέσως το εισιτήριο που αγοράσατε στο μηχάνημα στον κίτρινο επικυρωτή ακριβώς δίπλα στο μηχάνημα.

 • Εισιτήρια: ηλεκτρονικά στη διεύθυνση flixbus.com / atvo.it, στο εκδοτήριο στην αίθουσα αφίξεων ή στο μηχάνημα στη στάση του λεωφορείου (μόνο το μηχάνημα ATVO, όχι ACTV).
 • Στάσεις: δεξιά από την έξοδο του τερματικού σταθμού

ACTV

Υπάρχουν συνολικά 3 γραμμές ACTV που σταματούν στο αεροδρόμιο:

 • Γραμμή 5 "AeroBus" - Βενετία Piazzale Roma (μία φορά κάθε 15 λεπτά)
 • Γραμμή 15 - Μέστρε (μία φορά κάθε 30 λεπτά)
 • Δρομολόγιο 45 - πηγαίνει στα βορειοανατολικά προάστια του Μέστρε.

Δρομολόγια και χάρτες για όλες τις γραμμές στο Μέστρε και τη Βενετία στην ιστοσελίδα actv.avmspa.it. Οι ημέρες χωρίζονται σε "Feriale" (Δευτέρα έως Σάββατο) και "Festivo" (Κυριακές και αργίες).

Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και ισχύει για 75 λεπτά, είναι μεταβιβάσιμο σε άλλες λεωφορειακές γραμμές ή στο τραμ. Αν θέλετε επίσης να μετεπιβιβαστείτε στα σκάφη vaporetti στο κέντρο της Βενετίας εντός 90 λεπτών, αγοράστε εισιτήριο για 18 eur.

Το ημερήσιο εισιτήριο δεν ισχύει όταν πηγαίνετε στη στάση του τερματικού σταθμού.

 • Εισιτήρια: ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής για κινητά, στο εκδοτήριο στην αίθουσα αφίξεων ή στο μηχάνημα αυτόματης πώλησης στη στάση (μόνο το μηχάνημα ACTV - πρώτο από την έξοδο)
 • Στάσεις: αριστερά από την έξοδο του τερματικού σταθμού

Μυστική συμβουλή για τη φθηνότερη μεταφορά με 1,50 €

Ωστόσο, ο φθηνότερος τρόπος για να μετακινηθείτε από το αεροδρόμιο είναι να περπατήσετε μέχρι τη στάση Triestina Tessera (βλ. χάρτη), 1,5 χλμ. μακριά, όπου το λεωφορείο 5 σας μεταφέρει στο κέντρο της Βενετίας και η γραμμή 15 στην ενδοχώρα του Μέστρε, όπου κάνει στάση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Το εισιτήριο κοστίζει 1,50 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε από το πρακτορείο εφημερίδων σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τη στάση (το πρακτορείο εφημερίδων βρίσκεται στη στάση στην αντίθετη κατεύθυνση) ή μέσω της εφαρμογής για κινητά. Στο αεροδρόμιο δεν θα σας πουλήσουν εισιτήριο για 1,50 ευρώ.

Για τη στάση Triestina Tessera, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα 24ωρο εισιτήριο έναντι 25 ευρώ για ολόκληρο το δίκτυο μεταφορών της Βενετίας (λεωφορεία ACTV + τραμ + πλοία).

Πλοία

Ένα πλοίο θα σας μεταφέρει επίσης απευθείας στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας με στυλ. Εκμεταλλευτείτε τις τακτικές γραμμές πλοίων ή τα θαλάσσια ταξί.

Γραμμή Alilaguna

ΗAlilaguna λειτουργεί τρεις γραμμές από το αεροδρόμιο, με πλοία που πηγαίνουν απευθείας στην πλατεία του Αγίου Μάρκου ή στη γέφυρα Ριάλτο και κάνουν στάση στα νησιά Μουράνο ή στην παραλιακή περιοχή Lido di Venezia.

Η διαδρομή διαρκεί περίπου μία ώρα με μεσοδιάστημα περίπου 15 λεπτών.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: 1:

 • 15 ευρώ για απλή μετάβαση / 27 ευρώ για επιστροφή - προς το κέντρο της Βενετίας
 • 8 eur απλή μετάβαση / 15 eur μετ' επιστροφής - προς το νησί Μουράνο

Εάν κατευθύνεστε προς το Λίντο ή το Μουράνο, αξίζει τον χρόνο και τα χρήματα για να πάρετε το πλοίο, διαφορετικά είναι περισσότερο για την αίσθηση και την ατραξιόν.

Τα εισιτήρια μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το εκδοτήριο εισιτηρίων στην αποβάθρα του πλοίου, η οποία συνδέεται με τον τερματικό σταθμό με έναν συνδετικό διάδρομο. Τα εισιτήρια μπορούν επίσης να αγοραστούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας alilaguna.it.

Θαλάσσιο ταξί

Στην αρχή της αποβάθρας υπάρχουν αποβάθρες για τα θαλάσσια ταξί και ένα εκδοτήριο εισιτηρίων όπου μπορείτε να πληρώσετε το εισιτήριό σας.

Η τιμή για το κέντρο είναι περίπου 140 ευρώ για ένα πλήρες σκάφος για 4 επιβάτες.

Χάρτης των γραμμών δημόσιας συγκοινωνίας

Δημιουργήσαμε έναν διαδραστικό χάρτη με όλες τις γραμμές λεωφορείων και πλοίων που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο VCE της Βενετίας.

Πρώτες και τελευταίες συνδέσεις

Μας ρωτούν συχνά πώς να φτάσετε στις πρώτες πρωινές αναχωρήσεις ή μετά τις τελευταίες νυχτερινές αφίξεις από/προς το αεροδρόμιο. Εδώ είναι οι πρώτες και οι τελευταίες συνδέσεις από/προς το αεροδρόμιο.

Πρώτες συνδέσεις:

Piazzale Roma από Mestre από Forte Nove (με πλοίο)
Αναχώρηση από το κέντρο 4:20 (καθημερινά) - Λεωφορείο αεροδρομίου ATVO
4:35 (Δευτέρα-Σάββατο) - Γραμμή 5
4:30 (καθημερινά) - Λεωφορείο αεροδρομίου ATVO 4:33 (καθημερινά)
Άφιξη στο αεροδρόμιο 4:40 - Λεωφορείο αεροδρομίου ATVO
4:56 - Γραμμή 5
4:50 5:10

Τελευταίες συνδέσεις:

Piazzale Roma προς Μέστρε προς Forte Nove (πλοίο)
Αναχώρηση από το αεροδρόμιο 0:40 (καθημερινά) - γραμμή 5 23:50 - ATVO 0:20
Άφιξη στο κέντρο 1:01 0:10 0:57

Ταξί

Το ταξί είναι ο πιο ακριβός και λιγότερο βολικός τρόπος για να φτάσετε στη Βενετία. Σας μεταφέρει στο ίδιο σημείο με τα λεωφορεία, στην Piazzale Roma, από όπου πρέπει να περπατήσετε ή να πάρετε πλοίο για να φτάσετε στο ξενοδοχείο σας στο κέντρο.

Το μόνο νόημα που μπορεί να έχει είναι όταν πηγαίνετε στο ξενοδοχείο σας στα περίχωρα του Μέστρε.

Η τιμή για το κέντρο της Βενετίας είναι 45 ευρώ, ενώ για το Μέστρε είναι 35 ευρώ.

Για το αεροδρόμιο του Τρεβίζο

Εάν σκοπεύετε να μεταφερθείτε μεταξύ των αεροδρομίων Marco Polo και Treviso, κατευθυνθείτε πρώτα προς το Mestre (βλ. ενότητα "Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο" παραπάνω), όπου θα μετεπιβιβαστείτε σε λεωφορείο της Terravision ή της ATVO απευθείας προς το αεροδρόμιο Treviso. Συνολικά, η διαδρομή θα σας κοστίσει 20 ευρώ, ενώ αν περπατήσετε μέχρι το χωριό Tessera, 13,50 ευρώ.

Δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση μεταξύ των αεροδρομίων.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.