Βενετία
Αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Βενετία

Transfer at Βενετία Airport

Krystof Hajek ενημερωμένο 21. 2. 2024

Το αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας διαθέτει μόνο έναν κοινό τερματικό σταθμό για όλες τις αναχωρήσεις και αφίξεις. Το αεροδρόμιο είναι καλά διαρρυθμισμένο, αλλά στενόχωρο και συχνά με πολύ κόσμο.

Ωστόσο, το check-in, η ασφάλεια ή ο έλεγχος διαβατηρίων έχουν επαρκή χωρητικότητα και σπάνια σχηματίζονται μεγάλες ουρές.

Ειδικά πίσω από τον έλεγχο ασφαλείας, υπάρχει σοβαρή έλλειψη καθισμάτων, αναγκάζοντας τους επιβάτες να καθίσουν σε ένα από τα εστιατόρια.

Δείτε ξενοδοχεία στη Βενετία

Ο χώρος αφίξεων βρίσκεται στο ισόγειο. Τα γκισέ check-in βρίσκονται στο ισόγειο στην άκρη δεξιά (π.χ. easyJet, αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, Emirates) και ορισμένα γκισέ βρίσκονται στον 1ο όροφο.

Τασημεία ελέγχου ασφαλείας βρίσκονται στον 1ο όροφο. Στο τέρμα αριστερά υπάρχει ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας που προορίζεται μόνο για τις απευθείας πτήσεις προς τις ΗΠΑ (χωρίς αλλαγή), ενώ στα δεξιά υπάρχει ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας κοινό για όλες τις άλλες πτήσεις.

Ο έλεγχος διαβατηρίων που χωρίζει τον τερματικό σταθμό σε Σένγκεν και μη Σένγκεν βρίσκεται μετά το σημείο ελέγχου ασφαλείας.

Μπορείτε να κατεβάσετε έναν χάρτη του τερματικού σταθμού από τον επίσημο ιστότοπο του αεροδρομίου.

Μεταφορά μεταξύ πτήσεων

Παρόλο που το αεροδρόμιο της Βενετίας δεν είναι πολύ συχνό σημείο μετεπιβίβασης, αν κάνετε μετεπιβίβαση εδώ, είναι πολύ απλή.

Εάν έχετε εγγυημένη μετεπιβίβαση που αγοράσατε σε ένα εισιτήριο ή εάν μετεπιβιβάζεστε μόνοι σας αλλά χωρίς παραδοτέες αποσκευές, δεν χρειάζεται να βγείτε καθόλου από τον χώρο διέλευσης. Απλώς ακολουθήστε τις πινακίδες "Πτήσεις σύνδεσης".

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.