Στοκχόλμη
Στοκχόλμη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Στοκχόλμη

Skansen

David Eiselt ενημερωμένο 15. 4. 2024
Το υπαίθριο μουσείο

Επισκεφθείτε το νησί Djurgården στο παλαιότερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο, το οποίο είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Στοκχόλμη

Το μουσείο, που ονομάζεται απλά Skansen, δίνει ήδη μια ιδέα για το τι να περιμένετε. Περιπλανηθείτε στον χώρο των 75 στρεμμάτων και ανακαλύψτε πώς ζούσε η ζωή στη Σουηδία και τις σκανδιναβικές χώρες τις ημέρες πριν από τη βιομηχανική επανάσταση.

Το Skansen άρχισε να δημιουργείται στα τέλη του 19ου αιώνα για να διατηρήσει την εμφάνιση της παραδοσιακής σουηδικής υπαίθρου. Το μουσείο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό το 1891.

Τι θα δείτε στο υπαίθριο μουσείο;

Το κύριο αξιοθέατο του μουσείου είναι ένα αντίγραφο μιας σουηδικής πόλης των αρχών του 19ου αιώνα.

Περπατήστε στους δρόμους με τα τυπικά σουηδικά ξύλινα σπίτια και τις εκκλησίες, ρίξτε μια ματιά στο εσωτερικό τους και δείτε πώς ήταν επιπλωμένα τα σπίτια εκείνη την εποχή.

Σε αρκετά σημεία υπάρχουν διαδραστικές επιδείξεις χειροτεχνιών της εποχής που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας.

Ζωολογικός κήπος

Σχεδόν το ένα τρίτο του μουσείου είναι ένας όμορφος ζωολογικός κήπος όπου μπορείτε να θαυμάσετε κυρίως ζώα από τα σκανδιναβικά τοπία, όπως αρκούδες, λύγκες και φώκιες.

Τελεφερίκ

Ένα δημοφιλές αξιοθέατο για τα παιδιά είναι το τελεφερίκ μήκους 196 μέτρων που ονομάζεται Bergenbana, με το οποίο μπορείτε να ανεβείτε στο υψηλότερο σημείο του υπαίθριου μουσείου.

Το τελεφερίκ περνά εν μέρει μέσα από το πάρκο και εν μέρει μέσα από το ιστορικό χωριό.

Ενυδρείο

Στο νότιο τμήμα του πάρκου, επισκεφθείτε το ενυδρείο Skansen με περισσότερα από 200 είδη εξωτικών ψαριών, κροκοδείλων, χελωνών, φιδιών ή σαυρών.

Ενημερωθείτε για τον προσανατολισμό σας πριν επισκεφθείτε το μουσείο και δείτε τον διαδραστικό χάρτη: skansen.se/en/map.

Κόστος εισόδου και ώρες λειτουργίας

Το Skansen είναι ανοιχτό καθημερινά καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Ωστόσο, ορισμένα από τα υπαίθρια αξιοθέατα, όπως οι διαδραστικές επιδείξεις χειροτεχνίας και το σχοινάκι, είναι ανοιχτά μόνο από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο.

Οι ώρες λειτουργίας ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή. Ανοίγει στις 10:00 και κλείνει μεταξύ 15:00 και 20:00. Τις τρέχουσες ώρες λειτουργίας μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του μουσείου: skansen.se/en/calendar.

Οι τιμές των εισιτηρίων ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή και κυμαίνονται μεταξύ 200 sek και 265 sek για ενήλικες.

Τα παιδιά κάτω των 15 ετών πληρώνουν 80 sek για την είσοδο όλο το χρόνο.

Η είσοδος στο ενυδρείο χρεώνεται ξεχωριστά, όπου κοστίζει 160 sek.

Για τις τρέχουσες τιμές και για να αγοράσετε ηλεκτρονικά, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: skansen.se/opening-hours-and-prices.

Πώς θα φτάσετε στο υπαίθριο μουσείο;

Η στάση του λεωφορείου και του τραμ "Skansen" βρίσκεται στη νότια (κύρια) είσοδο.

  • Τραμ - γραμμή 7
  • Λεωφορεία - γραμμές 67, 970
Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.