Djurgården

Djurgarden

Ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Στοκχόλμης, το Djurgården, αναφέρεται συχνά ως "μουσειακό νησί", επειδή διαθέτει πολλά σημαντικά μουσεία - συχνά παγκόσμιας κλάσης.

Αλλά όχι μόνο αυτό. Το Djurgården φιλοξενεί επίσης το μεγαλύτερο λούνα παρκ της Στοκχόλμης, καθώς και τεράστια πάρκα και δάση όπου πολλοί ντόπιοι πηγαίνουν για βόλτες μετά τη δουλειά ή τα Σαββατοκύριακα.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Στοκχόλμη

Μουσεία στο Djurgarden

Μπορείτε εύκολα να περάσετε αρκετές ημέρες στη σειρά επισκεπτόμενοι τα μουσεία του νησιού, αν είστε πραγματικοί λάτρεις. Και ακόμη και αν επισκέπτεστε τα μουσεία μόνο πετώντας γύρω από τον κόσμο, θα πρέπει οπωσδήποτε να διαθέσετε μισή μέρα για μια επίσκεψη.

Έχουμε συγκεντρώσει ξεχωριστές λεπτομερείς πληροφορίες για αρκετά μουσεία, τις οποίες μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στο όνομα του μουσείου παρακάτω.

 • Σκανδιναβικό Μουσείο - το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας που καταγράφει τη σουηδική κουλτούρα και ιστορία
 • Μουσείο πλοίου Vasa - δείτε το μοναδικό και σχεδόν πλήρως διατηρημένο πλοίο του 17ου αιώνα
 • Skansen - ένα υπαίθριο μουσείο που αφηγείται την ιστορία του πώς ήταν η ζωή σε διάφορα μέρη της Σουηδίας
 • Μουσείο ABBA - μια διαδραστική έκθεση αφιερωμένη στο θρυλικό σουηδικό συγκρότημα
 • Μουσείο Βίκινγκ (thevikingmuseum.com) - ένα μικρό μουσείο με μικρά πλοία των Βίκινγκς και την αρχαία ιστορία της Σουηδίας
 • Junibacken (junibacken.se) - ένα μουσείο παιχνιδιών, παιδικής λογοτεχνίας και αξιοθέατων για παιδιά κάτω των 10 ετών

Απολαύστε τη διασκέδαση

Τα ψηλά καρουζέλ και τα τρενάκια που είναι ορατά από μακριά υποδηλώνουν ότι το Djurgården δεν αφορά μόνο τη μάθηση στα μουσεία, αλλά και τη διασκέδαση.

Στη νότια όχθη θα βρείτε το Gröna Lund, το μεγαλύτερο λούνα παρκ της Στοκχόλμης με περισσότερα από 30 αξιοθέατα.

Μέσα στο υπαίθριο μουσείο Skansen, θα βρείτε έναν μικρό ζωολογικό κήπο ή ενυδρείο με περισσότερα από 200 είδη θαλάσσιων ζώων.

Πάρκα, κήποι και δάση

Το μεγαλύτερο ανατολικό τμήμα του νησιού δεν είναι πλέον χτισμένο με μουσεία ή θεματικά πάρκα, αλλά ένα ενδιαφέρον μείγμα από διαμορφωμένα πάρκα κάστρων, δάση και όμορφα μονοπάτια κατά μήκος του θαλάσσιου κόλπου.

Υπάρχουν τόσα πολλά σηματοδοτημένα και μη σηματοδοτημένα μονοπάτια που μπορείτε να περάσετε μια ολόκληρη μέρα στο Djurgården με καλό καιρό.

Παρόλο που το κέντρο της Στοκχόλμης απέχει μόλις 10 λεπτά με το τραμ, το ανατολικό Djurgården είναι μια απόλυτη όαση ηρεμίας και φύσης.

Διαμονή στο Djurgården

Ακριβώς στο νησί θα βρείτε μόνο δύο πολυτελή και ακριβά ξενοδοχεία.

 • Backstage Hotel Stockholm **** - Βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το μουσείο ABBA και έχει επίσης θέμα το συγκρότημα.
 • Hotel Hasselbacken **** - Ένα ξενοδοχείο σε ήσυχη τοποθεσία κοντά στο υπαίθριο μουσείο Skansen

Πώς να φτάσετε στο Djurgården

Το νησί είναι εύκολα προσβάσιμο απευθείας από το κέντρο και το βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης.

 • Το τραμ - γραμμή 7 εκτελεί δρομολόγια μία φορά κάθε 8 λεπτά από τον κεντρικό σταθμό και περνάει από όλα τα μουσεία και τα θεματικά πάρκα, καταλήγοντας περίπου στο ένα τρίτο της διαδρομής γύρω από το νησί.
 • Πλοίο - η αποβάθρα Allmänna gränd βρίσκεται κοντά στο μουσείο ABBA.
  • Η γραμμή 80 εκτελεί δρομολόγια κάθε 15 λεπτά προς το κέντρο (Nybroplan) και στη συνέχεια κάνει το γύρο του ανατολικού Στόκολμ με στάσεις όπως Nacka strand και Ropsten. Το πλοίο κάνει επίσης στάση στο Blockhusudden στο ανατολικό άκρο του νησιού.
  • Η γραμμή 82 συνδέει το νησί με το Gamla Stan (Slussen) και το Skeppsholmen κάθε 15 λεπτά.
 • Λεωφορείο - η γραμμή 67 εκτελεί δρομολόγια κάθε 10-15 λεπτά προς τη βόρεια Στοκχόλμη (π.χ. Karlaplan ή Odenplan) και ακολουθεί τη νότια ακτή μέχρι το τέλος του νησιού.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Στοκχόλμη.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.