Faial da Terra

Faial de Terra

Το μικροσκοπικό χωριό στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού είναι στριμωγμένο σε μια στενή κοιλάδα και σε ένα μικρό κομμάτι πιο επίπεδης ακτογραμμής. Εκτός από το όμορφο δασώδες λοφώδες περιβάλλον, οι τουρίστες προσελκύονται ιδιαίτερα από τη σηματοδοτημένη πεζοπορία στους λόφους μέχρι το μισοεγκαταλελειμμένο γραφικό χωριό Sanguinho.

Τα καλύτερα υπαίθρια καταλύματα στο νησί

Εγκαταλελειμμένο χωριό και καταρράκτες

Η περίφημη πεζοπορία, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και όμορφες στο Σάο Μιγκέλ, ξεκινά από το πάρκινγκ στο βόρειο άκρο του Faial da Terra και είναι σηματοδοτημένη. Αρχικά ανεβαίνετε ένα απότομο λιθόστρωτο μονοπάτι για περίπου 700 μέτρα μέχρι το χωριό Sanguinho, με μερικά σπίτια και μερικά ρομαντικά ερείπια αγροκτήματος. Από το Sanguinho, υπάρχει καταπληκτική θέα στον ωκεανό και στη βαθιά κοιλάδα στο τέλος της οποίας βρίσκεται η Faial da Terra.

Ένας σύντομος περίπατος μέσα από βοσκοτόπια αντικαθίσταται από πυκνά δάση με κέδρους ιαπωνικής κρυπτομετρίας, χαρακτηριστικούς για τις Αζόρες, και το μονοπάτι, το οποίο μετατρέπεται από λιθόστρωτο σε δασικό μονοπάτι, σας οδηγεί στο υψηλότερο σημείο της πεζοπορίας, τον υπέροχο δασικό καταρράκτη Salto do Prego.

Ο δρόμος της επιστροφής οδηγεί τώρα απότομα προς τα κάτω μέσα από την κοιλάδα του ποταμού Faial da Terra μέσα από πυκνό δάσος.

Συνολικά, το μονοπάτι έχει μήκος περίπου 3,5 χλμ. και ακόμη και με στάσεις, ο μέσος εκπαιδευμένος πεζοπόρος μπορεί να το ολοκληρώσει σε περίπου 2 ώρες. Δείτε τον χάρτη της διαδρομής.

Διαμονή Faial da Terra

Η διαμονή σε αυτό το μικροσκοπικό χωριό θα σας προσφέρει θεϊκή ηρεμία και πλήρη αποκοπή από τη φασαρία της καθημερινότητας. Θα βρείτε μόνο δύο μικρές καφετέριες και ένα μίνι μάρκετ. Η διαμονή εδώ παρέχεται από λίγους ντόπιους στα ιδιωτικά τους διαμερίσματα, ως επί το πλείστον με τιμές μεταξύ 90 και 120 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Με την καλύτερη βαθμολογία είναι οι εξοχικές κατοικίες Casa de Sanguinho στο σχεδόν έρημο ομώνυμο χωριό, εντελώς μακριά από τον πολιτισμό.

Στο κέντρο του χωριού, θα επιλέγαμε το Casa Auri ή το Casa do Outeiro.

Πώς θα φτάσετε στο Faial da Terra;

Το Faial da Terra βρίσκεται εκτός του κεντρικού περιφερειακού δρόμου στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού. Ωστόσο, υπάρχει ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος που ελίσσεται μέσα από ένα όμορφο τοπίο βοσκοτόπων με εκπληκτική θέα. Η στροφή από τον κεντρικό δρόμο έξω από την Povoação είναι σαφώς σηματοδοτημένη και απέχει 64 χιλιόμετρα από την Ponta Delgada.

Συγκρίνετε τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων - Αεροδρόμιο PDL

Η γραμμή 326 του λεωφορείου φτάνει εδώ 3 φορές την ημέρα μόνο τις καθημερινές από το Povoação. Τα δρομολόγια στον επίσημο ιστότοπο ενημερώθηκαν για τελευταία φορά το 2013, οπότε θα πρέπει να τα ελέγξετε επιτόπου.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Σάο Μιγκέλ.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.