Ενοικίαση αυτοκινήτου σε Σάο Μιγκέλ

Lagoa Sao Miguel

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε το νησί είναι σίγουρα η ενοικίαση αυτοκινήτου. Στο αεροδρόμιο Ponta Delgada PDL θα βρείτε μεγάλο αριθμό τοπικών και πολυεθνικών εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων.

Πού, πότε και πώς να κάνετε κράτηση αυτοκινήτου στο Σάο Μιγκέλ

Στο Σάο Μιγκέλ μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο μόνο στο αεροδρόμιο Ponta Delgada- ορισμένες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν υποκατάστημα στην πόλη, αλλά δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με τη μεταφορά εκεί. Το προσωπικό ενοικίασης αυτοκινήτων θα σας μεταφέρει δωρεάν από το αεροδρόμιο στο αυτοκίνητό σας με ένα φορτηγάκι.

Κατά την κράτηση αυτοκινήτου όχι μόνο στο Σάο Μιγκέλ, αλλά και στις Αζόρες γενικότερα, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εποχή και επίσης από το πόσο νωρίς θα κάνετε την κράτηση του αυτοκινήτου.

Όσο πιο νωρίς νοικιάζετε, τόσο φθηνότερα θα είναι, την ίδια στιγμή, η ενοικίαση αυτοκινήτου θα είναι πάντα σημαντικά ακριβότερη μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου από ό,τι τον υπόλοιπο χρόνο.

Καθώς υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται εδώ, συνιστούμε την Booking. com για να κάνετε κράτηση, η οποία θα συγκρίνει όλες τις εταιρείες σύμφωνα με τα κριτήριά σας.

Παραδοσιακά, οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής στο São Miguel Ilha Verde περιλαμβάνουν τις Sixt, Avis, Hertz, Alamo, Enterprise ή Autatlantis.

Συγκρίνετε τις τιμές όλων των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων

Τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στο Σάο Μιγκέλ

Η ενοικίαση αυτοκινήτου στο Σάο Μιγκέλ δεν είναι ακριβή υπόθεση, εκτός αν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια των διακοπών και κάνετε κράτηση αρκετά νωρίτερα Παραδείγματα μέσων τιμών:

Διαβάζετε πάντα λεπτομερώς τους όρους και τις προϋποθέσεις ενοικίασης, ιδίως την ασφάλιση, την οποία μπορείτε επίσης να βρείτε στην Booking.com. Ορισμένες εταιρείες ενοικίασης περιλαμβάνουν την ασφάλεια στην τελική τιμή, αλλού θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον, μεταξύ 5 και 10 eur ανά ημέρα, ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου και τη διάρκεια της ενοικίασης.

Διεθνής άδεια οδήγησης και άλλα έγγραφα

Το Σάο Μιγκέλ ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε δεν χρειάζεται να φροντίσετε για την έκδοση διεθνούς άδειας οδήγησης. Η εταιρεία ενοικίασης δέχεται επίσης εθνική άδεια οδήγησης από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ.

Εάν είστε κάτοχος άδειας οδήγησης από χώρα εκτός ΕΕ, τη Νορβηγία, την Ελβετία ή την Ισλανδία, προμηθευτείτε μαζί με την άδεια οδήγησης και διεθνή άδεια οδήγησης.

Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων συνήθως απαιτούν πιστωτική κάρτα για την ενοικίαση αυτοκινήτου, ενώ συχνά δανείζουν και με χρεωστική κάρτα, αλλά είτε με λιγότερο ευνοϊκούς όρους είτε με πολύ υψηλή προκαταβολή που συχνά ξεπερνά ακόμη και τα 1 200 ευρώ.

Τιμές βενζίνης και στάθμευση

Η βενζίνη είναι αρκετά ακριβή στο Σάο Μιγκέλ. Καθώς οι τιμές της βενζίνης αλλάζουν συχνά και γρήγορα, δεν αξίζει να αναφέρουμε ακριβή ποσά ανά λίτρο. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, η κανονική βενζίνη 95 οκτανίων ή το ντίζελ πωλείται στο νησί με τιμές μεταξύ 1,60 και 1,85 eur ανά λίτρο.

Η στάθμευση είναι εύκολη στο Σάο Μιγκέλ. Σχεδόν σε όλα τα τουριστικά αξιοθέατα μπορείτε να σταθμεύσετε δωρεάν, και όπως στις περισσότερες πόλεις υπάρχουν δωρεάν θέσεις στάθμευσης στον δρόμο (οι θέσεις με πληρωμή επισημαίνονται πάντα με μπλε γραμμή). Μπορείτε επίσης να παρκάρετε δωρεάν στην Πόντα Ντελγκάντα, τη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κυκλοφορία και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι δρόμοι είναι σε άριστη κατάσταση και οι οδηγοί οδηγούν πολύ οργανωμένα.

Το κεντρικό τμήμα του νησιού και ορισμένα τμήματα κατά μήκος της ακτής είναι ευχάριστα επίπεδα και οι δρόμοι κινούνται γρήγορα, ενώ τα ανατολικά και δυτικά του νησιού είναι πολύ δύσβατα και οι δρόμοι εδώ τείνουν να είναι εξαιρετικά ελικοειδείς, με ανηφόρες και κατηφόρες. Η κυκλοφορία είναι μικρή, ωστόσο, και οι δρόμοι είναι ως επί το πλείστον τέλεια σηματοδοτημένοι, οπότε ακόμη και στις πιο δύσκολες ορεινές συνθήκες η οδήγηση δεν είναι πολύ δύσκολη.

Ένας αυτοκινητόδρομος τεσσάρων λωρίδων εκτείνεται από το αεροδρόμιο παρακάμπτοντας την Πόντα Ντελγκάντα και συνεχίζοντας κατά μήκος της νότιας ακτής προς το δημοφιλές θέρετρο Βίλα Φράνκα ντο Κάμπο. Ο πιο πολυσύχναστος τοπικός αυτοκινητόδρομος από τη Lagoa κοντά στην Ponta Delgada βόρεια προς τη Ribeira Grande έχει επίσης τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας. Δεν υπάρχουν διόδια ή άλλες χρεώσεις σε κανέναν αυτοκινητόδρομο ή δρόμο.

Στο Σάο Μιγκέλ, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για πάγο ή ίσως ακόμη και για χιόνι, ακόμη και στα υψηλότερα υψόμετρα. Ίσως ο μόνος κίνδυνος είναι η συχνή ομίχλη και η βροχή. Ωστόσο, και τα δύο διαρκούν συνήθως το πολύ για λίγα λεπτά και αντικαθίστανται από ηλιόλουστο καιρό.

Αν ξεστρατίσετε σε λιγότερο εκτεθειμένα μέρη κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας (πιο συχνά όταν παρατηρείτε αγελάδες να βόσκουν, από τις οποίες υπάρχουν απίστευτα πολλές στο νησί), θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με την ποιότητα των μονοπατιών. Ακόμη και οι ολοκαίνουργιοι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι έχουν πολύ βαθιά κανάλια αποστράγγισης που μπορεί να είναι επικίνδυνα για αυτοκίνητα με χαμηλότερο πλαίσιο (δηλαδή για οποιοδήποτε αυτοκίνητο εκτός από τζιπ).

Αυτό που είναι πραγματικά όμορφο στους δρόμους του Saomiguel, από την άλλη πλευρά, είναι οι πανταχού παρούσες πολύχρωμες ορτανσίες που ανθίζουν κατά μήκος ίσως κάθε δρόμου του νησιού. Ειδικά μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, μια βόλτα με το αυτοκίνητο θα είναι μια υπέροχη εμπειρία.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι παρόμοιες με εκείνες όλων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Το όριο ταχύτητας είναι 50 km/h εντός του χωριού και 80 km/h εκτός του χωριού, και 100 km/h στον αυτοκινητόδρομο. Όμως, λόγω του ορεινού εδάφους, εκτός του αυτοκινητόδρομου μπορείτε μόλις και μετά βίας να πάτε με 60 km/h.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.