Marsalforn

Marsalforn

Το Marsalforn είναι ένα δημοφιλές ψαροχώρι που βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή του Γκόζο. Ένας παραλιακός δρόμος διασχίζει την πόλη και προσκαλεί σε χαλαρούς περιπάτους.

Βρείτε καταλύματα στο Γκόζο

Ο κόλπος περιβάλλεται από μικρότερους βράχους που είναι εύκολα προσβάσιμοι σε διάφορα σημεία. Η πόλη είναι καλά εξοπλισμένη με εστιατόρια, καταστήματα, καθώς και καταδυτικά κέντρα.

Παραλίες και αξιοθέατα

Το κολύμπι είναι εφικτό μόνο σε μερικές μίνι παραλίες στο κέντρο και στις άκρες του κόλπου, όπου υπάρχει βραχώδης πρόσβαση στη θάλασσα. Επομένως, το Marsalforn είναι πιο κατάλληλο ως πόλη για διαμονή και ως σημείο εκκίνησης για την εξερεύνηση του Βόρειου Γκόζο παρά ως προορισμός παραλίας.

Οι φωτογενείςαλυκές ξεκινούν περίπου 1 χλμ. δυτικά του κέντρου.

Αν έχετε όρεξη για μια μικρή πεζοπορία, κατευθυνθείτε προς τον κοντινό λόφο Tas-Salvatur, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ένα άγαλμα του Χριστού. Θα ανταμειφθείτε με θέα 360° στη γύρω περιοχή.

Μια μικρότερη αμμώδης παραλία μπορείτε να βρείτε μόνο στον όμορφο κόλπο Xwejni περίπου 1 χλμ. δυτικά του κέντρου του Marsalforn.

Διαμονή Marsalforn

Το Marsalforn είναι ένας από τους κύριους τουριστικούς προορισμούς στο Γκόζο με το μεγαλύτερο αριθμό καταλυμάτων.

Χάρη στην καλή προσβασιμότητα από εδώ, μπορείτε να ανακαλύψετε όχι μόνο τη βόρεια ακτή του νησιού.

  • Hotel Calypso **** - Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της πόλης βρίσκεται ακριβώς πάνω στον παραλιακό δρόμο, τιμές από 80 eur
  • Little Blue House - ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, τιμές από 100 eur
  • Murella Living - μικρό ξενοδοχείο σε έναν πιο ήσυχο δρόμο στο κέντρο της πόλης, τιμές από 75 eur

Πώς να πάτε εκεί

Μόλις 150 μέτρα από τον παραλιακό δρόμο θα βρείτε έναν τεράστιο δωρεάν χώρο στάθμευσης, όπου δεν είναι πρόβλημα να βρείτε ελεύθερη θέση ακόμα και την καλοκαιρινή περίοδο.

Το Marsalforn είναι επίσης εύκολα προσβάσιμο με λεωφορείο.

  • Γραμμή 310 - μία φορά κάθε 45 λεπτά προς Βικτώρια
  • Γραμμή 322 - μία φορά κάθε 90 λεπτά εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Marsalforn - Ggantija - Ramla - Nadur - Mgarr - Malta Ferry Landing

Το Marsalforn εξυπηρετείται επίσης από τα τουριστικά λεωφορεία "Gozo Sightseeing" της μπλε γραμμής. Κατά τη θερινή περίοδο εκτελούν δρομολόγια μία φορά κάθε 45 λεπτά, ενώ το χειμώνα μία φορά την ώρα. Το ημερήσιο εισιτήριο και για τις δύο γραμμές τουριστικών λεωφορείων κοστίζει 20 ευρώ. Ωστόσο, το εισιτήριο δεν ισχύει για τα δημόσια λεωφορεία. Δρομολόγια και άλλες πληροφορίες: city-sightseeing.com//gozo.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Γκόζο.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.