Γκόζο
Γκόζο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Γκόζο

Ġgantija

Krystof Hajek ενημερωμένο 24. 11. 2023
Ggantija

Η Ġgantija, ή "Πύργος των Γιγάντων", είναι ένας σημαντικός προϊστορικός ναός που συγκαταλέγεται μεταξύ των παλαιότερων κατασκευών στον κόσμο.

Βρείτε καταλύματα στο Gozo

Η κατασκευή του ναού χρονολογείται γύρω στο 3.500 π.Χ. Το ιερό αποτελείται από τεράστιους, ανεπανάληπτους ογκόλιθους, ωστόσο ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα - σκόνταψε πάνω του πριν από 200 χρόνια ένας αγρότης που δούλευε στα χωράφια της περιοχής.

Στο ναό έχουν επίσης βρεθεί ιστορικά αντικείμενα, τα οποία μπορείτε να τα δείτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βικτώριας.

Γιατί χτίστηκε ο ναός και ποια ήταν η σημασία του, οι αρχαιολόγοι δεν γνωρίζουν ακόμη. Ωστόσο, υπάρχουν ιστορίες για μια γυναίκα γίγαντα, τη Sunsuna, η οποία έφερνε εδώ στο κεφάλι της τεράστιους ογκόλιθους από το λατομείο Ta'Cenc στη νότια ακτή του νησιού.

Τέλη εισόδου και ώρες λειτουργίας

Ο χώρος είναι μικρός και μπορείτε να περπατήσετε σε όλη την περιοχή σε περίπου 20 λεπτά. Επίσημη ιστοσελίδα: heritagemalta.mt/ggantija.

Ανοιχτό καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ.

Στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνεται η είσοδος στον κοντινό ανεμόμυλο Ta' Kola, ο οποίος χρονολογείται από τον 18ο αιώνα. Στο ισόγειο μπορείτε να δείτε το εργαστήριο με μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων, ενώ στον 1ο όροφο έχουν αποκατασταθεί οι κατοικίες της οικογένειας του μυλωνά.

Η τιμή εισόδου έχει ως εξής:

  • Ενήλικες: 10 ευρώ
  • Ανήλικοι 12-17 ετών και ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών: 8 eur
  • Παιδιά κάτω των 11 ετών: 6 eur

Πώς θα μπείτε: Πώς θα μπείτε;

Ggantija Βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Xaghra και είναι προσβάσιμο σε λίγα λεπτά οδικώς από τη Victoria.

Αν και δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης στην είσοδο, μπορείτε να παρκάρετε δωρεάν σε όλους τους δρόμους της Xaghra.

Υπάρχει λεωφορείο 307 για την πόλη από τη Βικτώρια κάθε ώρα.

Από το λιμάνι Mgarr και τον κόλπο Ramla Bay, το λεωφορείο 322 κάνει στάση μία φορά κάθε μιάμιση ώρα. Η στάση απέχει λιγότερο από 30 μέτρα από την κύρια είσοδο.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.