Τι να κάνετε στο Κουάλα Λουμπούρ

Λεπτομέρεια του πύργου Petronas

Η Κουάλα Λουμπούρ δεν είναι το τυπικό μέρος για το οποίο θα πήγαινες στη Νοτιοανατολική Ασία, και γι' αυτό δεν υπάρχουν τόσα πολλά να κάνεις εδώ. Εκτός από το να περπατάτε στην πόλη και να επισκέπτεστε ενδιαφέροντα μέρη που σίγουρα αξίζει τον κόπο, μπορούμε να αναφέρουμε τα ψώνια και το αθλητικό γεγονός της χρονιάς, τη Formula F1.

Αγορές

Δεν είναι η τυπική δραστηριότητα που θα περιμένατε από την Ασία. Η Κουάλα Λουμπούρ, ωστόσο, ζει έναν φιλοδυτικό τρόπο ζωής και σε όλη την πόλη θα βρείτε περισσότερα από ένα μεγάλα εμπορικά κέντρα με τις κορυφαίες μάρκες του κόσμου.

Τα κορυφαία εμπορικά κέντρα περιλαμβάνουν το Nu Sentral κοντά στο σταθμό KL Sentral και το Suria KLCC κάτω από το Petronas.

Όσοι δεν επιθυμούν την αίγλη των αυθεντικών, θα πρέπει να κατευθύνονται κάθε βράδυ στην Petaling Street ή Chinatown. Φροντίστε να παζαρεύετε όταν ψωνίζετε.

Φόρμουλα 1

Κοντά στην Κουάλα Λουμπούρ, ο πιο διάσημος διαγωνισμός μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Formula 1, και το εξίσου διάσημο MotoGP, διεξάγονται κάθε χρόνο από το 1999. Η διεθνής πίστα Sepang βρίσκεται δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο KLIA.

Οι αγώνες διεξάγονται στα τέλη Σεπτεμβρίου/αρχές Οκτωβρίου. Αν βρίσκεστε στη Μαλαισία αυτή την περίοδο, μην τους χάσετε. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 100 ρινγκίτ (περίπου 18 ευρώ).

Γωνιά γαστρονομίας

Αν σας αρέσει να δοκιμάζετε τοπικές γαστρονομικές μπουκιές, κατευθυνθείτε στην Κεντρική Αγορά, όπου θα βρείτε στον πρώτο όροφο μια γαστρονομική γωνιά με δώδεκα "εστιατόρια" που προσφέρουν κουζίνα από όλη την Ασία. Έξω από την Κεντρική Αγορά στο Kasturi Walk, δοκιμάστε φρεσκομαγειρεμένους χυμούς φρούτων για να δοκιμάσετε, νόστιμα πράσινα ρολά καρύδας ή ψητό καλαμπόκι.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.