Burano

Burano

Συνδυάστε ιδανικά ένα ταξίδι στο Μουράνο με ένα ταξίδι στο ακόμη πιο απομακρυσμένο και ρομαντικό Μπουράνο.

Το νησί θα σας απορροφήσει πλήρως με την ήρεμη ατμόσφαιρά του, τα πολύχρωμα σπίτια και τα στενά κανάλια του. Επιπλέον, ως ένα από τα λίγα νησιά της λιμνοθάλασσας, οι ντόπιοι είναι περισσότεροι από τους τουρίστες. Το πολύχρωμο Μπουράνο μπορεί να είναι μικρό, αλλά είναι δύσκολο να φύγετε από εδώ και να επιστρέψετε στη Βενετία...

Κάντε κράτηση διαμονής στο Burano

Ιδανικά, προγραμματίστε τη μέρα σας έτσι ώστε να καταλήξετε στο Μπουράνο το βράδυ και να δειπνήσετε εδώ. Εδώ θα βρείτε περισσότερα από αρκετά ρομαντικά μικρά εστιατόρια και με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, θα το απολαύσετε πολύ περισσότερο.

Ζωγραφισμένα σπίτια και χειροποίητες δαντέλες

Το Μπουράνο είναι στην πραγματικότητα ένα σύστημα πολλών μικροσκοπικών νησιών που συνδέονται μεταξύ τους με κανάλια και γέφυρες, τα οποία είναι γεμάτα με ρομαντικά σπιτάκια ζωγραφισμένα σε έντονα χρώματα. Μην αναζητήσετε εδώ αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες, μόνο βάρκες και πεζοδρόμια.

Ενώ το μεγαλύτερο και πιο γνωστό Μουράνο είναι διάσημο για την παραγωγή γυαλιού, το Μπουράνο έχει μακρά παράδοση στη χειροποίητη κεντημένη δαντέλα, η οποία αποτελεί το κύριο τοπικό σουβενίρ.

Μια επίσκεψη στο Μπουράνο μπορεί να διαρκέσει μόνο μισή ώρα, αλλά μπορεί κάλλιστα να το ερωτευτείτε τόσο πολύ που θα θέλετε να περάσετε εδώ κάθε μέρα της διαμονής σας στη Βενετία.

Ο κεκλιμένος πύργος της εκκλησίας

Το ορόσημο του Μπουράνο είναι η εκκλησία του San Martino με το 53 ψηλό καμπαναριό της.

Χαρακτηρίζεται με την πρώτη ματιά από μια έντονη κλίση που προκλήθηκε από διάφορους σεισμούς στο παρελθόν σε συνδυασμό με ασταθή βράχο.

Χάρη στην παρέμβαση των δομικών μηχανικών, η κλίση του πύργου έχει σταθεροποιηθεί στα 1,83 μέτρα.

Διαμονή

Ψάχνετε για διαμονή σε ήσυχα μέρη σε ένα αυθεντικό περιβάλλον χωρίς την τουριστική λάμψη; Τότε το Μπουράνο είναι το ιδανικό μέρος. Το βράδυ, όλα θα ησυχάσουν και θα έχετε τους σκοτεινούς δρόμους για τον εαυτό σας. Στο Μπουράνο μπορείτε να μείνετε κυρίως σε μικρούς και καλά βαθμολογημένους ιδιωτικούς ξενώνες ή διαμερίσματα:

Τοποθεσία και μεταφορές

Το Burano είναι προσβάσιμο με τακτικά δρομολόγια πλοίων.

Η διαδρομή από το κέντρο της Βενετίας διαρκεί 40 λεπτά με τη γραμμή 12 ή 70 λεπτά με τη γραμμή 14.

Μπορείτε να βρείτε με μια ματιά τα δρομολόγια για όλες τις γραμμές που αναφέρονται παρακάτω στον ιστότοπο: avm.avmspa.it/orari.

  • Κέντρο της Βενετίας (σταθμός F.te Nove) - γραμμή 12 (συχνότητα 30 λεπτά) και νυχτερινή γραμμή Nln
  • κέντρο της Βενετίας (σταθμός San Marco) - γραμμή 14 (συχνότητα 60 λεπτά)
  • Murano - γραμμή 12 (συχνότητα 30 λεπτά) και νυχτερινή γραμμή Nln
  • Torcello - γραμμή 12 (συχνότητα 30 λεπτά), γραμμή 9 (συχνότητα 15 λεπτά - μόνο κατά τη θερινή περίοδο) και νυχτερινή γραμμή Nln
  • Treporti - γραμμές 12 (συχνότητα 60 λεπτά), 14 (συχνότητα 60 λεπτά) και νυχτερινή γραμμή Nln
  • Punta Sabbioni - γραμμές 12 (συχνότητα 60 λεπτά), 14 (συχνότητα 60 λεπτά) και νυχτερινή γραμμή Nln
  • Lido - γραμμή 14 (συχνότητα 60 λεπτά)

Συμβουλή! Όταν επιστρέφετε από το Μπουράνο στο κέντρο της Βενετίας, περιμένετε μεγάλο πλήθος κόσμου, ιδίως στη γραμμή 12, και δεν είναι ασυνήθιστο να μην χωράτε καθόλου στο πλοίο την πρώτη φορά.

Αν θέλετε να είστε σίγουροι για μια θέση, πάρτε τη γραμμή 12 με κατεύθυνση προς το νησί Torcello, όπου αδειάζει, επιστρέφει αμέσως στο Burano και στη συνέχεια συνεχίζει ευθεία προς το κέντρο της Βενετίας. Μπορείτε εύκολα να μείνετε στο πλοίο όλη την ώρα.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Βενετία.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.