Βουλγαρία με λίγα λόγια

Βουλγαρία

Η Βουλγαρία βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ευρώπης, στη Βαλκανική Χερσόνησο, και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του χώρου Σένγκεν.

Στα βόρεια, η χώρα συνορεύει με τη Ρουμανία, όπου ο ποταμός Δούναβης αποτελεί το σύνορο. Δυτικός γείτονάς της είναι η Σερβία και η Βόρεια Μακεδονία, νότιος γείτονάς της είναι η Ελλάδα και νοτιοανατολικός γείτονάς της είναι η Τουρκία. Στα ανατολικά, η Βουλγαρία συνορεύει με τη Μαύρη Θάλασσα.

Η Βουλγαρία είναι μια χώρα που ανοίγει τις πύλες της σε χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Ο μεγαλύτερος φυσικός της πλούτος είναι η Μαύρη Θάλασσα, το όνομα της οποίας δεν προέρχεται από το χρώμα της- αντίθετα, η Μαύρη Θάλασσα είναι μία από τις πιο αδιαφανείς, συχνά με ορατότητα έως και 20 μέτρα.

Κάντε κράτηση ξενοδοχείου στη Βουλγαρία εκ των προτέρων

Λαμπερές αμμώδεις παραλίες, βραχώδεις όρμοι, αμμόλοφοι και δασωμένες βουνοπλαγιές περιμένουν τους τουρίστες κατά μήκος της ακτογραμμής μήκους 378 χιλιομέτρων.

Η κεντρική, η νότια και η δυτική Βουλγαρία είναι γεμάτες με πανέμορφα βουνά γεμάτα από σηματοδοτημένα μονοπάτια πεζοπορίας και τουριστικές υποδομές. Ωστόσο, σε σύγκριση με τις Άλπεις, είναι σημαντικά λιγότερο πολυσύχναστα, οπότε μπορείτε να απολαύσετε την πεζοπορία χωρίς τα μεγάλα πλήθη.

Πληθυσμός Περιοχή Όνομα Βουλγαρικά / Αγγλικά
6 385 000 110 993 km2 Bulgaria / България

Πάρτε περισσότερες συμβουλές για να επισκεφθείτε το Βουλγαρία

Είτε επισκέπτεστε το Βουλγαρία για πρώτη φορά είτε επανειλημμένα, δείτε τις χρήσιμες συμβουλές και συστάσεις μας: