Μεταφορά από το αεροδρόμιο Τίρανα

Τίρανα

Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται με λεωφορεία από το κέντρο των Τιράνων και άλλες πόλεις της Αλβανίας.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν ταξιδεύετε στην Αλβανία με σκοπό να γυρίσετε τη χώρα, η ενοικίαση αυτοκινήτου θα είναι σίγουρα ο πιο βολικός τρόπος αν θέλετε να προλάβετε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα και να μην εξαρτάστε από τα πολύ συγκεκριμένα και χρονοβόρα υπεραστικά λεωφορεία.

Στο αεροδρόμιο των Τιράνων λειτουργεί μεγάλος αριθμός εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων, από τοπικές έως μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Οι τιμές διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με την εποχή. Το καλοκαίρι μπορείτε να πληρώσετε 73 ευρώ ανά ημέρα , ενώ τον υπόλοιπο χρόνο από 29 ευρώ.

Λεωφορεία

Εάν ταξιδεύετε για αστικό τουρισμό ή θέλετε να μετακινηθείτε στην Αλβανία με τις τοπικές συγκοινωνίες, χρησιμοποιήστε μόνο λεωφορεία από/προς το αεροδρόμιο.

Ο σταθμός για όλα τα λεωφορεία βρίσκεται περίπου 150 μέτρα από την έξοδο της αίθουσας αφίξεων. Προσπερνάτε το KFC στα δεξιά σας και περπατάτε σταθερά κατά μήκος του χώρου στάθμευσης μέχρι το τέλος, όπου πολλά λεωφορεία ή φορτηγά είναι πάντα απέναντί σας, συνήθως με μια πινακίδα με το όνομα του προορισμού πίσω από το παρμπρίζ.

Προς το κέντρο των Τιράνων

Τα λεωφορεία προς το κέντρο εκτελούν δρομολόγια μία φορά την ώρα στις XX:00. Η γραμμή των λεωφορείων δεν επισημαίνεται με κανένα αριθμό, παρά μόνο με μια πινακίδα που λέει "Αεροδρόμιο" ή "Τίρανα". Υπάρχει μια στάση επιβίβασης στο κέντρο, στο πίσω μέρος της Όπερας. Για την ακριβή τοποθεσία της στάσης του λεωφορείου, ανατρέξτε στο google.com/maps.

Τα δρομολόγια μπορείτε να τα βρείτε στον ιστότοπο luna.al.

Το εισιτήριο κοστίζει 400 όλα και αγοράζεται από τον εισπράκτορα στο λεωφορείο. Επιβιβαστείτε ήρεμα σε ένα όρθιο λεωφορείο, θα σας κατευθύνουν πάντα σε αυτό που πηγαίνει πρώτο. Μόλις ξεκινήσει το λεωφορείο, ο εισπράκτορας περνάει μέσα από το λεωφορείο και εισπράττει τα χρήματα. Μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά σε αλβανικά λεκ (400), σε ευρώ (4€) ή με κάρτα.

Το εισιτήριο μπορεί επίσης να αγοραστεί ηλεκτρονικά στον ιστότοπο book.distribusion.com στα 4 ευρώ.

  • Χρόνος ταξιδιού: Η διαδρομή είναι δωρεάν: 30 λεπτά.
  • Συχνότητα: κάθε ώρα, πάντα στις xx:00
  • Πρώτη και τελευταία σύνδεση: τα λεωφορεία λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και προς τις δύο κατευθύνσεις.
  • Τιμή: 400 όλα

Τα διαστήματα και οι ώρες είναι τα ίδια τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα. Το λεωφορείο από το αεροδρόμιο προς το κέντρο εκτελεί δρομολόγια χωρίς στάση σε άλλες στάσεις.

Προς Durrës

Απευθείας από το αεροδρόμιο μπορείτε επίσης να φτάσετε στη μεγαλύτερη παραθαλάσσια πόλη της Αλβανίας που ονομάζεται Durrës.

Ωστόσο, τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια μόνο 7 φορές την ημέρα, από το αεροδρόμιο στις 8:00, 9:30, 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, 19:00. Από το Durrës προς το αεροδρόμιο εκτελούν δρομολόγια στις 10:00, 12:00, 14:00, 15:30, 17:00, 19:00, 21:00. Το εισιτήριο κοστίζει 600 δολάρια.

Προς Vlorë

Υπάρχουν απευθείας λεωφορεία/μικρολεωφορεία προς το μεγαλύτερο θέρετρο της Αλβανίας 6 φορές την ημέρα (αναλυτικές ώρες στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου). Το εισιτήριο κοστίζει 1 000 όλα και το ταξίδι διαρκεί περίπου 2 και ένα τέταρτο ώρες.

Ταξί

Τα ταξί είναι το πιο βολικό μέσο μεταφοράς, εκτός αν μένετε ακριβώς στο κέντρο, καθώς το λεωφορείο του αεροδρομίου δεν σταματάει πουθενά στη διαδρομή.

Στα Τίρανα δεν υπάρχουν υπηρεσίες κοινόχρηστων ταξί όπως η Uber ή η Bolt, αλλά τα κανονικά ταξί είναι άφθονα στο αεροδρόμιο και στην πόλη. Η διαδρομή προς το κέντρο των Τιράνων θα πρέπει να κοστίζει περίπου 2 500 όλα.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.