Ίστρια
Αεροδρόμιο Pula

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Πούλα

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Πούλα

Krystof Hajek ενημερωμένο 21. 3. 2024

Ο τερματικός σταθμός απέχει περίπου 8 χλμ. από το κέντρο της πόλης και είναι προσβάσιμος με αυτοκίνητο και λεωφορείο.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Παρά το μικροσκοπικό του μέγεθος, το αεροδρόμιο Pula φιλοξενεί πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών. Αν θέλετε να γνωρίσετε όσο το δυνατόν καλύτερα τη χερσόνησο της Ίστριας, σας συνιστούμε να νοικιάσετε αυτοκίνητο απευθείας στο αεροδρόμιο της Πούλα.

Λεωφορείο για Πούλα

Μόνο ένα ειδικό λεωφορείο που λειτουργεί από το αεροδρόμιο πηγαίνει απευθείας στον τερματικό σταθμό. Το χρονοδιάγραμμα καθορίζεται ξεχωριστά για κάθε ημέρα περίπου 10 ημέρες πριν και αντιστοιχεί στην κίνηση των πτήσεων.

Για το ακριβές χρονοδιάγραμμα και τις τρέχουσες τιμές των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του αεροδρομίου.

Το εισιτήριο κοστίζει 6 eur και καταβάλλεται στον οδηγό με κάρτα ή μετρητά. Το λεωφορείο τερματίζει στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της Πούλα, όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε σε αστικές και υπεραστικές γραμμές, δείτε τα κεφάλαια Μεταφορές στην Πούλα και Πηγαίνοντας στην Πούλα για περισσότερες πληροφορίες.

Στο σταθμό λεωφορείων, το λεωφορείο του αεροδρομίου κάνει στάση στην πλατφόρμα 16, ενώ στο αεροδρόμιο κάνει στάση ακριβώς μπροστά από την αίθουσα αφίξεων.

Η διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι το σταθμό λεωφορείων στο κέντρο της Πούλα διαρκεί 10-12 λεπτά, ανάλογα με την κίνηση.

Οι λεωφορειακές γραμμές 23 και 23a του προαστιακού συγκοινωνιακού δικτύου δεν σταματούν πλέον στο αεροδρόμιο. Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται περίπου 700 μέτρα με τα πόδια από τον τερματικό σταθμό (βλ. χάρτη διαδρομής) και το λεωφορείο περνάει από εδώ 3-5 φορές την ημέρα, αλλά τις Κυριακές δεν εκτελεί καθόλου δρομολόγια. Δρομολόγια με ώρες αναχώρησης μόνο από τους τερματικούς σταθμούς μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο των δημόσιων συγκοινωνιών της Πούλα: pulapromet.hr/vozni-red. Τα εισιτήρια που πληρώνονται στο γραφείο του οδηγού κοστίζουν 2 ευρώ.

Ταξί

Τα ταξί για το κέντρο της Πούλα κοστίζουν περίπου 16 eur. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε ταξί στο αεροδρόμιο μετά την άφιξη, αλλά όλες οι προγραμματισμένες αφίξεις ακολουθούνται από λεωφορείο αεροδρομίου.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.