Νησί James Bond
Αεροδρόμιο Πουκέτ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Πουκέτ

Transfer at Πουκέτ Airport

Krystof Hajek ενημερωμένο 16. 11. 2023

Το αεροδρόμιο του Πουκέτ είναι ένα μεσαίου μεγέθους αεροδρόμιο με δύο τερματικούς σταθμούς που συνδέονται σε ένα συγκρότημα. Η απόσταση μεταξύ των κύριων εισόδων των δύο τερματικών σταθμών είναι περίπου 200 μέτρα και διασχίζεται άνετα από έναν σηματοδοτημένο διάδρομο.

Τα κτίρια χωρίζονται ανά προορισμό.

  • Διεθνής Αεροσταθμός - ένα σύγχρονο ευρύχωρο κτίριο που κατασκευάστηκε το 2016 εξυπηρετεί όλες τις πτήσεις προς προορισμούς εκτός Ταϊλάνδης.
  • Αεροσταθμός εσωτερικού - ένα παλαιότερο, εκσυγχρονισμένο κτίριο εξυπηρετεί όλες τις πτήσεις προς προορισμούς της Ταϊλάνδης

Φθηνά ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο του Πουκέτ

Το αεροδρόμιο είναι πολύ σαφές και η διαδικασία check-in είναι αποτελεσματική.

Ο μέσος χρόνος αναμονής για τον έλεγχο ασφαλείας είναι 15 λεπτά. Στην αιχμή της χειμερινής περιόδου, η ουρά μπορεί κατ' εξαίρεση να φτάσει έως και τα 30 λεπτά.

Ο έλεγχος διαβατηρίων κατά την άφιξη είναι επίσης αποτελεσματικός και γρήγορος και μπορεί να διαρκέσει έως και 45 λεπτά το πολύ.

Μεταφορά μεταξύ πτήσεων

Παρόλο που το αεροδρόμιο του Πουκέτ δεν είναι σημαντικός ασιατικός κόμβος, μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως αεροδρόμιο μετεπιβίβασης λόγω του μεγάλου αριθμού διεθνών πτήσεων.

Οι παρακάτω διαδικασίες ισχύουν για επιβάτες που έχουν και τις δύο πτήσεις στην ίδια κράτηση ή για επιβάτες που έχουν μόνο χειραποσκευές και διαθέτουν κινητή κάρτα επιβίβασης και για την πτήση ανταπόκρισης.

Διεθνής <-> Εσωτερικού

Εάν φτάσετε στο Πουκέτ από το εξωτερικό και συνεχίσετε με πτήση εσωτερικού εντός της Ταϊλάνδης (ή το αντίστροφο), πρέπει πάντα να μετεπιβιβαστείτε μεταξύ των τερματικών σταθμών.

Δεν υπάρχουν κτίρια που να συνδέονται μεταξύ τους με ζώνη διέλευσης, οπότε πρέπει να περάσετε από τη συμβατική μετανάστευση, να παραλάβετε τις αποσκευές σας, να βγείτε έξω, να περπατήσετε μεταξύ των τερματικών σταθμών (200 μέτρα) και να κάνετε ξανά check in.

Η συνολική διαδικασία, ανάλογα με την ουρά στον έλεγχο διαβατηρίων και ασφάλειας, διαρκεί κατά μέσο όρο 40 έως 75 λεπτά.

Διεθνής <-> Διεθνής

Αφού βγείτε από το αεροσκάφος, ακολουθήστε τις πινακίδες "Connecting Flights", οι οποίες θα σας οδηγήσουν σε ειδικό σημείο ελέγχου ασφαλείας διέλευσης. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου ουρές και μόλις περάσετε τον έλεγχο ασφαλείας θα περάσετε κατευθείαν στον χώρο της πύλης αναχώρησης.

Δεν παραλαμβάνετε τις αποσκευές σας.

Η όλη διαδικασία διαρκεί 10 έως 20 λεπτά.

Εσωτερικό <-> Εσωτερικό

Αφού βγείτε από το αεροσκάφος, ακολουθήστε τις πινακίδες "Πτήσεις σύνδεσης", οι οποίες θα σας οδηγήσουν απευθείας στον χώρο της πύλης αναχώρησης.

Δεν παραλαμβάνετε τις αποσκευές σας.

Η συνολική διαδικασία διαρκεί 5 έως 10 λεπτά.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.