Νησί James Bond
Αεροδρόμιο Πουκέτ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Πουκέτ

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Πουκέτ

Krystof Hajek ενημερωμένο 16. 2. 2024

Το αεροδρόμιο συνδέεται πολύ καλά με την πόλη του Πουκέτ και τις παραλίες Patong, Kata και Karon, οι οποίες εξυπηρετούνται από μικρά λεωφορεία, γραμμές λεωφορείων και, φυσικά, πληθώρα ταξί.

Κάντε κράτηση διαμονής στο νησί Πουκέτ

Πόσο κοστίζει η φθηνότερη μεταφορά από το αεροδρόμιο του Πουκέτ προς τα θέρετρα; Και πώς να κλείσετε ταξί χωρίς να ανησυχείτε για τους απατεώνες οδηγούς ταξί;

Προορισμοί Τακτικό λεωφορείο Minibus Ταξί
Πόλη Πουκέτ 100 thb 150 thb 650 thb
Patong 100 thb 180 thb 800 thb
Kata 100 thb 200 thb 1 000 thb
Karon 100 thb 200 thb 1 100 thb
Rawai 100 thb 220 thb 1 200 thb

Λεωφορεία

Τα κλασικά λεωφορεία της "Smart Bus" (λευκό και μπλε) ή του "Airport Bus Phuket" (πορτοκαλί) είναι η φθηνότερη μεταφορά από το αεροδρόμιο.

Μπορείτε να βρείτε τη στάση του λεωφορείου ακριβώς μπροστά από τον εγχώριο τερματικό σταθμό, ο οποίος απέχει επίσης 100 μέτρα από τον διεθνή τερματικό σταθμό (τοποθεσία της στάσης του λεωφορείου στο google.com/maps).

Οι ναύλοι και για τις δύο εταιρείες είναι οι ίδιοι και κοστίζουν 100 thb. Πληρώνετε μόνο με μετρητά μέσα στο λεωφορείο. Καθίστε και περιμένετε τον οδηγό ή τον ελεγκτή να περάσει μέσα από το βαγόνι και να σας εκδώσει το εισιτήριο.

 • Airport Bus Phuket (πορτοκαλί) - πηγαίνει στο κέντρο του Πουκέτ με σταθερές στάσεις κατά μήκος της διαδρομής στο εσωτερικό του νησιού
  • Επίσημος δικτυακός τόπος και δρομολόγια: airportbusphuket.com
  • Τιμή - 100 thb / μπορεί να αγοραστεί ηλεκτρονικά για 120 thb στο διαδίκτυο: airportbusticket.com
  • Χρόνος ταξιδιού - 60 λεπτά
  • Συχνότητα - 60 λεπτά
  • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 20:30
  • Πρώτο λεωφορείο προς το αεροδρόμιο - 6:00
 • Smart Bus (λευκό και μπλε) - εκτελεί δρομολόγια κατά μήκος της δυτικής ακτής του νησιού μέσω Kamala, Patong, Kata, Karon προς Rawai
  • Επίσημη ιστοσελίδα και δρομολόγια: phuketsmartbus.com
  • Τιμή: 1,00 €. 100 thb
  • Χρόνος διαδρομής: 70 λεπτά (Patong) / 120 λεπτά (Rawai).
  • Συχνότητα - 60 λεπτά
  • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 22:30
  • Πρώτο λεωφορείο προς το αεροδρόμιο - 6:20 π.μ. (Kata), 6:45 π.μ. (Patong), 8:00 π.μ. (Rawai)

Μικρά λεωφορεία

Τα επίσημα μικρά λεωφορεία είναι επίσης μια δημοφιλής και φθηνή επιλογή, την οποία μπορείτε να κλείσετε από τα περίπτερα με την ένδειξη "Taxi Minibus Service" στην αίθουσα διεθνών και εγχώριων αφίξεων.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο, αλλά και οι δύο προσφέρουν τις ίδιες τιμές, τα ίδια δρομολόγια και τους ίδιους άνετους τύπους μικρών λεωφορείων.

Τα μικρά λεωφορεία έχουν σταθερή τιμή για συγκεκριμένους προορισμούς και εκτελούν δύο δρομολόγια:

 • Πουκέτ (150 στερλίνες)
 • Patong (180 thb) - Kata (200 thb) - Karon (200 thb)

Αυτός ο τρόπος μεταφοράς έχει τα πλεονεκτήματά του αλλά και σημαντικά μειονεκτήματα.

 • Δεν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα. Το μικρό λεωφορείο προς την κατεύθυνση του αεροδρομίου εκτελεί δρομολόγια όταν γεμίζει. Τα περισσότερα δρομολόγια εκτελούνται μεταξύ 8:00 και 19:00, οπότε η συχνότητα είναι 10-30 λεπτά. Το βράδυ, τα κοινόχρηστα μικρά λεωφορεία συνήθως δεν εκτελούν πλέον δρομολόγια ή εκτελούν δρομολόγια με μεγάλα χρονικά διαστήματα.
 • Προς την κατεύθυνση του αεροδρομίου, τα μικρά λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια μεταξύ 6:00 και 18:00.
 • Τα μικρά λεωφορεία σταματούν απευθείας στο ξενοδοχείο σας στις πόλεις Patong, Kata, Karon και Phuket Town. Η διαδρομή είναι επομένως συχνά σημαντικά μεγαλύτερη από ό,τι με τα τακτικά λεωφορεία, από την άλλη πλευρά όμως πιο άνετη.
 • Η πρώτη στάση προς το αεροδρόμιο είναι πάντα στο γραφείο της εταιρείας μεταφορών, όπου θα σας προσφέρουν εκδρομές επί πληρωμή κατά τη διάρκεια της διαμονής σας (μπορείτε να αρνηθείτε με την ησυχία σας). Η στάση διαρκεί συνήθως έως και 10 λεπτά.
 • Προς την κατεύθυνση του αεροδρομίου, η διαδρομή με το μικρό λεωφορείο πρέπει να κλειστεί τουλάχιστον μία ώρα πριν από την αναχώρηση στα ταξιδιωτικά γραφεία που βρίσκονται σε όλα τα θέρετρα ή απευθείας στο ξενοδοχείο σας.

Ο χρόνος οδήγησης προς το Patong είναι μεταξύ 60 και 75 λεπτών και προς το Karon μπορεί να φτάσει τα 120 λεπτά, ανάλογα με τα ξενοδοχεία στα οποία θα κάνει στάση ο οδηγός.

Ταξί

Τα επίσημα ταξί χωρίζονται σε δύο επιλογές.

 • Σταθερή τιμή (κάντε κράτηση στα περίπτερα "Taxi Minibus Service")
 • Ταξί με μετρητή (παραγγελία από τα περίπτερα "Metered Taxi")

Κλείνετε πάντα το ταξί σας πριν φύγετε από την αίθουσα του αεροδρομίου στα επίσημα περίπτερα, αποφεύγοντας έτσι τις υπερτιμολογημένες προσφορές από ανεπίσημους οδηγούς ταξί έξω από το κτίριο.

Τα ταξί με μετρητή είναι προτιμότερα όταν ταξιδεύετε σε μικρότερα θέρετρα όπου δεν πηγαίνουν ταξί με σταθερή τιμή. Υπάρχει χρέωση 100 thb για ολόκληρη τη διαδρομή από/προς το αεροδρόμιο.

 • Patong - 800 thb
 • Πόλη Πουκέτ - 650 thb
 • Kata - 1 000 thb
 • Karon - 1 100 thb
 • Rawai - 1 200 thb

Πιάσε, Bolt

Οι εφαρμογές Grab και Bolt είναι δημοφιλείς εφαρμογές κινητών μέσων μεταφοράς στην Ασία.

Ωστόσο, οι τιμές όταν ταξιδεύετε από/προς το αεροδρόμιο είναι παρόμοιες με τις τιμές των επίσημων ταξί. Μπορεί να είναι έως και 20% χαμηλότερες σε ορισμένες ώρες, αλλά ειδικά νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ μπορεί να είναι υψηλότερες.

Συνιστούμε να ελέγχετε την τρέχουσα τιμή στις εφαρμογές Grab ή Bolt πριν κλείσετε ταξί στις πιάτσες και να κάνετε κράτηση για διαδρομή μέσω του τηλεφώνου σας, εάν είναι απαραίτητο. Μπορείτε να επιλέξετε να πληρώσετε με μετρητά ή να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα αυτόματης πληρωμής.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Η οδήγηση αυτοκινήτου στο Πουκέτ είναι μια πολύ αγχωτική υπόθεση λόγω των συνεχών κυκλοφοριακών συμφορήσεων, των πολύ στενών δρόμων της πόλης και της έντονης κυκλοφορίας μοτοσικλετών και πεζών.

Ωστόσο, αν δεν τολμάτε να οδηγήσετε σκούτερ, η ενοικίαση ενός μικρού αυτοκινήτου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψετε όλες τις γωνιές του Πουκέτ ή ακόμη και της ηπειρωτικής Ταϊλάνδης. Υπάρχει μια γέφυρα που οδηγεί από το νησί.

Οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων κυμαίνονται μεταξύ 150 και 250 ευρώ. Είναι χαμηλότερες με τις μικρές τοπικές εταιρείες ενοικίασης, υψηλότερες με τις πιο αξιόπιστες πολυεθνικές.

Σύγκριση τιμών - κράτηση αυτοκινήτου

Ενοικίαση σκούτερ

Παρόλο που το ταξίδι με σκούτερ είναι το πιο συνηθισμένο μέσο μεταφοράς για τους τουρίστες στο Πουκέτ, η ενοικίαση αμέσως μετά την άφιξη δεν συνιστάται ιδιαίτερα.

Επιπλέον, δεν υπάρχει υπηρεσία ενοικίασης σκούτερ στο αεροδρόμιο και θα πρέπει να περπατήσετε μέχρι τις γύρω πόλεις.

Η μετακίνηση σε σκούτερ με αποσκευές είναι εξαιρετικά άβολη, επιπλέον συνιστάται να αφομοιωθείτε λίγο με την τοπική κυκλοφορία από τη θέση του περιπατητή τουρίστα, τουλάχιστον την πρώτη ημέρα.

Οι συνήθεις τιμές ενοικίασης σκούτερ στο Πουκέτ κυμαίνονται από περίπου 500 thb έως 1 500 thb την ημέρα, ανάλογα με την ποιότητα του οχήματος.

Είναι ιδανικό να νοικιάσετε ένα σκούτερ στον κύριο τόπο διαμονής σας. Υπάρχουν κυριολεκτικά καταστήματα ενοικίασης σε κάθε γωνία και δεν χρειάζεται να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.