Κεκλιμένος Πύργος της Πίζας
Αεροδρόμιο Pisa Galileo Galilei

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Πίζα

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Πίζα

Krystof Hajek ενημερωμένο 20. 3. 2024

Το Αεροδρόμιο Galileo Galilei της Πίζας είναι μια εξαιρετική βάση για ταξίδια στην Τοσκάνη χάρη στην τοποθεσία του.

Φθηνά ξενοδοχεία στο κέντρο της Πίζας

Pisa Mover προς το σιδηροδρομικό σταθμό

Το αεροδρόμιο συνδέεται με την πόλη με ένα μικρό αυτόματο τρένο, το Pisa Mover, το οποίο κινείται μεταξύ του αεροσταθμού και του σταθμού Pisa Centrale. Τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στο σταθμό, ο δρόμος προς το τρένο είναι σαφώς σηματοδοτημένος.

Από τον σταθμό Pisa Centrale, τα λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών θα σας μεταφέρουν πιο μέσα στο κέντρο της πόλης ή στον κεκλιμένο πύργο, πληροφορίες για τα οποία παρέχονται στον οδηγό μας για την Πίζα. Στη διαδρομή μεταξύ του αεροδρομίου και του σταθμού, υπάρχει επίσης στάση στο χώρο στάθμευσης.

Εισιτήρια για το Pisa Mover μπορείτε να αγοράσετε από διάφορα μηχανήματα στην είσοδο του σταθμού, όπου μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα και μετρητά. Κατά τη διέλευση από το περιστροφικό διάδρομο, πρέπει να σαρώσετε το γραμμωτό κώδικα του εισιτηρίου στον αναγνώστη.

Τιμή 5 ευρώ
Χρόνος ταξιδιού 8 λεπτά
Συχνότητα 10 λεπτά

Η πρώτη σύνδεση πραγματοποιείται πάντα στις 6:00 και προς τις δύο κατευθύνσεις την ίδια ώρα, ενώ η τελευταία στις 23:50. Επίσημες πληροφορίες διατίθενται στον ιστότοπο: pisa-mover.com/en.

Στην ιστοσελίδα της Trenitalia.com, του κύριου ιταλικού σιδηροδρομικού φορέα, μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια απευθείας από/προς το αεροδρόμιο της Πίζας, από οποιοδήποτε σημείο της Ιταλίας. Η τιμή του Pisa Mover προστίθεται αυτόματα.

Λεωφορεία προς το κέντρο της Πίζας και προς το σταθμό

Τα λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών είναι ένας εναλλακτικός και φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε στην Πίζα, αλλά δεν πηγαίνουν απευθείας στο αεροδρόμιο.

Από τον τερματικό σταθμό, κατευθυνθείτε διαγώνια αριστερά μέσα από το χώρο στάθμευσης, ακολουθώντας τον πεζόδρομο προς τη Via dell'Aeroporto, την οποία ακολουθείτε για περίπου 420 μέτρα μέχρι να περάσετε τον κυκλικό κόμβο. Πέρα από τον κυκλικό κόμβο βρίσκεται η στάση του δημόσιου λεωφορείου "Via dell'Aeroporto". Από εδώ περνούν οι ακόλουθες γραμμές: - Τα λεωφορεία του λεωφορείου είναι από το κέντρο της πόλης:

  • LAM Verde - μόνο προς την κατεύθυνση από το σταθμό προς το αεροδρόμιο, επιστρέφει στο κέντρο μέσω ενός μεγάλου κύκλου και εκτελεί δρομολόγια μία φορά κάθε 10 λεπτά από τις 6:10 έως τις 20:45.
  • Γραμμή 5 - μόνο στην κατεύθυνση από το αεροδρόμιο προς το σταθμό, από την άλλη πλευρά, πηγαίνει από το κέντρο μέσω ενός μεγάλου κύκλου, εκτελώντας δρομολόγια μία φορά κάθε 20 λεπτά από τις 6:20 έως τις 20:20.
  • Γραμμή 21 - και προς τις δύο κατευθύνσεις, εκτελεί δρομολόγια μία φορά κάθε 30 λεπτά από τις 20:43 έως τις 23:13.
  • Για τα δρομολόγια των λεωφορείων στην Πίζα, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα pisa.cttnord.it.

Το εισιτήριο κοστίζει 1,50 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε σε οποιοδήποτε πρακτορείο εφημερίδων. Θα το βρείτε στον κυκλικό κόμβο κοντά στη στάση του λεωφορείου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για κινητά At-bus (διαθέσιμη στο Google Play / App Store).

Έναν χάρτη με τις διαδρομές και οδηγίες για να περπατήσετε μέχρι το λεωφορείο μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω χάρτη.

Ταξί προς Πίζα

Χρησιμοποιήστε το ταξί σε περίπτωση πολύ καθυστερημένης άφιξης ή πρόωρης αναχώρησης, όταν δεν υπάρχει αυτόματο τρένο ή λεωφορείο για το αεροδρόμιο. Το κόμιστρο για το σταθμό θα πρέπει να είναι 9 ευρώ και για τον κεκλιμένο πύργο 12 ευρώ.

Στην Πίζα δεν λειτουργεί η Uber, η Bolt ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια εφαρμογή ταξί.

Λεωφορεία προς τη Λούκα και το Βιαρέτζιο

Περίπου 30 μέτρα στα δεξιά του τερματικού σταθμού βρίσκεται η στάση της υπεραστικής λεωφορειακής γραμμής E3, η οποία εκτελεί δρομολόγια από το αεροδρόμιο απευθείας προς την ιστορική πόλη της Λούκα χωρίς αλλαγή λεωφορείου.

Η λεωφορειακή γραμμή E25 πηγαίνει απευθείας στο Viareggio ή στην Pietrasanta.

  • 1-2 φορές την ώρα, σημειώστε - δεν εκτελεί δρομολόγια τις Κυριακές και τις αργίες.
  • Η διαδρομή προς τη Λούκα διαρκεί 50 λεπτά, προς το Viareggio 60 λεπτά.
  • Δρομολόγια υπεραστικών γραμμών (κάντε κλικ στο E3 για τη Λούκα και στο E25 για το Viareggio/Pietrasanta)

Τα εισιτήρια και για τις δύο πόλεις διατίθενται προς 3,50 ευρώ όταν αγοράζονται από το πρακτορείο εφημερίδων ή το γραφείο στο σταθμό λεωφορείων, κάτι που δεν είναι δυνατό στο αεροδρόμιο. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο σε αυτή την τιμή μέσω της εφαρμογής για κινητά At-bus ή από τον οδηγό με 6 eur (μόνο μετρητά).

Λεωφορεία προς Φλωρεντία

Απευθείας από το αεροδρόμιο της Πίζας, η λεωφορειακή γραμμή Sky Bus Lines Caronna εκτελεί απευθείας δρομολόγια προς τη Φλωρεντία, με στάση στο S.M.N. Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια περίπου 7 φορές την ημέρα και τα εισιτήρια διατίθενται προς 13,90 eur κατά τη διάρκεια της ημέρας ή 25 eur τη νύχτα. Η διαδρομή διαρκεί περίπου μία ώρα.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο caronnatour.com.

Εάν οι ώρες των λεωφορείων δεν σας βολεύουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πολύ πιο πολυσύχναστη σιδηροδρομική υπηρεσία. Αρχικά, πάρτε το αυτόματο τρένο Pisa Mover για το σταθμό Pisa Centrale, από όπου τα τρένα εκτελούν δρομολόγια προς τη Φλωρεντία αρκετές φορές την ώρα. Συνολικά, το ταξίδι με το τρένο, συμπεριλαμβανομένου του Pisa Mover, θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και 20 λεπτά και θα σας κοστίσει 13,70 ευρώ.

Το εισιτήριο μπορείτε να το αγοράσετε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση thetrainline.com για ολόκληρη τη διαδρομή (5 eur Pisa Mover + 8,70 eur τρένο).

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Το αεροδρόμιο της Πίζας θα σας χρησιμεύσει απλώς ως αφετηρία για να ταξιδέψετε στην ύπαιθρο της Τοσκάνης ή στις Άλπεις του Απουάν; Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι πιο πρακτικό να νοικιάσετε αυτοκίνητο απευθείας στο αεροδρόμιο, όπου πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκονται στον τερματικό σταθμό αφίξεων.

Οι τιμές για μικρότερες ενοικιάσεις ξεκινούν από 50 ευρώ για 4 ημέρες.

Μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές όλων των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων στην Πίζα, για παράδειγμα, στο rentalcars.com, όπου μπορείτε επίσης να κάνετε απευθείας κράτηση αυτοκινήτου.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.