Φουντσάλ
Αεροδρόμιο Φουνσάλ Μαδέιρα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Φουντσάλ

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Φουντσάλ

Krystof Hajek ενημερωμένο 18. 2. 2024

Το αεροδρόμιο συνδέεται με πολλά δρομολόγια λεωφορείων, ενώ οι ταξιδιώτες κάνουν επίσης εκτεταμένη χρήση πολλών εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Η Μαδέρα είναι ένα νησί ιδανικό για εξερεύνηση με αυτοκίνητο, το οποίο είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσετε σε όλα τα ενδιαφέροντα μέρη. Η ευκολότερη επιλογή είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο απευθείας στο αεροδρόμιο, όπου εδρεύουν όλες οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν όλων των πολυεθνικών εταιρειών.

Οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων δεν διαφέρουν πολύ καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και κυμαίνονται από περίπου 200 ευρώ την εβδομάδα. Για περισσότερες λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, την κυκλοφορία ή τις τιμές της βενζίνης, δείτε τον οδηγό μας για τη Μαδέρα.

Λεωφορεία

Η μεταφορά προς το αεροδρόμιο παρέχεται από την εταιρεία λεωφορείων SAM (δικτυακός τόπος: sam.pt/en), η οποία εκτελεί δρομολόγια από το Φουνσάλ σε όλη την ανατολική Μαδέρα. Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται ακριβώς στην έξοδο της αίθουσας αφίξεων. Τα εισιτήρια για όλα τα δρομολόγια διατίθενται από τον οδηγό, στο κέντρο της πόλης και από το εκδοτήριο εισιτηρίων της SAM στο σταθμό των λεωφορείων. Η πληρωμή στον οδηγό γίνεται επί του παρόντος μόνο με μετρητά.

Όλες οι γραμμές στο Funchal αναχωρούν ή σταματούν στο σταθμό λεωφορείων SAM (βλ.: τοποθεσία στο χάρτη).

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες λεωφορείων στο νησί, ανατρέξτε στον οδηγό λεωφορείων της Μαδέρας.

Aerobus

Η ειδική υπηρεσία λεωφορείων Aerobus είναι η ταχύτερη συγκοινωνία προς το Funchal. Σταματά τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στη διάσημη παραλία Formosa. Τα λεωφορεία ακολουθούν καθημερινά τα δρομολόγια των πτήσεων, αλλά η πρώτη και η τελευταία διαδρομή παραμένουν ίδιες καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εισιτήριο επιστροφής σας για οποιαδήποτε σύνδεση (ισχύει για 1 έτος από την αγορά).

 • Ναύλοι - 6 eur / 10 eur με επιστροφή
 • Συχνότητα - 30-60 λεπτά
 • Χρόνος διαδρομής - 30 λεπτά προς το κέντρο (προς το σταθμό λεωφορείων), 50 λεπτά προς την Praia Formosa
 • Πρώτο λεωφορείο από τον τερματικό σταθμό SAM - 2:50, 4:20
 • Πρώτο λεωφορείο από Praia Formosa - 2:30, 4:00
 • Τελευταία λεωφορεία από το αεροδρόμιο - 0:30, 1:45
 • Δρομολόγια και στάσεις: sam.pt/en/aerobus-information

Φθηνά ξενοδοχεία στο κέντρο της Funchal

Τακτικές γραμμές δημόσιας συγκοινωνίας

Οι συνδέσεις με τακτικές γραμμές λεωφορείων είναι φθηνότερες αλλά λιγότερο συχνές. Το πλεονέκτημα, ωστόσο, έγκειται στο πιο ποικιλόμορφο δίκτυο προορισμών από το αεροδρόμιο.

Καθώς σταματούν σε περισσότερες στάσεις από ό,τι το Aerobus, ο χρόνος διαδρομής προς το Φουντσάλ είναι μεγαλύτερος, 45 και 50 λεπτά.

Οι τιμές των εισιτηρίων βασίζονται στις ζώνες (το αεροδρόμιο ανήκει στη ζώνη Machico):

 • Funchal: 3,35 eur
 • Machico: 1,30 eur
 • Santa Cruz: 1,95 eur

Στο αεροδρόμιο σταματούν οι γραμμές 20, 23, 53, 113 και 208, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ταξίδια προς το Φουντσάλ.

Όταν ταξιδεύετε από το κέντρο της πόλης, ο ίδιος αριθμός γραμμής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα αστικά λεωφορεία που πηγαίνουν μόνο στο Φουντσάλ, αλλά πρόκειται για διαφορετικά δρομολόγια! Μόνο τα πράσινα-κίτρινα-λευκά (μερικές φορές όλα τα λευκά) λεωφορεία SAM πηγαίνουν στο αεροδρόμιο και κανένα άλλο. Πάντα να ρωτάτε τον οδηγό πριν επιβιβαστείτε για να βεβαιωθείτε ότι πηγαίνει στο αεροδρόμιο.

 • Γραμμή 20 - πηγαίνει στο αεροδρόμιο περίπου 4 φορές την ημέρα από τις ακόλουθες τοποθεσίες: sam.pt/en/20)
 • Γραμμή 23 - πηγαίνει στο αεροδρόμιο περίπου 3 φορές την ημέρα από το Funchal, Machico, Santa Cruz (δρομολόγια και χάρτης: sam.pt/en/23)
 • Line 53 - departs to the airport approx. 1-2 times daily from the following locations: Funchal, Machico, Santa Cruz, Caniço, Porto da Cruz και Faial (χρονοδιάγραμμα και χάρτης: sam.pt/en/53)
 • Γραμμή 113 - αναχωρεί για το αεροδρόμιο περίπου 7-8 φορές την ημέρα από τις πόλεις Funchal, Machico, Santa Cruz, Caniço, Caniçal και Ponta de São Lourenço (χρονοδιάγραμμα και χάρτης: sam.pt/en/113)
 • Γραμμή 208 - πηγαίνει στο αεροδρόμιο περίπου μία φορά την ημέρα από Funchal, Machico, Santa Cruz, Caniço, Porto da Cruz και Faial (δρομολόγια και χάρτης: sam.pt/en/208)

Ταξί

Τα επίσημα κίτρινα ταξί με μπλε λωρίδα πρέπει να έχουν πάντα το ταξίμετρο αναμμένο και δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου προβλήματα με απατεώνες οδηγούς ταξί στη Μαδέρα. Η τιμή από το αεροδρόμιο προς το κέντρο του Φουντσάλ κυμαίνεται μεταξύ 18 και 22 ευρώ ανάλογα με το μήκος της διαδρομής.

Μια φθηνότερη επιλογή (περίπου 14 έως 16 eur) προσφέρει η Uber.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.