Φουντσάλ

Αεροδρόμιο Φουνσάλ Μαδέιρα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Φουντσάλ

Αεροδρόμιο Φουνσάλ Μαδέιρα με λίγα λόγια

Krystof Hajek ενημερωμένο 18. 2. 2024

Το αεροδρόμιο κοντά στην πρωτεύουσα της Μαδέρας, Φουνσάλ (23 χλμ.), είναι γνωστό στους λάτρεις της αεροπορίας για την ενδιαφέρουσα μέθοδο προσγείωσης και κυρίως για τον διάδρομο προσγείωσης, ο οποίος είναι χτισμένος κατά το ένα τρίτο σε ψηλούς πυλώνες πάνω από τον θαλάσσιο βράχο για να επεκτείνει το μήκος του.

Τις περισσότερες φορές πρέπει να αναμένονται καθυστερήσεις στις πτήσεις προς τη Μαδέρα λόγω του συχνά πολύ θυελλώδους καιρού, ο οποίος καθιστά αδύνατη την προσγείωση.

Το 2016, το αεροδρόμιο πήρε το όνομα του ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος γεννήθηκε στη Μαδέρα. Αυτό το καθιστά ένα από τα λίγα αεροδρόμια στον κόσμο που έχουν πάρει το όνομά τους από ένα ζωντανό πρόσωπο.

Οι πτήσεις για τη Μαδέρα αγοράζονται συχνότερα από την flytap.com, την εθνική αεροπορική εταιρεία της Πορτογαλίας, η οποία πετάει αρκετές φορές την ημέρα από τη Λισαβόνα, προσφέροντας πτήσεις με ανταπόκριση προς τον υπόλοιπο κόσμο.

Φθηνά εισιτήρια για Λισαβόνα ή Πόρτο είναι επίσης διαθέσιμα μέσω της easyJet. Ωστόσο, πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες πετούν στο αεροδρόμιο της Μαδέρα, κυρίως από τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη.

Αναζήτηση καταλύματος στη Μαδέρα

Flag of Portugal
FNC
Κωδικός IATA
? °C
Τρέχων καιρός
11:36
Τοπική ώρα

Πάρτε περισσότερες συμβουλές για ταξίδια από το αεροδρόμιο Φουντσάλ

Είτε φθάνετε είτε αναχωρείτε από το αεροδρόμιο Φουντσάλ, δείτε τις πρακτικές συμβουλές και συστάσεις μας:

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.