Μεταφορά από το αεροδρόμιο Παρίσι Orly

Παρίσι

Έχετε πολλές επιλογές για να φτάσετε στο κέντρο του Παρισιού και στη γύρω περιοχή, ιδίως με τρένο ή τραμ.

Το αεροδρόμιο Orly βρίσκεται στη ζώνη 5 του ναύλου, οπότε δεν αξίζει να αγοράσετε ακριβότερα ημερήσια εισιτήρια για να μετακινηθείτε από το αεροδρόμιο, αν δεν πρόκειται να ταξιδέψετε πιο έξω από το κέντρο εκείνη την ημέρα.

Χρόνος ταξιδιού Τιμή Συχνότητα
Μετρό 14 25 λεπτά (στο σταθμό Chatelet) 10,30 ευρώ 3-7 λεπτά
Τραμ T7 31 λεπτά (μέχρι τον τερματικό σταθμό)
65 λεπτά (μέχρι το κέντρο με μεταφορά)
2,15 eur
4,30 eur προς το κέντρο
8-15 λεπτά
OrlyVal + τρένο RER B 40 λεπτά μέχρι το κέντρο 14,50 ευρώ 7-12 λεπτά
OrlyBus 25 λεπτά (μέχρι τον τερματικό σταθμό)
45 λεπτά (προς το κέντρο με μεταφορά)
11,50 eur
13,65 eur προς το κέντρο
10-15 λεπτά

Συγκοινωνιακός οδηγός που συνδυάζει όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς: www.ratp.fr/en/itineraires.

Αναλυτικές πληροφορίες για τους τύπους εισιτηρίων, τα μέσα μεταφοράς και το μετρό στο Παρίσι μπορείτε να βρείτε στον οδηγό πόλης μας:

Μετρό 14

Από τον Ιούνιο του 2024, η νέα μοβ γραμμή 14 του μετρό θα εκτελεί δρομολόγια προς το αεροδρόμιο.

Η γραμμή 14 του μετρό είναι ο ταχύτερος τρόπος για να φτάσετε από το Orly στο κέντρο του Παρισιού.

Σας μεταφέρει απευθείας στον κεντρικό σταθμό Chatelet, Pyramides (Λούβρο, Palais Royal), Madeleine, Saint-Denis, καθώς και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Saint-Lazare, Lyon και Bercy χωρίς αλλαγή τρένου.

Ο σταθμός του μετρό του αεροδρομίου βρίσκεται μεταξύ των τερματικών σταθμών 3 και 4.

 • Ναύλοι - 10,30 eur (ενιαίο εισιτήριο) ή 29,25 eur για 24 ώρες (απαιτείται εισιτήριο για τις ζώνες 1-5, καθώς το Orly βρίσκεται στη ζώνη 4)
 • Συχνότητα - 4 έως 7 λεπτά
 • Χρόνος διαδρομής - 25 λεπτά (στο σταθμό Chatelet)
 • Πρώτη σύνδεση από Chatelet - 5:30
 • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο - 0:34
 • Συμβουλή για ένα ξενοδοχείο στο κέντρο κοντά στο σταθμό Chatelet: ένα ωραίο μικρό ξενοδοχείο Handsome Hotel *** με την καλύτερη τιμή μέσα στο κέντρο

Ο σταθμός του αεροδρομίου Orly είναι ο μόνος από όλους τους σταθμούς του μετρό που εξαιρείται από το φθηνό εισιτήριο "εισιτήριο t+" των 2,15 ευρώ.

Για το μετρό, πρέπει να αγοράσετε ένα ειδικό ενιαίο εισιτήριο προς 10,30 €, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ταξιδέψετε σε οποιονδήποτε σταθμό του δικτύου του μετρό ή των τρένων RER (μόνο για τα τρένα στις ζώνες 1-3). Αυτό το εισιτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να αλλάξετε από μετρό σε μετρό ή τρένο RER και όχι σε τραμ ή λεωφορείο.

Τρένο RER + Orly Val προς το κέντρο

Το αστικό τρένο RER της μπλε γραμμής B είναι ο ταχύτερος τρόπος για να φτάσετε στην περιοχή της συνοικίας Latin Quarter (Λουξεμβούργο), στο σιδηροδρομικό σταθμό Nord ή στο αεροδρόμιο CDG.

Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: ratp.fr/en/horaires-rer, κάντε κλικ στο μπλε γράμμα "B".

Ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός RER B "Antony " είναι προσβάσιμος με το αυτόματο τρένο "Orly Val ". Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: orlyval.com.

 • Ναύλοι - 14,50 eur
 • Συχνότητα - 7-12 λεπτά
 • Χρόνος διαδρομής - 45 λεπτά (στο σταθμό Chatelet-Les Halles)
 • Πρώτη σύνδεση από Chatelet-Les Halles - 5:24
 • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο - 23:35 Orly Val με σύνδεση στο σταθμό Antony με το RER B προς το κέντρο στις 0:01

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στο Παρίσι

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν στο σταθμό του αυτόματου τρένου Orly Val από ένα μηχάνημα όπου μπορείτε επίσης να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα. Στο σταθμό Antony θα περάσετε από το τουρνικέ.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 14,50 eur για να μεταβείτε σε οποιονδήποτε σταθμό εντός των ζωνών 1-3 (όλο το Παρίσι), αλλά θα είναι πιο οικονομικό να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή 14 του μετρό, η οποία με 2,15 eur θα σας μεταφέρει σχεδόν σε όλο το Παρίσι με μία μετεπιβίβαση.

Τραμ Τ7

Η γραμμή 7 τουτραμ είναι ο φθηνότερος αλλά και μακρύτερος τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης.

Το τραμ τερματίζει στο νότιο άκρο του κεντρικού Παρισιού στο σταθμό "Villejuif-Louis Aragon", όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε εύκολα στη γραμμή 7 του μετρό προς το κέντρο.

Για τη μετεπιβίβαση με το μετρό αρκεί ένα εισιτήριο "Ticket t+", ενώ για τη μετεπιβίβαση με το μετρό-τραμ χρειάζεστε δύο εισιτήρια.

 • Ναύλοι - 2,15 eur (Ticket t+) ή 29,25 eur για 24 ώρες (χρειάζεστε ένα εισιτήριο για τις ζώνες 1-5, καθώς το Orly βρίσκεται στη ζώνη 4).
 • Χρόνος ταξιδιού - 36 λεπτά για το Villejuif-Aragon
 • Συχνότητα - 9-15 λεπτά
 • Πρώτη σύνδεση από Villejuif-Aragon - 5:30
 • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο - 23:35 με σύνδεση με το τελευταίο μετρό προς το κέντρο στις 0:28. Το τραμ στις 0:32 δεν συνδέεται πλέον με το μετρό στο Villejuif-Aragon.

Αναλυτικά δρομολόγια μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο: ratp.fr/en/horaires-tramway

Αν συνεχίσετε προς το κέντρο με το μετρό, αγοράστε δύο εισιτήρια, το ένα θα σημειωθεί κατά την είσοδο στο τραμ και το άλλο κατά την είσοδο στο μετρό.

Θα βρείτε τη στάση του τραμ στο υπόγειο του τερματικού σταθμού 4. Εάν φτάσετε στον τερματικό σταθμό 1, χρησιμοποιήστε το αυτόματο τρένο OrlyVal, το οποίο είναι δωρεάν μεταξύ των τερματικών σταθμών, για να φτάσετε στον νότιο τερματικό σταθμό. Από τους τερματικούς σταθμούς 2 και 3 μπορείτε να περπατήσετε πιο γρήγορα (περίπου 10-15 λεπτά).

OrlyBus προς το κέντρο

Πολυάριθμες συνδέσεις λεωφορείων με τις γύρω γειτονιές και χωριά προσφέρουν περαιτέρω επιλογές. Μια βολική επιλογή μπορεί να είναι η λεωφορειακή γραμμή OrlyBus, η οποία εκτελεί απευθείας δρομολόγια προς το σταθμό του μετρό Denfert-Rochereau στα νότια του κέντρου, όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε στις γραμμές 4 και 6 του μετρό.

 • Ναύλος - 11,20 eur (+ 2,10 eur για το μετρό)
 • Χρόνος διαδρομής - 22 λεπτά έως το Denfert-Rochereau
 • Συχνότητα - 8-15 λεπτά
 • Πρώτη σύνδεση από Denfer-Rochereau - 4:58
 • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο - 23:41 με σύνδεση με το μετρό
 • Συμβουλή για ξενοδοχείο κοντά στο Denfert-Rochereau: Hôtel Du Midi Paris Montparnasse *** με μεγάλη σχέση ποιότητας-τιμής

Τα δρομολόγια είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο ratp.fr/en/horaires-bus. Πληκτρολογήστε "Orly Bus" στο πλαίσιο "Select Line" (Επιλογή γραμμής).

Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας κατά προτίμηση από το μηχάνημα στην αίθουσα αφίξεων των αεροσταθμών 1 και 4, όπου μπορείτε επίσης να πληρώσετε με κάρτα.

Τοπικά λεωφορεία

Υπάρχουν και άλλα τοπικά λεωφορεία που κάνουν στάση στο αεροδρόμιο Orly για να εξυπηρετήσουν τις γύρω γειτονιές.

 • Λεωφορείο 183 - πηγαίνει στο σταθμό του τρένου Pont de Rungis της κίτρινης γραμμής "C" του RER και συνεχίζει προς το προάστιο Choisy-de-Roi
  • Τιμή - 2,15 eur για ένα "Ticket t+", μπορεί να αγοραστεί μόνο από ένα μηχάνημα στη στάση του τραμ ή του μετρό, ή 2,50 eur από τον οδηγό, εδώ ισχύει επίσης ένα ημερήσιο εισιτήριο για τις ζώνες 1-5
  • Χρονοδιάγραμμα: ratp.fr/en/horaires-bus
 • Λεωφορείο 91-10 - πηγαίνει στο σιδηροδρομικό σταθμό Massy Palaiseau και συνεχίζει προς Saint-Auban, Villiers, Voisins και Saint-Quentin.
  • Τιμή - 2,50 eur (αγοράζεται μόνο από τον οδηγό), ισχύει επίσης ημερήσιο εισιτήριο για τις ζώνες 1-5.
  • Χρονοδιάγραμμα: me-deplacer.iledefrance-mobilites.fr/line/91-100
 • Λεωφορείο 191-100 - πηγαίνει προς Juvisy, Yerres ή Pont de Rungis
  • Τιμή - 2,50 eur (αγοράζεται μόνο από τον οδηγό), ισχύει επίσης ημερήσιο εισιτήριο για τις ζώνες 1-5.
  • Χρονοδιάγραμμα: me-deplacer.iledefrance-mobilites.fr/line191-100
 • Λεωφορείο 480 - πηγαίνει προς Athis-Mons, Ablon-sur-Seine και Villeneuve
  • Τιμή - 2,50 eur (αγοράζεται μόνο από τον οδηγό), ισχύει επίσης ημερήσιο εισιτήριο για τις ζώνες 1-5.
  • Χρονοδιάγραμμα: me-deplacer.iledefrance-mobilites.fr/line480

Χάρτης μέσων μαζικής μεταφοράς του αεροδρομίου Orly

Έχουμε συντάξει έναν χάρτη με όλες τις γραμμές από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης και τη γύρω περιοχή:

Και την ακριβή θέση όλων των στάσεων στους τερματικούς σταθμούς για εύκολη αναφορά:

Ταξί

Οι καθημερινές δημόσιες συγκοινωνίες προς το αεροδρόμιο τελειώνουν πριν από τις 23:00 και μετά από αυτή την ώρα, το ταξί είναι πρακτικά ο μόνος τρόπος για να φτάσετε εκεί. Θα βρείτε τις επίσημες στάσεις με σαφή σήμανση έξω από κάθε τερματικό σταθμό.

Οι τιμές είναι σταθερές, δείτε τις επίσημες πληροφορίες.

 • Το κέντρο της πόλης στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα - 44 eur
 • Κέντρο της πόλης στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα - 36 eur

Uber/Bolt

Οι εφαρμογές ταξί Uber και Bolt λειτουργούν επίσης στο Παρίσι. Ειδικά με την εφαρμογή για κινητά Bolt, η τιμή μπορεί να είναι χαμηλότερη από τα ταξί κατά περίπου 5 ευρώ ανά διαδρομή.

Η πιάτσα ταξί μέσω της εφαρμογής για κινητά βρίσκεται στον τερματικό σταθμό 4 κοντά στις επίσημες πιάτσες ταξί, αλλά για τους τερματικούς σταθμούς 1, 2 και 3 η πιάτσα Uber/Bolt βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης P3 περίπου 3 λεπτά με τα πόδια από τους τερματικούς σταθμούς.

Προς το αεροδρόμιο Charles de Gaulle CDG

Η υπηρεσία Le Direct Bus μεταξύ των δύο αεροδρομίων έχει ακυρωθεί, οπότε η μόνη επιλογή είναι να πάρετε το τρένο με μετεπιβίβαση στο Παρίσι.

Τρένο RER + OrlyVal

Είναι προτιμότερο να διαθέσετε επιπλέον χρόνο λόγω της συχνής πυκνής κυκλοφορίας. Γενικά συνιστάται τουλάχιστον 4 ώρες για την αλλαγή τρένου μεταξύ CDG και Orly, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο. Μια ασφαλής μετεπιβίβαση είναι από 6 ώρες και πάνω.

Το αυτόματο τρένο OrlyVal θα σας μεταφέρει από το αεροδρόμιο Orly στο σταθμό Antony, όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε στο απευθείας τρένο RER B για το αεροδρόμιο Paris-CDG.

Συνολικά, θα πληρώσετε για το εισιτήριό σας 25,30 eur.

Μετρό + λεωφορείο

Αν έχετε περισσότερο χρόνο και θέλετε να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα, ακολουθήστε την ακόλουθη διαδρομή.

 1. Γραμμή 14 του μετρό προς Gare de Lyon
 2. Γραμμή 1 του μετρό προς σταθμό Nation10,30 eur και οι δύο διαδρομές με το μετρό μαζί
 3. Λεωφορείο γραμμή 351 προς το αεροδρόμιο CDG2,15 eur

Συνολικά, ο φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε εκεί κοστίζει μόνο 12,45 eur και διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Τραμ + μετρό + λεωφορείο

Και αν έχετε πραγματικά πολύ χρόνο, μπορείτε να μετακινηθείτε μεταξύ των αεροδρομίων με 6,45 eur, δηλαδή 3 εισιτήρια εισιτήριο t+.

Χρησιμοποιήστε το πρώτο στη γραμμή Τ7 του τραμ, το οποίο θα σας μεταφέρει στην τελική στάση Villejuif-Louis Aragon.

Εδώ θα μετεπιβιβαστείτε στο μετρό 7, το οποίο θα σας μεταφέρει στο σταθμό Place d'Italie, όπου θα μετεπιβιβαστείτε στο μετρό 6, το οποίο θα σας μεταφέρει στο σταθμό Nation. Χρειάζεστε μόνο ένα εισιτήριο t+ για αυτή τη σύνδεση.

Από το σταθμό Nation, πάρτε το λεωφορείο 351 για το αεροδρόμιο CDG με επιπλέον 2,15 ευρώ.

Ταξί

Οι τιμές των ταξί για το αεροδρόμιο CDG υπολογίζονται με το ταξίμετρο και ανάλογα με την κίνηση θα πληρώσετε μεταξύ 75 και 85 ευρώ.

Λεωφορείο προς Disneyland

Υπάρχει επίσης απευθείας λεωφορείο από το αεροδρόμιο „Magical Shuttle“ προς τη Disneyland Paris.

Η διαδρομή διαρκεί περίπου 90 λεπτά και τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια 11 φορές την ημέρα και η τιμή του εισιτηρίου είναι 24 eur.

Νυχτερινή μεταφορά

Τη νύχτα, μεταξύ 0:00 και 5:00, υπάρχουν πολλά δρομολόγια λεωφορείων Noctilien προς το κέντρο.

 • N22 - μία φορά κάθε 20 λεπτά προς την Place d'Italie και το Chatelet
 • N31 - μία φορά κάθε 30 λεπτά προς την Place d'Italie και το Gare de Lyon
 • N131 - μία φορά κάθε 60 λεπτά προς Gare d'Austerlitz και Gare de Lyon
 • N144 - μία φορά κάθε 60 λεπτά προς Place d'Italie και Gare de Lyon

Για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης, χρειάζεστε τρία εισιτήρια εισιτήριο t+ po 2,15 eur, οπότε θα πληρώσετε συνολικά 6,45 eur. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια από το μηχάνημα στη στάση του τραμ κοντά στον τερματικό σταθμό 4 ή στο σταθμό του μετρό μεταξύ των τερματικών σταθμών 3 και 4.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.