Μεταφορά από το αεροδρόμιο Παλέρμο

Παλέρμο

Το αεροδρόμιο του Παλέρμο είναι η πύλη για ταξίδια στη βόρεια Σικελία και, εκτός από την ενοικίαση αυτοκινήτου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεωφορεία και τρένα για τις μετακινήσεις σας.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Εάν το αεροδρόμιο του Παλέρμο θα είναι η αφετηρία σας για να ταξιδέψετε στη Σικελία, η ενοικίαση αυτοκινήτου θα είναι η καλύτερη επιλογή σας. Στον τερματικό σταθμό λειτουργούν πολλές μεγάλες διεθνείς και μικρότερες τοπικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Οι εβδομαδιαίες τιμές ενοικίασης κυμαίνονται μεταξύ 150 και 350 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος του αυτοκινήτου και την εποχή.

Συγκρίνετε τιμές και κάντε κράτηση αυτοκινήτου

Λεωφορείο προς Παλέρμο

Η εταιρεία λεωφορείων Prestia e Comande, σε συνεργασία με την Terravision, πραγματοποιεί δρομολόγια από τη στάση μπροστά από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου "Aeroporto Falcone Borsellino" μέσα από την πόλη μέχρι τον τελικό σταθμό στο Palermo Stazione F.S.

Το λεωφορείο κάνει επίσης στάσεις κατά μήκος της διαδρομής στο ιστορικό κέντρο. Ο χάρτης με όλες τις στάσεις βρίσκεται παρακάτω. Σε σύγκριση με το τρένο, τα λεωφορεία έχουν το πλεονέκτημα των συχνότερων συχνοτήτων, τα οχήματα είναι άνετα και κλιματιζόμενα και ως επί το πλείστον κινούνται στον αυτοκινητόδρομο.

Τα δρομολόγια αναχωρούν κάθε 30 λεπτά με μισή και πλήρη κίνηση από τις 5:00 έως τις 00:30 προς το αεροδρόμιο και από τις 4:00 έως τις 21:30 από το κέντρο. Ανάλογα με τη στάση, ο χρόνος διαδρομής διαρκεί από 25 έως 50 λεπτά.

Ταεισιτήρια μπορούν να αγοραστούν προς 6 ευρώ Τα εισιτήρια μονής διαδρομής μπορούν να αγοραστούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας terravision.eu. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο prestiaecomande.it, αλλά πρέπει να εγγραφείτε και η διαδικασία αγοράς είναι λίγο πιο περίπλοκη από ό,τι μέσω του terravision.eu.

Το εισιτήριο μετ' επιστροφής πωλείται με έκπτωση 10 ευρώ μόνο μέσω της ιστοσελίδας Prestia e Comande, ενώ η Terravision δεν προσφέρει έκπτωση μετ' επιστροφής. Τα εισιτήρια μπορούν επίσης να αγοραστούν επί τόπου από τον οδηγό.

 • Ναύλοι: eur (με επιστροφή για 10 eur)
 • Χρόνος διαδρομής - Palermo Centrale: 50 λεπτά
 • Συχνότητα: 30 λεπτά
 • Πρώτο λεωφορείο από το σταθμό - 4:00
 • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 1:05

Αγοράστε εισιτήριο - Terravision.com

Τρένο για Παλέρμο

Από το σταθμό Punta Raisi, ακριβώς έξω από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, υπάρχει δρομολόγιο τρένου προς το σταθμό Palermo Centrale κάθε μισή ώρα.

Το τρένο αναχωρεί από το αεροδρόμιο από τις 5:15 έως τις 00:25 σε ακανόνιστα διαστήματα δύο φορές την ώρα. Χρειάζεται 1 ώρα και 5 λεπτά για να φτάσει στον τερματικό σταθμό Palermo Centrale. Στη διαδρομή του κάνει στάση σε 10 άλλες στάσεις στο Παλέρμο. Επιστρέφει από το κέντρο μεταξύ 4:00 και 22:11.

Το εισιτήριο κοστίζει 6,50 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε ηλεκτρονικά στο trenitalia. com ή από έναν αυτόματο πωλητή στη στάση του λεωφορείου στην ίδια τιμή.

 • Ναύλοι: 6,50 eur (μετ' επιστροφής χωρίς έκπτωση)
 • Χρόνος διαδρομής - Palermo Centrale: 51 - 75 λεπτά (κάθε δεύτερη σύνδεση είναι τρένο εξπρές)
 • Συχνότητα: 14-48 λεπτά
 • Πρώτο τρένο από Palermo Centrale - 4:00
 • Τελευταίο τρένο από το αεροδρόμιο - 0:25

Ταξί

Η διαδρομή με ταξί μέχρι το κέντρο του Παλέρμο κοστίζει 40 ευρώ. Μέχρι τον κεντρικό σταθμό πληρώνετε στη συνέχεια 45 eur. Οι τιμές είναι σταθερές.

Λεωφορεία προς Marsala και Mazara del Vallo

Απευθείας δρομολόγια προς τα δυτικά σικελικά θέρετρα Mazara del Vallo και Marsala παρέχονται περίπου μία φορά την ώρα από τα λεωφορεία Salemi.

Το τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο αναχωρεί στις 23:55, ενώ το πρώτο από τη Marsala στις 3:10, με διάρκεια διαδρομής περίπου μιάμιση ώρα.

 • Τιμή εισιτηρίου για τη Marsala: 9,60 eur
 • Τιμή εισιτηρίου προς Mazara del Valo: 9,20 eur
 • Επίσημη ιστοσελίδα και ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων: autoservizisalemi.it

Λεωφορεία προς το αεροδρόμιο Trapani

Τοαεροδρόμιο του Τράπανι (TPS), ένα άλλο διεθνές αεροδρόμιο της Σικελίας, εξυπηρετείται περίπου 4 φορές την ημέρα από απευθείας λεωφορεία της εταιρείας Salemi. Δυστυχώς, τα δρομολόγια δεν σταματούν πουθενά κατά μήκος της διαδρομής, ούτε καν στην πόλη Trapani.

 • Τιμή εισιτηρίου: 9 eur
 • Επίσημη ιστοσελίδα και ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων: autoservizisalemi.it
Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.