Μεταφορά από το αεροδρόμιο Νυρεμβέργη

Νυρεμβέργη

Το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης είναι το πιο γρήγορο για να φτάσετε με το μετρό, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα δημόσια λεωφορεία για τις γύρω γειτονιές.

Βρείτε ένα ξενοδοχείο στη Νυρεμβέργη

Μετρό προς το κέντρο της πόλης και το σταθμό

Η γραμμή U2 του μετρό οδηγεί απευθείας στον αεροσταθμό από το κέντρο της πόλης και το Hauptbahnhof. Οι ώρες λειτουργίας του μετρό είναι από τις 4:40 έως τις 0:40. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι κατά τη διαδρομή προς το αεροδρόμιο, κάθε δεύτερη ανταπόκριση καταλήγει στο σταθμό Ziegelstein.

Ένα εισιτήριο που αγοράζεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση shop.vgn.de ή στην εφαρμογή για κινητά VGN (διαθέσιμη στο Google Play / App Store) κοστίζει 3 ευρώ.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα χάρτινο εισιτήριο προς 3,40 eur από ένα μηχάνημα στο σταθμό του μετρό, όπου μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά και κάρτα.

Ένα ενιαίο εισιτήριο ισχύει για 90 λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων μπορείτε επίσης να μετεπιβιβαστείτε σε τραμ ή λεωφορείο. Υπάρχει επίσης ένα ολοήμερο εισιτήριο (μόνο ημερολογιακή ημέρα, όχι 24 ώρες) προς 9 eur, το οποίο ισχύει και για τις δύο ημέρες (Σάββατο + Κυριακή) το Σαββατοκύριακο.

  • Χρόνος διαδρομής μέχρι τον κεντρικό σταθμό: 13 λεπτά
  • Ναύλοι: eur / 3,40 eur επί τόπου (90 λεπτά) ή 9 eur/όλη την ημέρα
  • Συχνότητα: 10 λεπτά
  • Πρώτο μετρό από τον κεντρικό σταθμό - 4:46
  • Τελευταίο μετρό από το αεροδρόμιο - 0:44

Δρομολόγια και χάρτες των δημόσιων συγκοινωνιών της Νυρεμβέργης μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: vgn.de/en/maps-timetables. Δείτε επίσης τις γενικές πληροφορίες στο κεφάλαιο Μεταφορές στη Νυρεμβέργη στον οδηγό πόλης μας.

Λεωφορεία προς τη γύρω περιοχή

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο 30 προς το Nordostbahnhof ή το Erlangen και το λεωφορείο 33 προς το Fürth. Και τα δύο δρομολόγια εκτελούνται σε διαστήματα 20-30 λεπτών.

Όλες οι γραμμές εκτελούν δρομολόγια από τις 4:30 έως τις 0:00 και έχουν ενιαίο εισιτήριο 3 eur αν το αγοράσετε online ή μέσω της εφαρμογής (βλ. παραπάνω), ή 3,40 eur αν το αγοράσετε επί τόπου για μία απλή διαδρομή και 9 eur για ημερήσιο εισιτήριο.

Νυχτερινή μεταφορά

Τη νύχτα πριν από μια μη εργάσιμη ημέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο N12 από τον κεντρικό σταθμό. Το διάστημα είναι 60 λεπτά για λεπτομερές πρόγραμμα δρομολογίων, κάντε κλικ εδώ.

Το λεωφορείο δεν εκτελεί δρομολόγια κατά τη διάρκεια της κανονικής εργάσιμης εβδομάδας, αλλά μόνο τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου ή πριν από μια δημόσια αργία.

Ταξί

Τα ταξί στη Νυρεμβέργη λειτουργούν αυστηρά με ταξίμετρο και μια διαδρομή προς τον κεντρικό σταθμό ή το ιστορικό κέντρο κοστίζει περίπου 21 ευρώ.

Η Uber, η Bolt ή άλλες παρόμοιες εφαρμογές δεν λειτουργούν ακόμη στη Νυρεμβέργη.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.