Μεταφορά από το αεροδρόμιο Ντουμπρόβνικ

Ντουμπρόβνικ

Το αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης για ταξίδια στο νοτιότερο τμήμα της Κροατίας, καθώς και στο Μαυροβούνιο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν το ταξίδι στην Κροατία είναι μακρύ για εσάς με αυτοκίνητο, αλλά θέλετε επίσης να ταξιδέψετε στη νότια Δαλματία χωρίς να εξαρτάστε από τα δρομολόγια, τότε η καλύτερη επιλογή είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο απευθείας στο αεροδρόμιο. Εδώ λειτουργούν οι περισσότερες από τις γνωστές διεθνείς εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Ωστόσο, η τιμή μιας εβδομαδιαίας ενοικίασης κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι υψηλή και κυμαίνεται γύρω στα 500 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής, οι τιμές πέφτουν κάτω από τα 250 eur για 7 ημέρες.

Λεωφορείο Platanus

Η επίσημη μεταφορά από το αεροδρόμιο, η οποία αντικατοπτρίζει το πρόγραμμα των πτήσεων σε αντίθεση με τα προαστιακά λεωφορεία, παρέχεται με μικρά λεωφορεία και, κατά τη θερινή περίοδο, με τα κλασικά λεωφορεία Platanus.

Το λεωφορείο του αεροδρομίου σταματάει ακριβώς μπροστά από την αίθουσα αφίξεων, ενώ στο Ντουμπρόβνικ σταματάει στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων.

Κατά τη διαδρομή από το αεροδρόμιο, οι επιβάτες αποβιβάζονται επίσης στην πύλη Ploče στο ιστορικό κέντρο, ενώ κατά τη διαδρομή προς το αεροδρόμιο υπάρχει επίσης στάση στον κάτω σταθμό του τελεφερίκ προς το όρος Srđ (βλ: google.com/maps) και στο κτίριο Grawe (βλ: google.com/maps).

Από το κέντρο προς το αεροδρόμιο, το λεωφορείο έχει σταθερές ώρες αναχώρησης, ενώ στη διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το κέντρο αναχωρεί συνήθως περίπου 30 λεπτά μετά την άφιξη του αεροπλάνου, στην πράξη περισσότερο όταν το λεωφορείο είναι γεμάτο και δεν έρχονται άλλοι επιβάτες.

Στο αεροδρόμιο, αγοράζετε το εισιτήριό σας από το γκισέ στην αίθουσα αφίξεων, το οποίο δεν μπορείτε να χάσετε. Στο δρόμο προς το αεροδρόμιο και με τον οδηγό του λεωφορείου. Μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα ή με μετρητά. Μια εναλλακτική λύση είναι να αγοράσετε ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτύου ticket.platanus.hr.

Λεωφορείο δημόσιας συγκοινωνίας

Η φθηνότερη συγκοινωνία είναι τα πορτοκαλί προαστιακά λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών Libertas του Ντουμπρόβνικ. Οι προαστιακές λεωφορειακές γραμμές 11 και 27 σταματούν στο αεροδρόμιο, οι οποίες στο Ντουμπρόβνικ σταματούν στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στο άκρο δυτικά της πόλης (βλ: google.com/maps). Από εκεί μπορείτε να φτάσετε στο κέντρο της πόλης με τις συχνές γραμμές 1Α και 1Β της δημόσιας συγκοινωνίας.

Και οι δύο γραμμές εκτελούν δρομολόγια μόνο 3-4 φορές την ημέρα και τα δρομολόγια δείχνουν μόνο την ώρα αναχώρησης από τον τερματικό σταθμό. Όταν ταξιδεύετε προς το κέντρο του Ντουμπρόβνικ, και οι δύο γραμμές χρειάζονται περίπου 15-20 λεπτά από τους τερματικούς σταθμούς Molunat ή Vitaljina, τα οποία θα πρέπει να προστεθούν στην ώρα αναχώρησης από τον τερματικό σταθμό για να έχετε περίπου την ώρα αναχώρησης από το αεροδρόμιο.

Το εισιτήριο κοστίζει 4 ευρώ και αγοράζεται από τον οδηγό μόνο με μετρητά. Η στάση του λεωφορείου Libertas βρίσκεται στα αριστερά της εξόδου της αίθουσας αφίξεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες στο Ντουμπρόβνικ, ανατρέξτε στον οδηγό της πόλης μας.

Φθηνά ξενοδοχεία στο κέντρο του Ντουμπρόβνικ

Ταξί

Η τιμή του ταξί για το κέντρο του Ντουμπρόβνικ, που απέχει 22 χλμ., είναι περίπου 45 ευρώ.

Φθηνότερη θα είναι σχεδόν πάντα η εφαρμογή Uber, όπου οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 30 και 35 eur.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.