Μεταφορά από το αεροδρόμιο Νάπολη

Νάπολη - Πομπηία

Δεν υπάρχει σιδηροδρομική γραμμή ή μετρό προς το αεροδρόμιο, αλλά είναι προσβάσιμο με δημόσια και υπεραστικά λεωφορεία.

Λεωφορείο προς Νάπολη

Το κέντρο της πόλης είναι προσβάσιμο απευθείας από τον τερματικό σταθμό με το ειδικό λεωφορείο του αεροδρομίου. Λίγο φθηνότερα και με μία μετεπιβίβαση, μπορείτε να φτάσετε στο κέντρο από τον κοντινό κεντρικό δρόμο.

Alibus

Υπάρχει απευθείας γραμμή Alibus προς το κέντρο της πόλης (κεντρικός σταθμός) και το λιμάνι.

Ένα εισιτήριο μεταφοράς διάρκειας 90 λεπτών, το οποίο ισχύει και για άλλους τύπους δημόσιων συγκοινωνιών στη Νάπολη, κοστίζει 5 ευρώ όταν το αγοράζετε στο λεωφορείο από τον οδηγό ή από ένα πρακτορείο εφημερίδων (στο αεροδρόμιο, για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε ένα από το Sun Store). Το εισιτήριο μπορεί επίσης να αγοραστεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση terravision.eu ή στην εφαρμογή Unico Campania για κινητά (διαθέσιμη στο Google Play / App Store), η οποία είναι ιδανική για ταξίδια στην περιοχή της Καμπανίας.

  • Ναύλοι - 5 ευρώ / 90 λεπτά (μεταφορά)
  • Συχνότητα - 20 λεπτά
  • Χρόνος διαδρομής - 15 λεπτά έως τον κεντρικό σταθμό, 25 λεπτά έως το λιμάνι
  • Πρώτη σύνδεση από το κέντρο - 5:40
  • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο - 0:00

Επίσημες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας μεταφορών anm.it.

Αγορά εισιτηρίου - Terravision.com

Γραμμές C68 και 180

Μικρή εξοικονόμηση πόρων μπορεί να επιτευχθεί περπατώντας περίπου 150 μέτρα από τον τερματικό σταθμό μέχρι τη στάση "Ruffo di Calabria - Carbone" (χάρτης της διαδρομής από τον τερματικό σταθμό: en.mapy.cz), από όπου περνούν τα λεωφορεία C68 και 180 προς τα περίχωρα της Νάπολης. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τροφοδότης για την αλλαγή σε άλλη γραμμή. Το εισιτήριο για μια απλή διαδρομή χωρίς στάση κοστίζει 1,20 eur, η μεταφορά για 90 λεπτά 1,70 eur και η ολοήμερη 4,20 eur.

Ταξί

Ειδικά στις πρώτες πρωινές αναχωρήσεις δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οπότε το ταξί θα είναι η μόνη σας επιλογή. Οι τιμές των ταξί από/προς το αεροδρόμιο είναι σταθερές και είναι διαθέσιμες για λήψη από την ιστοσελίδα του αεροδρομίου. Για να πάτε από το κέντρο της πόλης στον κεντρικό σταθμό θα πληρώσετε περίπου 30 ευρώ, ενώ για το λιμάνι περίπου 35 ευρώ.

Στη Νάπολη δεν λειτουργούν ούτε η Bolt ούτε η Uber.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν θέλετε να ξεκινήσετε να ταξιδεύετε στην ύπαιθρο της Καμπανίας κατευθείαν από το αεροδρόμιο, θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που βρίσκονται ακριβώς στο αεροδρόμιο. Οι τιμές είναι αρκετά υψηλές και θα πληρώσετε περίπου 440 eur για μια εβδομάδα ενοικίασης κατά τη θερινή περίοδο.

Λεωφορεία προς τη γύρω περιοχή

Υπάρχουν λεωφορεία απευθείας από το αεροδρόμιο προς τους κοντινούς προορισμούς:

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.