Μεταφορά από το αεροδρόμιο Μπαλί

Uluwatu

Το ταξίδι από το αεροδρόμιο μπορεί να είναι μια δοκιμασία - εκτός από τα ατελείωτα μποτιλιαρίσματα στους κεντρικούς δρόμους, το Μπαλί φιλοξενεί επίσης μια μαφία ταξί που ζει από την άγνοια των ταξιδιωτών. Γι' αυτό διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω γραμμές.

Κάντε κράτηση διαμονής στο Μπαλί

Παρά τη σχετικά μικρή απόσταση, αναμείνατε χρόνο οδήγησης δεκάδων λεπτών μέχρι τα πλησιέστερα θέρετρα της Κούτα ή του Σανούρ. Τα μποτιλιαρίσματα είναι πολύ συχνά και πυκνά στο Μπαλί.

Ταξί, Grab, GoJek απευθείας από τον τερματικό σταθμό

Το ταξί είναι η ευκολότερη μορφή μεταφοράς από το αεροδρόμιο. Εάν είναι η πρώτη σας φορά στο Μπαλί, σας συνιστούμε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε ταξί.

Blue Bird και κλασικά ταξί

Αμέσως μετά την άφιξη, ακόμα στο κτίριο του αεροσταθμού, θα περάσετε από το επίσημο υποκατάστημα του μεγαλύτερου μεταφορέα ταξί στο Μπαλί, του Blue Bird (γαλάζια αυτοκίνητα). Αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με τίποτα μετά την άφιξη, σταματήστε σε αυτό το υποκατάστημα, όπου το προσωπικό θα κανονίσει ένα ταξί για εσάς και θα σας δώσει μια κατά προσέγγιση τιμή.

Ωστόσο, η Blue Bird είναι μια από τις πιο ακριβές επιλογές για μεταφορά με ταξί από το αεροδρόμιο.

Αν βγείτε από τον τερματικό σταθμό, θα συναντήσετε προσφορές από ανεπίσημους οδηγούς ταξί που στέκονται μπροστά από την αίθουσα του αεροδρομίου. Μην ανταποκριθείτε σε αυτές, καθώς το πιθανότερο είναι ότι θα προσπαθήσουν να αυξήσουν την τιμή με διάφορα τεχνάσματα, ακόμη και μετά την άφιξή σας.

Έξω από τον διεθνή τερματικό σταθμό ή μέσα στην αίθουσα αφίξεων του τερματικού σταθμού εσωτερικού, θα βρείτε και άλλες επίσημες πιάτσες ταξί με παρόμοιες τιμές με την Blue Bird.

Grab, GoJek

Η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα είναι η πιο συνιστώμενη. Μπορείτε να δείτε την ακριβή τιμή εκ των προτέρων και είναι συνήθως 10-15% χαμηλότερη από τα επίσημα ταξί. Μπορείτε επίσης να πληρώσετε άνετα τη διαδρομή με την κάρτα σας μέσω της εφαρμογής για κινητά.

Στην Ινδονησία, οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές είναι οι Grab και Go-Jek, οι οποίες προσφέρουν πολύ παρόμοιες τιμές. Ωστόσο, συνιστούμε πάντα να ελέγχετε τις τιμές και στις δύο εφαρμογές και να κάνετε κράτηση στην φθηνότερη από τις δύο.

Η Grab διαθέτει μάλιστα ένα κλιματιζόμενο σαλόνι περίπου 75 μέτρα από την έξοδο του διεθνούς τερματικού σταθμού, όπου μπορούν να σας βοηθήσουν να εγκαταστήσετε την εφαρμογή ή να καλέσετε ταξί, αν χρειαστεί. Αν έχετε ήδη εγκαταστήσει την εφαρμογή, μπορείτε να καλέσετε ταξί απευθείας από τον τερματικό σταθμό και να προχωρήσετε στο αυτοκίνητό σας χωρίς καθυστέρηση.

Προσεγγιστικές τιμές

Ποιες είναι οι τιμές για ταξί και Grab απευθείας από τον τερματικό σταθμό;

  • Kuta (Beachwalk) - 108 000 idr
  • Sanur - 216 000 idr
  • Seminyak - 170 000 idr
  • Nusa Dua - 175 000 idr
  • Canggu - 205 000 idr
  • Ubud - 435 000 idr
  • Amed - 990 000 idr
  • Bedugul (Beratan) - 650 000 idr

Ακολουθήστε τον απλό κανόνα της προσοχής και όλα θα πάνε καλά.

Grab / GoJek από το ξενοδοχείο HARRIS

Μπορείτε να φτάσετε στις χαμηλότερες τιμές Grab ή ταξί με μια σύντομη διαδρομή 3 λεπτών με τα πόδια μέσω του χώρου στάθμευσης εκτός αεροδρομίου μέχρι το ξενοδοχείο HARRIS. Από τον τερματικό σταθμό εσωτερικού, είναι περίπου 7 λεπτά με τα πόδια.

Θα δείτε το ξενοδοχείο HARRIS αμέσως μετά την έξοδο από το γκαράζ στάθμευσης. Συνεχίστε κατά μήκος του κεντρικού δρόμου για περίπου 100 μέτρα ακόμα (το ίδιο το ξενοδοχείο HARRIS εξακολουθεί να μετράει ως μέρος της ζώνης του αεροδρομίου) και πιάστε μια κλήση από το επίπεδο του ξενοδοχείου Norm House Kuta, για παράδειγμα (τοποθεσία στο Google.com/maps).

Αν παραγγείλετε Grab ή GoJek από εδώ, θα έχετε έως και 3-5 φορές χαμηλότερες τιμές από ό,τι από τον τερματικό σταθμό 200 μέτρα μακριά.

Δημόσιο λεωφορείο

Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται επίσης από τα κόκκινα και μαύρα λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών της Teman Bus. Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται ακριβώς έξω από τον τερματικό σταθμό εσωτερικού και φέρει την ένδειξη "BUS KSPN".

Ηγραμμή 2 εκτελεί δρομολόγια προς τον τερματικό σταθμό και περνά από το ανατολικό άκρο της Κούτα, μέσω του κέντρου του Ντενπασάρ προς το βόρειο άκρο του (τερματικός σταθμός GOR Ngurah Rai).

Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια περίπου μία φορά κάθε 10 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει 3 500 idr. Για χάρτη της διαδρομής, επιλογές έκδοσης εισιτηρίων και δρομολόγια, επισκεφθείτε την εφαρμογή Teman Bus για κινητά στο Google Play / App Store (διαθέσιμη μόνο στην Ινδονησία).

Ενοικίαση σκούτερ

Παρόλο που το ταξίδι με σκούτερ είναι το πιο συνηθισμένο μέσο μεταφοράς για τους τουρίστες στο Μπαλί, η ενοικίαση στο αεροδρόμιο δεν συνιστάται ιδιαίτερα.

Δεν υπάρχει εταιρεία ενοικίασης σκούτερ που να βρίσκεται απευθείας στον τερματικό σταθμό, ωστόσο οι περισσότερες εταιρείες ενοικίασης από την Κούτα προσφέρουν δωρεάν παράδοση σκούτερ κατά την άφιξή σας.

Ωστόσο, το να ταξιδεύετε με σκούτερ με αποσκευές είναι εξαιρετικά άβολο και συνιστάται επίσης να αφομοιωθείτε λίγο με την τοπική κυκλοφορία από τη θέση του πεζού τουρίστα, τουλάχιστον την πρώτη ημέρα.

Οι συνήθεις τιμές ενοικίασης σκούτερ στο Μπαλί είναι περίπου 70 000 idr έως 90 000 idr ανά ημέρα, ανάλογα με την ποιότητα του οχήματος.

Είναι ιδανικό να νοικιάσετε ένα σκούτερ όταν φτάσετε στον κύριο τόπο διαμονής σας. Υπάρχουν κυριολεκτικά καταστήματα ενοικίασης σε κάθε γωνία και δεν χρειάζεται να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Η οδήγηση με αυτοκίνητο στο Μπαλί είναι μια πολύ αγχωτική υπόθεση λόγω των συνεχών κυκλοφοριακών συμφορήσεων, των πολύ στενών δρόμων της πόλης και της έντονης κυκλοφορίας μοτοσικλετών και πεζών.

Ωστόσο, αν δεν τολμάτε να οδηγήσετε σκούτερ, η ενοικίαση ενός μικρού αυτοκινήτου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψετε όλες τις γωνιές του Μπαλί. Για άλλη μια φορά, τονίζουμε ότι συνιστούμε την ενοικίαση αυτοκινήτου μόνο σε έμπειρους οδηγούς από την κίνηση στην πόλη.

Οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων είναι υψηλές και θα πληρώσετε περίπου 5 500 000 idr την εβδομάδα στην υψηλή περίοδο.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.