Μανίλα
Αεροδρόμιο Ninoy Aquino της Μανίλα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Μανίλα

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Μανίλα

Krystof Hajek ενημερωμένο 2. 2. 2024

Η καλύτερη επιλογή για να μεταβείτε από το αεροδρόμιο της Μανίλα σε οποιοδήποτε σημείο της περιοχής είναι να πάρετε ταξί της γνωστής μάρκας Grab που λειτουργεί σε πολλές χώρες της Ασίας.

Υπάρχουν επίσης τρεις τύποι επίσημων ταξί. Πώς να μην εξαπατηθείτε από ανέντιμους οδηγούς ταξί και πώς να εντοπίσετε το scam?

Υπάρχουν επίσης ειδικά δρομολόγια λεωφορείων του αεροδρομίου προς τη Μανίλα, τα οποία είναι η φθηνότερη αλλά λιγότερο διαφανής μορφή μεταφοράς.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Μανίλα

Ταξί Grab

Αυτή η μέθοδος είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλετε να γνωρίζετε την τιμή εκ των προτέρων. Όταν ταξιδεύετε με το Grab, πρακτικά δεν μπορείτε να εξαπατηθείτε ή να σας ληστέψουν. Πληρώνετε πάντα την τιμή που βλέπετε στην εφαρμογή.

Αν και πρόκειται για μια εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας για την οποία συνήθως απαιτείται internet (αγοράστε μια φιλιππινέζικη e-sim μέσω του airalo.com), αλλά στην περίπτωση του αεροδρομίου της Μανίλα, θα βρείτε επίσης κιόσκια με το πράσινο λογότυπο της Grab μπροστά από όλους τους τερματικούς σταθμούς, όπου ο υπάλληλος θα καλέσει το αυτοκίνητο για εσάς και θα πληρώσετε την προκαθορισμένη τιμή σε μετρητά.

Ωστόσο, το κόμιστρο μέσω της εφαρμογής είναι χαμηλότερο από ό,τι αν παραγγείλετε το Grab από έναν υπάλληλο.

Για το κέντρο της Μανίλα, θα πληρώσετε περίπου τις ακόλουθες τιμές.

 • Grab μέσω της εφαρμογής - 280 php – 380 php
 • Grab με παραγγελία μέσω συνοδού - 490 php

Οι τιμές είναι δυναμικές και αλλάζουν ανάλογα με την τρέχουσα ζήτηση.

Metered Taxi (Κίτρινο)

Τα κίτρινα ταξί είναι η πιο αξιόπιστη μορφή μεταφοράς μετά το Grab.

Στέκονται πάντα μπροστά από το περίπτερο που γράφει "Metered Taxi" όπου παραγγέλνετε το ταξί σας. Θα σας δοθεί ένα χαρτί για να μπείτε στο αυτοκίνητο.

Ποτέ μην μπαίνετε στο αυτοκίνητο χωρίς χάρτινο εισιτήριο.

Τα κίτρινα metered ταξί είναι πιο ακριβά από τα λευκά ταξί, αλλά τα αυτοκίνητα είναι σε καλύτερη κατάσταση και θα συναντήσετε σημαντικά λιγότερες απάτες.

Οι τιμές των κίτρινων ταξί έχουν ως εξής:

 • 75 php - τιμή επιβίβασης
 • 4 php - για κάθε 300 μέτρα διαδρομής
 • 4 php - κάθε 2 λεπτά στάσης (στην κίνηση, στα φανάρια κ.λπ.)

Η τιμή για το κέντρο της Μανίλα, ανάλογα με την τρέχουσα κίνηση, θα κοστίσει περίπου 380 php – 480 php.

Πληρώνεται στον οδηγό σε μετρητά στο τέλος της διαδρομής.

Regular Taxi (Λευκό)

Τα φθηνότερα ταξί είναι τα λευκά αυτοκίνητα που περιμένουν μπροστά από τα περίπτερα που επισημαίνονται με πινακίδες "Regular Taxi".

Και εδώ, ωστόσο, πριν επιβιβαστείτε στον συνοδό (συχνά απλά κάθεται σε μια καρέκλα δίπλα στο κράσπεδο, αλλά πάντα δίπλα σε μια επίσημη πινακίδα), συμπληρώνετε ένα χαρτί με τα στοιχεία σας και τον προορισμό σας, το οποίο παραδίδετε στον οδηγό του ταξί.

Τα λευκά ταξί πρέπει επίσης να οδηγούν σύμφωνα με το ταξίμετρο. Δεν υπάρχει "κατ' αποκοπήν χρέωση", όπως μπορεί να σας πουν πολλοί απατεώνες οδηγοί.

Αν ο οδηγός ταξί αρνηθεί να ενεργοποιήσει το ταξίμετρο ή σας πει ότι υπάρχουν κατ' αποκοπήν τιμές από το αεροδρόμιο για τα λευκά ταξί, βγείτε αμέσως και καλέστε την Grab ή μπείτε στην ουρά στο metered.

Είναι με τα λευκά ταξί που θα συναντήσετε συχνότερα απάτες, με τιμές που συχνά προσφέρονται πάνω από 1.500 πέσος.

Οι επίσημες τιμές για τα λευκά ταξί έχουν ως εξής:

 • 45 php - τιμή επιβίβασης
 • 13,50 php - για κάθε 1 χιλιόμετρο διαδρομής
 • 2 php - κάθε 1 λεπτό διαδρομής

Η τιμή για το κέντρο της Μανίλα, ανάλογα με την τρέχουσα κίνηση, θα κοστίσει περίπου 270 php – 400 php.

Πληρώνεται στον οδηγό σε μετρητά στο τέλος της διαδρομής.

Coupon Taxi

Αυτά τα ταξί είναι βολικά για μεγαλύτερες ομάδες ατόμων, καθώς συνήθως κυκλοφορούν με 8θέσια φορτηγάκια.

Είναι τα μόνα που έχουν σταθερές τιμές και δεν λειτουργούν με ταξίμετρο. Η πληρωμή γίνεται πάντα στο περίπτερο έξω από την πιάτσα ταξί στον υπάλληλο. Δεν πληρώνετε τίποτα στον οδηγό πλέον.

Η τιμή για το κέντρο της Μανίλα είναι περίπου 550 php ανάλογα με τον εκάστοτε προορισμό. Το ακριβές ποσό θα σας το λέει πάντα ο συνοδός πριν επιβιβαστείτε στο αυτοκίνητο.

Οι πιο συνηθισμένες απάτες στο αεροδρόμιο της Μανίλα

Αν κάνετε πάντα check-in στο επίσημο περίπτερο πριν επιβιβαστείτε στο ταξί και στη συνέχεια επιμένετε να ενεργοποιήσετε το ταξίμετρο ή αν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Grab για κινητά, πιθανότατα θα γλιτώσετε από τις απάτες.

Αλλά ας ανακεφαλαιώσουμε τις πιο συνηθισμένες απάτες ταξί στο αεροδρόμιο της Μανίλα για να γίνει κατανοητό.

Ψεύτικα ταξί

Μπορεί να σας πλησιάσει ένας "οδηγός ταξί" ενώ βρίσκεστε ακόμα στον τερματικό σταθμό και να σας προσφέρει μια "συμφέρουσα" σταθερή τιμή.

Ακόμη και αν αυτός ή αυτή επιδεικνύει επίσημο σήμα του αεροδρομίου ή της κυβέρνησης, μην μιλάτε ποτέ με τέτοιους ανθρώπους. Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου, της κυβέρνησης ή του υπουργείου δεν έχουν καμία σχέση με τα ταξί.

Τα επίσημα ταξί μπορούν να κλειστούν μόνο σε ένα περίπτερο σε κατάλληλα σηματοδοτημένο σημείο.

Σταθερή τιμή

Εκτός από τα μεγάλα ταξί Coupon που σταθμεύουν πάντα κάτω από επίσημες πινακίδες, κανένα άλλο ταξί δεν επιτρέπεται να προσφέρει σταθερή τιμή από/προς το αεροδρόμιο της Μανίλα.

Εάν κάποιος σας πλησιάσει με προσφορά σταθερής τιμής, αυτή θα είναι πάντα πολλαπλάσια της κανονικής τιμής. Και πάλι, αγνοήστε εντελώς αυτούς τους ανθρώπους και συνεχίστε προς τις στάσεις των κίτρινων ταξί ή των ταξί Grab.

Ένα χαλασμένο αυτοκίνητο

Έχετε κάνει τα πάντα σωστά, έχετε εγγραφεί στην επίσημη στάση και έχετε μπει στο ταξί με το ταξίμετρο αναμμένο, αλλά μόλις φύγετε από την περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο, το αυτοκίνητο χαλάει.

Ύποπτα γρήγορα, εμφανίζεται ένα άλλο επίσημο ταξί και σας προσφέρει μια συμφέρουσα τιμή "διάσωσης" για τον προορισμό σας.

Πείτε ευχαριστώ, αρνηθείτε και καλέστε το Grab μέσω της εφαρμογής για κινητά.

Αυτού του είδους η απάτη δεν είναι πλέον πολύ συνηθισμένη, αλλά συμβαίνει περιστασιακά με λευκά ταξί.

Μεγαλύτερο ταξίδι

Ένα τέχνασμα γνωστό σε πολλά μέρη του κόσμου αυξάνει τεχνητά την τιμή, βάζοντας τον οδηγό να κάνει σκόπιμα μεγαλύτερη διαδρομή.

Αυτή η απάτη συμβαίνει πιο συχνά με τα λευκά ταξί και σπάνια με τα κίτρινα ταξί ή την εφαρμογή Grab.

Ιδανικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει με τον οδηγό ταξί πριν από τη διαδρομή πού πραγματικά πηγαίνετε με χάρτη διαδρομής που εμφανίζεται στο κινητό σας, ώστε ο οδηγός να γνωρίζει ότι παρακολουθείτε τη θέση σας μέσω GPS.

Λεωφορεία

Αν και δεν χρησιμοποιούν πολλοί τουρίστες τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αν ταξιδεύετε μόνοι ή το πολύ ως ζευγάρι, η χρήση του λεωφορείου θα σας εξοικονομήσει χρήματα.

Ωστόσο, οι τιμές των εισιτηρίων για τα λεωφορεία του αεροδρομίου εξακολουθούν να είναι αρκετά υψηλές και πολλές φορές υψηλότερες από τις κανονικές τιμές των δημόσιων συγκοινωνιών στις Φιλιππίνες.

Ube Express

Μέχρι το 2020, το Ube Express εκτελούσε πολλές από τις πιο πολυσύχναστες διαδρομές προς το κέντρο της Μανίλα.

Επί του παρόντος, ωστόσο, τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια από το αεροδρόμιο κυρίως προς τα μεγάλα εμπορικά κέντρα Robinsons.

Το πιο πολυσύχναστο δρομολόγιο (μία φορά κάθε 60 λεπτά) πηγαίνει στην πόλη Σάντα Ρόζα νότια της Μανίλας. Το εισιτήριο κοστίζει 300 php.

Επίσημες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο ubeexpress.com (για ενημερωμένες πληροφορίες, δείτε κυρίως το προφίλ στο Facebook ).

Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεωφορεία προς το κέντρο της Μανίλα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα συχνά δρομολόγια προς τους κοντινούς τοπικούς τερματικούς σταθμούς λεωφορείων.

 • NAIA Loop 18 - η γραμμή σταματά σε όλους τους τερματικούς σταθμούς και εκτελεί δρομολόγια προς τον μεγάλο σταθμό λεωφορείων PITX.
  • Τιμή - 150 php
  • Συχνότητα - 60 έως 120 λεπτά
  • Χρόνος επιβατικής κίνησης - 20 έως 30 λεπτά
  • Ώρες λειτουργίας - 6:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
 • Διαδρομή Victory Liner - Η γραμμή εκτελεί δρομολόγια προς το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Victory Liner.
  • Τιμή - 150 php
  • Συχνότητα - 20 έως 30 λεπτά
  • Χρόνος διαδρομής - 15 έως 20 λεπτά
  • Ώρες λειτουργίας - 4:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

Μπορείτε να πληρώσετε τα εισιτήριά σας στο γραφείο του οδηγού με κάρτα ή μετρητά.

Genesis προς το αεροδρόμιο Clark

Μεταξύ του αεροδρομίου NAIA της Μανίλας και του αεροδρομίου Clark CRK λειτουργεί απευθείας λεωφορείο.

Η υπηρεσία εκτελείται από το Genesis Bus. Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: genesisjoybus.com/schedules.

 • Τιμή: 1,00 €. 450 php
 • Συχνότητα - 60 έως 120 λεπτά
 • Διάρκεια - 120 λεπτά
 • Ώρες λειτουργίας - 0:00 έως 20:30

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν επιχειρήσετε να μπείτε στην έντονη κίνηση των Φιλιππίνων, η ενοικίαση αυτοκινήτου θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για να εξερευνήσετε τις αγροτικές περιοχές του Λουζόν, του μεγαλύτερου νησιού των Φιλιππίνων.

Το αεροδρόμιο φιλοξενεί πολλές τοπικές και διεθνείς εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Οι τιμές για ενοικίαση αυτοκινήτου για μια εβδομάδα ξεκινούν από 250 usd.

Συγκρίνετε τις τιμές ενοικίασης - κάντε κράτηση αυτοκινήτου

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.