Μεταφορά από το αεροδρόμιο Λυών

Λυών

Το αεροδρόμιο της Λυών συνδέεται με υπηρεσίες τραμ και λεωφορείων, ενώ στους τερματικούς σταθμούς υπάρχει σταθμός υπεραστικών τρένων.

Ορισμένα υπεραστικά λεωφορεία κάνουν επίσης στάση στο αεροδρόμιο.

Κάντε κράτηση ξενοδοχείου στη Λυών

Τραμ Rhônexpress

Η ταχύτερη συγκοινωνία προς το κέντρο της πόλης είναι το τραμ "Rhônexpress", το οποίο τερματίζει στο σταθμό Part Dieu, όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε σε γραμμές του μετρό, του τραμ και των λεωφορείων σε όλη την πόλη.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια από τα μηχανήματα εισιτηρίων στις στάσεις (είναι δυνατή η πληρωμή με κάρτα και μετρητά) ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση rhonexpress.fr.

Το Rhônexpress δεν ανήκει στην εταιρεία μεταφορών της Λυών TCL, επομένως τα εισιτήρια ισχύουν μόνο για ταξίδια από/προς το αεροδρόμιο. Αν θέλετε να συνεχίσετε να ταξιδεύετε στη Λυών με το μετρό, τα λεωφορεία ή τα τραμ της TCL, θα πρέπει να αγοράσετε επιπλέον εισιτήρια.

Online Αγορά επί τόπου
Απλής διαδρομής 15,20 eur 16,30 eur
Επιστροφή 28,30 eur 26,70 eur

Η διαδρομή με το τραμ προς το κέντρο είναι γρήγορη και άνετη.

 • Χρόνος διαδρομής - 30 λεπτά
 • Συχνότητα - 15 λεπτά
 • Πρώτο τραμ από Part Dieu - 4:25
 • Τελευταίο τραμ από το αεροδρόμιο - 0:00
 • Επίσημες πληροφορίες: rhonexpress.fr

Λεωφορείο + τραμ (φθηνότερο)

Για τη φθηνότερη μεταφορά, ένας συνδυασμός του λεωφορείου 47 από το αεροδρόμιο μέχρι τον τερματικό σταθμό Meyzieu Z.I., όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε στο τραμ της γραμμής 3. Αυτό πηγαίνει απευθείας στο κέντρο στο σταθμό Part Dieu. Συνολικά, η διαδρομή προς το κέντρο της Λυών θα διαρκέσει περίπου μία ώρα.

Και οι δύο γραμμές λειτουργούν από την εταιρεία μεταφορών TCL και δεν υπάρχει ειδική χρέωση για το αεροδρόμιο.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από ένα μηχάνημα στη στάση του λεωφορείου ή άνετα με την τοποθέτηση της δικής σας κάρτας πληρωμής σε έναν αναγνώστη στο εσωτερικό του λεωφορείου ή του τραμ.

Μπορείτε επίσης να πληρώσετε το εισιτήριό σας μέσω της εφαρμογής για κινητά της TCL (διαθέσιμη στο Google Play / App Store).

 • 60 λεπτά - 2 EUR
 • 120 λεπτά - 3,50 ευρώ
 • 24 ώρες - 6,50 eur
 • 48 ώρες - 12,50 eur
 • 72 ώρες - 17 eur

Αναλυτικές και ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας μεταφορών: tcl.fr/en/fares.

Το λεωφορείο 47 κάνει στάση στο αεροδρόμιο μπροστά από τον τερματικό σταθμό 1 στο σταθμό λεωφορείων (Gare routiere). Από το σταθμό Meyzieu Z.I., μπορείτε να πάρετε μόνο το τραμ 3 προς το κέντρο, όχι το "Rhônexpress".

Το λεωφορείο 47 εκτελεί δρομολόγια μία φορά κάθε 30 λεπτά.

 • Πρώτο λεωφορείο από Meyzieu Z.I. - 5:50
 • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 0:02, αλλά το τελευταίο λεωφορείο για να προλάβετε το τελευταίο τραμ προς το κέντρο αναχωρεί στις 23:27.

Στη συνέχεια, το τραμ 3 εκτελεί δρομολόγια μία φορά κάθε 7-10 λεπτά (15 λεπτά τα Σαββατοκύριακα).

 • Πρώτο τραμ από το κέντρο - 4:54
 • Τελευταίο τραμ από Meyzieu Z.I. - 23:53

Τα δρομολόγια και οι χάρτες των γραμμών βρίσκονται στη διεύθυνση tcl.fr/en/journey-planner/timetables.

Τρένα μεγάλων αποστάσεων

Λίγες δεκάδες μέτρα από τον τερματικό σταθμό βρίσκεται ο σταθμός TGV, από τον οποίο εκτελούνται τα γρήγορα τρένα προς όλη τη Γαλλία.

Για τα φθηνότερα εισιτήρια, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα sncf-connect.com.

Ταξί

Από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της πόλης, μπορείτε εύκολα να βρείτε επίσημα ταξί και την εφαρμογή Uber για κινητά.

Και στις δύο περιπτώσεις, μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα. Η Uber έχει συνήθως χαμηλότερες τιμές από τα κανονικά ταξί.

Για να φτάσετε στο κέντρο της Λυών, μπορείτε να πληρώσετε περίπου 42 ευρώ μέσω Uber , ενώ τα κανονικά ταξί κοστίζουν μεταξύ 45 και 55 ευρώ.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Ταξιδέψτε μόνοι σας στη γαλλική ύπαιθρο και σταματήστε ανεξάρτητα από τα δρομολόγια στα πιο όμορφα μέρη.

Το αεροδρόμιο της Λυών φιλοξενεί πολλές τοπικές και διεθνείς εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Οι εβδομαδιαίες τιμές ενοικίασης κατά τη θερινή περίοδο ξεκινούν από 380 eur, ενώ οι τιμές εκτός εποχής ξεκινούν από 250 eur.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.