Μεταφορά από το αεροδρόμιο Λισαβόνα

Λισαβόνα

Όλες οι στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς βρίσκονται μπροστά από τον αεροσταθμό 1. Για να φτάσετε στον τερματικό σταθμό 2, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν λεωφορείο που εκτελεί δρομολόγια κάθε 10 λεπτά από τον τερματικό σταθμό 1.

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις στη Λισαβόνα, τις τιμές των εισιτηρίων και την κάρτα Navegante, ανατρέξτε στον ταξιδιωτικό οδηγό της Λισαβόνας.

Μετρό προς το κέντρο της πόλης

Το μετρό της Κόκκινης Γραμμής είναι η ταχύτερη συγκοινωνία προς το κέντρο της πόλης. Για παράδειγμα, η Κόκκινη Γραμμή πηγαίνει στον κεντρικό σταθμό τρένων και λεωφορείων, Oriente.

Επίσημες πληροφορίες σχετικά με το μετρό στη Λισαβόνα είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: metrolisboa.pt/en

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Λισαβόνα

Για να φτάσετε στο ιστορικό κέντρο, θα πρέπει να μετεπιβιβαστείτε:

 • Στο σταθμό Alameda της πράσινης γραμμής.
 • Στο σταθμό São Sebastião, πάρτε την μπλε γραμμή.

Το εισιτήριο κοστίζει 1,80 eur, όλη την ημέρα 6,80 eur για το μετρό και το Carris (λεωφορεία + τραμ).

Στην τιμή πρέπει να προσθέσετε τα αρχικά 0,50 eur για μια κάρτα Navegante, την οποία μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε για να ανανεώσετε άλλα εισιτήρια κατά βούληση. Σε περίπτωση που αγοράζετε μόνο ένα εισιτήριο ανά 1,80 eur, μπορείτε να πληρώσετε με τη δική σας πιστωτική κάρτα, συνδέοντάς την στο τουρνικέ.

Το εισιτήριο των 1,80 ευρώ ισχύει για 60 λεπτά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε αριθμό μετεπιβιβάσεων σε άλλες γραμμές του μετρό, λεωφορεία και τραμ (δεν ισχύει για τα ιστορικά τραμ). Ομοίως, το ημερήσιο εισιτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το μετρό, το τραμ και τα λεωφορεία.

Το μειονέκτημα του μετρό είναι ότι δεν ξεκινάει πριν από τις 6:30 π.μ. και τελειώνει γύρω στη 1:00 π.μ.. Για πρωινές αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο, χρησιμοποιήστε τα νυχτερινά λεωφορεία ή διανυκτερεύστε σε ξενοδοχείο κοντά στον τερματικό σταθμό.

 • Χρόνος διαδρομής μέχρι το Rossio: 33 λεπτά (συμπεριλαμβανομένης της μετεπιβίβασης στην πράσινη γραμμή)
 • Ναύλοι: 1,80 eur / 60 λεπτά
 • Συχνότητα: 6 έως 10 λεπτά
 • Τελευταίο μετρό προς το κέντρο - 0:51
 • Πρώτο μετρό από το σταθμό Alameda - 6:33 π.μ.

Λεωφορεία

Για πιο αργή εξυπηρέτηση, αλλά προς περισσότερες κατευθύνσεις, φροντίζουν τα λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών. Επίσημος δικτυακός τόπος για λεωφορεία, τραμ και πλοία: carris.pt/en.

Οι γραμμές 744 και 783 θα σας μεταφέρουν στο κέντρο χωρίς μετεπιβίβαση, αλλά η διαδρομή θα διαρκέσει τουλάχιστον 40 λεπτά.

 • Γραμμή 744 - πηγαίνει στο σταθμό Restauradores στο ιστορικό κέντρο.
  • Χάρτης και χρονοδιάγραμμα: carris.pt/744
 • Γραμμή 783 - καταλήγει κοντά στην πλατεία Marquês de Pombal, δεν πηγαίνει απευθείας στο ιστορικό κέντρο
  • Χάρτης και χρονοδιάγραμμα: carris.pt/783
 • Διαδρομές 705 και 722 - καταλήγει κοντά στο σταθμό του μετρό Areeiro (πράσινη γραμμή), δεν οδηγεί απευθείας στο ιστορικό κέντρο.

Τα κόμιστρα είναι ενιαία για όλα τα μέσα μεταφοράς. Μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε ελεύθερα και ισχύει για τα λεωφορεία Carris, το μετρό και το τραμ (όχι το ιστορικό).

 • 60 λεπτά - 1,80 eur
 • 24 ώρες - 6,80 eur

Το μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων δεν βρίσκεται απευθείας στη στάση του λεωφορείου, αλλά πρέπει να κατεβείτε στο λόμπι του μετρό.

Σε περίπτωση που προλάβετε το λεωφορείο και δεν μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο από το μηχάνημα, μπορείτε να αγοράσετε από τον οδηγό ένα εισιτήριο μονής διαδρομής (μη μεταβιβάσιμο) για 2,10 eur, μόνο με μετρητά.

Ακόμη και τα καθημερινά δρομολόγια λεωφορείων δεν ξεκινούν να εκτελούν δρομολόγια πριν από τις 6:30 π.μ. περίπου. Και οι δύο γραμμές έχουν ένα διάστημα περίπου 10-12 λεπτών τις καθημερινές, τα Σαββατοκύριακα μόνο η γραμμή 783 εκτελεί δρομολόγια με ένα διάστημα περίπου 20-30 λεπτών. Μπορείτε επίσης να φτάσετε στις γύρω γειτονιές με τις γραμμές 705 και 722.

Νυχτερινές μεταφορές

Τη νύχτα, η λεωφορειακή γραμμή 208 σας μεταφέρει από το κέντρο (Cais do Sodre) και τον σταθμό Oriente.

Τα κόμιστρα είναι τα ίδια με τα ημερήσια δρομολόγια, τα οποία εκτελούνται από τις 0:30 έως τις 5:30 κάθε 30 έως 60 λεπτά, ενώ η διαδρομή προς το αεροδρόμιο διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Για χάρτη και λεπτομερή δρομολόγια, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: carris.pt/208

Χάρτης των γραμμών

Ταξί

Τα κανονικά ταξί κοστίζουν περίπου 15 ευρώ μέχρι το κέντρο στην πλατεία Rossio.

Σημαντικά φθηνότερες τιμές προσφέρουν οι εφαρμογές Bolt και Uber, οι οποίες είναι πολύ δημοφιλείς στη Λισαβόνα. Μια διαδρομή με Uber ή Bolt προς την πλατεία Rossio κοστίζει μεταξύ 8 και 12 eur, ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Ενοικιάστε αυτοκίνητο

Εάν το αεροδρόμιο της Λισαβόνας χρησιμεύει ως αφετηρία για να ταξιδέψετε στο εσωτερικό της Πορτογαλίας, τότε η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή. Στο αεροδρόμιο υπάρχουν δεκάδες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, οι τιμές των οποίων μπορούν να συγκριθούν με σαφήνεια και στη συνέχεια να γίνει κράτηση, για παράδειγμα στον ιστότοπο rentalcars.com.

Οι τιμές κυμαίνονται από 50 ευρώ έως 200 ευρώ την εβδομάδα, ανάλογα με το μέγεθος του αυτοκινήτου ή την εταιρεία ενοικίασης που θα επιλέξετε.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.