Λισαβόνα
Αεροδρόμιο Portela της Λισαβόνας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Λισαβόνα

Transfer at Λισαβόνα Airport

Krystof Hajek ενημερωμένο 1. 2. 2024

Ο χώρος του αεροδρομίου χωρίζεται σε δύο τερματικούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων κυκλοφορεί δωρεάν λεωφορείο κάθε 10 λεπτά μεταξύ 3:30 και 1:30, το οποίο διαρκεί περίπου 5 λεπτά.

Οι στάσεις βρίσκονται πάντα έξω από την είσοδο κάθε τερματικού σταθμού. Το λεωφορείο κινείται μόνο στο δημόσιο χώρο, όχι στον διάδρομο προσγείωσης.

  • Αεροσταθμός 1: Όλες οι αεροπορικές εταιρείες εκτός από εκείνες που χρησιμοποιούν τον αεροσταθμό 2.
  • Αεροσταθμός 2: easyJet, Norwegian, Ryanair, Transavia, Wizz Air

Φθηνά ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας

Ο τερματικός σταθμός 1 είναι σημαντικά μεγαλύτερος με πολλά περισσότερα καταστήματα και εστιατόρια. Οι έλεγχοι ασφαλείας και στους δύο τερματικούς σταθμούς οδηγούν πάντα σε έναν κοινό χώρο διέλευσης για όλες τις πτήσεις.

Ο έλεγχος διαβατηρίων για επιλεγμένες πύλες αναχώρησης που εξυπηρετούν πτήσεις εκτός Σένγκεν βρίσκεται πάντα στην περιοχή διέλευσης.

Μεταφορά μεταξύ πτήσεων

Η μεταφορά εντός του αεροσταθμού 1 είναι πολύ γρήγορη, αν και το αεροδρόμιο μπορεί να είναι λίγο γεμάτο σε ώρες αιχμής. Θα χρειαστείτε 30 λεπτά, ή 45 λεπτά για πτήσεις προς Βραζιλία, Αμερική ή Αφρική .

Δεν περνάτε από έλεγχο ασφαλείας ή διαβατηρίου κατά τη μετεπιβίβαση μεταξύ πτήσεων εντός της ζώνης Σένγκεν.

Κατά τη μετεπιβίβαση από πτήση εκτός του χώρου Σένγκεν, περνάτε πάντα από έλεγχο διαβατηρίων και έλεγχο ασφαλείας.

Εάν έχετε περισσότερες από 4 ώρες μεταξύ των μετεπιβιβάσεων, μπορεί να αξίζει να βγείτε στην πόλη. Για συμβουλές σχετικά με το τι να δείτε, δείτε τον οδηγό μας για τη Λισαβόνα.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.