Μεταφορά από το αεροδρόμιο Κατοβίτσε

Κατοβίτσε

Εκτός από το αυτοκίνητο, το αεροδρόμιο του Κατοβίτσε είναι επίσης προσβάσιμο με τις δημόσιες συγκοινωνίες και τα υπεραστικά λεωφορεία προς Κρακοβία, Βαρσοβία και Οστράβα.

Φθηνά ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο Κατοβίτσε

Δημόσιο λεωφορείο από τον κεντρικό σταθμό

Η φθηνότερη μεταφορά από το σιδηροδρομικό σταθμό Katowice Dworzec Gółwny, όπου σταματούν όλα τα υπεραστικά λεωφορεία και τρένα, παρέχεται από τη γραμμή AP της εταιρείας μεταφορών Katowice ZTM (επίσημος ιστότοπος: metropoliaztm.pl/en).

Η στάση του λεωφορείου στο κέντρο βρίσκεται στον στεγασμένο σταθμό λεωφορείων, ο οποίος συνδέεται με τον σιδηροδρομικό σταθμό και το παρακείμενο εμπορικό κέντρο. Η σήμανση είναι σαφής.

Τα εισιτήρια μπορούν πάντα να αγοραστούν από ένα μηχάνημα στη στάση ή από τον οδηγό και μπορούν να πληρωθούν μόνο με μετρητά.

Η πληρωμή χωρίς μετρητά είναι δυνατή μέσω της εφαρμογής για κινητά Jakdojade (Google Play / App Store).

 • Χρόνος διαδρομής σταθμός-αεροδρόμιο: 42 λεπτά
 • Συχνότητα: 30 λεπτά (60 λεπτά τη νύχτα)
 • Ναύλοι: (90 λεπτά) ή 12 πλίνια για 24 ώρες.
 • Δρομολόγια γραμμής AP

Το λεωφορείο της γραμμής AP λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα σε τακτά διαστήματα των 30 λεπτών και μόνο μία φορά την ώρα τη νύχτα.

Μικρά λεωφορεία Matuszek προς Κατοβίτσε

Μια εναλλακτική και συχνά ιδιαίτερα διαφημιζόμενη υπηρεσία μεταφοράς προσφέρει η Matuszek με τα μικρά λεωφορεία της, τα οποία επίσης εκτελούν δρομολόγια από τον κεντρικό σταθμό του Κατοβίτσε.

Ακολουθούν πάντα τις πτήσεις της Ryanair και της Wizz Air, αλλά δεν έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το λεωφορείο των δημόσιων συγκοινωνιών της γραμμής AP. Ο χρόνος διαδρομής είναι ελαφρώς μικρότερος (περίπου 30 λεπτά), αλλά η τιμή του εισιτηρίου είναι σημαντικά υψηλότερη: 20 πλ.

Πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία αυτή μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο www.matuszek.com.pl.

Λεωφορεία Flixbus

Τα υπεραστικά λεωφορεία Flixbus κάνουν επίσης στάση απευθείας στο αεροδρόμιο και εκτελούν απευθείας δρομολόγια προς πόλεις της Πολωνίας και της Τσεχίας.

Κλείστε τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση flixbus.com.

 • Ostrava - 2-3 φορές την ημέρα, το ταξίδι διαρκεί 2,5 ώρες και η τιμή είναι από 9 eur
 • Βαρσοβία - 2-3 φορές την ημέρα, η διαδρομή διαρκεί 3,5 ώρες και η τιμή είναι από 13 eur.
 • Κρακοβία - 1-2 φορές την ημέρα, η διαδρομή διαρκεί 2 ώρες και η τιμή είναι από 8 eur
 • Lodz - 2 φορές την ημέρα, η διαδρομή διαρκεί 2 ώρες και η τιμή είναι από 8 eur
 • Zakopane - 1 φορά την ημέρα, η διαδρομή διαρκεί 4,5 ώρες και η τιμή είναι από 14 eur

Λεωφορεία δημόσιας συγκοινωνίας προς κοντινές πόλεις

Εκτός από το Κατοβίτσε, υπάρχουν δημόσια λεωφορεία από το αεροδρόμιο προς άλλες πόλεις της περιοχής, αλλά δεν θα τα χρησιμοποιήσετε συχνά όταν ταξιδεύετε από την Τσεχική Δημοκρατία. Ο μόνος τρόπος για να τα χρησιμοποιήσετε είναι να διασχίσετε έναν σταθμό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας με το τρένο προς το Sosnowiec, όπου επίσης εκτελούνται δρομολόγια λεωφορείων προς το αεροδρόμιο. Για λόγους πληρότητας, εδώ είναι οι γραμμές και τα δρομολόγιά τους (απλά κάντε κλικ στον αριθμό της γραμμής):

 • (διάστημα 30 λεπτά, νύχτα 60 λεπτά, λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα)
 • Bytom, Gliwice, Zabrze - γραμμή AP1 (λειτουργεί περίπου μία φορά την ώρα)

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ίδιες για όλες τις πόλεις - 6,60 pln για 90 λεπτά ή 12 pln για 24 ώρες. Όλες οι πόλεις εξυπηρετούνται από μία μόνο εταιρεία μεταφορών και ισχύει ένα ενιαίο εισιτήριο.

Τρένο

Από τα τέλη του 2023 υπάρχει επίσης τρένο για το αεροδρόμιο του Κατοβίτσε.

Η στάση "Pyrzowice Airport" βρίσκεται περίπου 150 μέτρα από τον τερματικό σταθμό και προς το παρόν υπάρχουν περίπου 10 συνδέσεις την ημέρα.

Η μεταφορά παρέχεται από τη γραμμή S9 του μεταφορέα "Koleje Śląskie" που εκτελεί τη διαδρομή Częstochowa - Myszków - Zawiercie - Αεροδρόμιο - Tarnowskie Góry.

Το πρόγραμμα δρομολογίων και η ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων διατίθενται στον ιστότοπο: kolejeslaskie.com.

 • Częstochowa - 18 pln / 1 ώρα διαδρομή
 • Tarnowskie Góry - 8 pln / 17 λεπτά οδήγησης

Στο μέλλον, η σύνδεση θα επεκταθεί απευθείας στο κέντρο του Κατοβίτσε. Προς το παρόν, ωστόσο, το λεωφορείο παραμένει το ταχύτερο και συχνότερο μέσο μεταφοράς προς το Κατοβίτσε.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.