Μεταφορά από το αεροδρόμιο Δρέσδη

Δρέσδη

Το αεροδρόμιο συνδέεται με σιδηροδρομικές γραμμές και λεωφορεία. Ο σιδηρόδρομος είναι μια σημαντικά ταχύτερη μεταφορά προς το κέντρο της πόλης.

Γραμμή S-Bahn S2

Το S-Bahn S2 είναι η ταχύτερη και πιο βολική επιλογή μεταφοράς μεταξύ της πόλης και του αεροδρομίου.

  • Χρόνος διαδρομής μέχρι τον κεντρικό σταθμό: 21 λεπτά
  • Συχνότητα: 30 λεπτά
  • Τιμή: 3 ευρώ

Στη Δρέσδη, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε διάφορους σταθμούς, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού σταθμού.

Το τρένο S2 κάνει στάση στους σταθμούς Dresden Hauptbanhof, Dresden Freiberger Straße, Dresden Mitte και Dresden Neustadt. Υπάρχουν επίσης σταθμοί εκτός του κέντρου στη Δρέσδη Industriegelände, στη Δρέσδη Klotzsche και στη Δρέσδη Grenzstraße.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του αεροδρομίου βρίσκεται στο ισόγειο του τερματικού σταθμού και συνδέεται με τον χώρο check-in ή αφίξεων με κυλιόμενες σκάλες και ανελκυστήρες.

Το πρώτο τρένο από το κέντρο αναχωρεί στις 4:18 και στη συνέχεια εκτελεί δρομολόγια ανά 30 λεπτά έως τις 23:48, οπότε αναχωρεί το τελευταίο τρένο από το αεροδρόμιο. Η διαδρομή από το Hauptbahnhof διαρκεί 21 λεπτά και από το Neustadt 14 λεπτά.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από τα περίπτερα αυτοεξυπηρέτησης και κοστίζουν 3 ευρώ ανά ενήλικα και για τα παιδιά έως 15 ετών 1,80 ευρώ. Το εισιτήριο ισχύει για 60 λεπτά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα μέσα μεταφοράς στη Δρέσδη. Πριν από την επιβίβαση, σημειώστε το εισιτήριό σας στον μπλε μαρκαδόρο στην πλατφόρμα.

Το ημερήσιο εισιτήριο για απεριόριστες μετακινήσεις σε μια συγκεκριμένη ημερολογιακή ημέρα στη Δρέσδη κοστίζει 8 eur.

Για λεπτομερείς πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της τοπικής εταιρείας μεταφορών DVB.de:

Λεωφορείο 77 και τραμ 7

Εναλλακτικά, αν ταξιδεύετε εκτός της διαδρομής του τρένου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνδυασμένη λεωφορειακή γραμμή 77 και τη γραμμή 7 του τραμ.

Ο χρόνος διαδρομής από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό είναι 35 λεπτά και επομένως είναι επίσης σχεδόν αχρησιμοποίητος.

Το εισιτήριο είναι πανομοιότυπο με τα τρένα, δηλαδή με 3 ευρώ για 60 λεπτά από τη σήμανση.

Τα δρομολόγια και την αναζήτηση συνδέσεων μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα dvb. de.

Νυχτερινές μεταφορές

Μια φορά την ώρα καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, η λεωφορειακή γραμμή 77 εκτελεί δρομολόγια μόνο προς το αεροδρόμιο μέχρι τη στάση του τραμ Infineon Nord. Η γραμμή 7 του τραμ λειτουργεί επίσης όλη τη νύχτα μία φορά την ώρα.

Jízdenka Labe-Elbe

Εκτός από τα ωριαία εισιτήρια της εταιρείας μεταφορών DVB που αναφέρθηκαν παραπάνω, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το ημερήσιο εισιτήριο του δικτύου Labe-Elbe που πωλείται στην Τσεχική Δημοκρατία. Αυτό επιτρέπει τις μετακινήσεις στην τσεχική και τη γερμανική πλευρά στην περιοχή Ústí nad Saxony τόσο με τρένο όσο και με λεωφορεία, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων συγκοινωνιών.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.