Μεταφορά από το αεροδρόμιο Χανιά

Χανιά

Το αεροδρόμιο είναι εύκολα προσβάσιμο με λεωφορείο από τα Χανιά, ενώ πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων είναι επίσης διαθέσιμες.

Εάν φτάνετε στα Χανιά στο πλαίσιο οργανωμένης εκδρομής με τουριστικό πράκτορα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο. Θα μεταφερθείτε με το λεωφορείο του ταξιδιωτικού πράκτορα απευθείας στο ξενοδοχείο σας.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Η ατομική γνωριμία με την Κρήτη γίνεται καλύτερα με ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, το οποίο θα σας μεταφέρει σε όλα τα φυσικά αξιοθέατα και τις παραλίες. Πολλές τοπικές και πολυεθνικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν την έδρα τους στο αεροδρόμιο των Χανίων.

Οι τιμές στην υψηλή περίοδο κυμαίνονται από περίπου 50 ευρώ έως 80 ευρώ την ημέρα για ενοικίαση μιας εβδομάδας.

Λεωφορείο προς Χανιά

Μη αριθμημένες εταιρείες λεωφορείων KTEL Chania-Rethymno εκτελεί δρομολόγια προς τον Κεντρικό Σταθμό Λεωφορείων Χανίων (τοποθεσία στο google.com/maps) περίπου μία φορά κάθε 30 έως 60 λεπτά από τις 5:00 π.μ. έως τις 11:45 μ.μ.. Οι ώρες αναχώρησης ποικίλλουν από μέρα σε μέρα και λαμβάνουν υπόψη το πρόγραμμα των πτήσεων.

Τα πρώτα λεωφορεία από το κέντρο των Χανίων προς το αεροδρόμιο αναχωρούν στις 5:00, ενώ τα τελευταία λεωφορεία από το αεροδρόμιο προς την πόλη αναχωρούν ακριβώς στις 0:00.

Οι ώρες διαφέρουν ανάλογα με τις εποχές. Για το πρόγραμμα δρομολογίων, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα e-ktel.com.

Τοεισιτήριο κοστίζει 2,30 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε από το μικρό περίπτερο μπροστά από τη στάση του λεωφορείου στα δεξιά του τερματικού σταθμού. Το περίπτερο επισημαίνεται σαφώς με την πινακίδα "ΣΤΑΘΜΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ". Όταν ταξιδεύετε από το κέντρο της πόλης, αγοράστε το εισιτήριο από το εκδοτήριο στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων. Ο οδηγός δεν πουλάει εισιτήρια.

Η διαδρομή από το αεροδρόμιο προς τα Χανιά διαρκεί περίπου 25-30 λεπτά.

Από το σταθμό λεωφορείων στα Χανιά μπορείτε να μεταβείτε σε όλη τη δυτική Κρήτη και στο Ηράκλειο. Όλα τα δρομολόγια εκτελούνται από την ίδια εταιρεία με την υπηρεσία του αεροδρομίου και τα δρομολόγια μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα e-ktel.com.

Λεωφορείο προς Ρέθυμνο

Υπάρχουν τέσσερα απευθείας δρομολόγια την ημέρα από το αεροδρόμιο και προς το Ρέθυμνο, με στάση στο λιμάνι της Σούδας. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 70 λεπτά και κοστίζει 7,30 ευρώ.

Τα εισιτήρια μπορείτε να τα προμηθευτείτε στο ίδιο περίπτερο στο αεροδρόμιο ή στο σταθμό λεωφορείων στο Ρέθυμνο στο εκδοτήριο εισιτηρίων.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα δρομολογίων στην ιστοσελίδα e-ktel.com.

Ταξί

Τα ταξί περιμένουν στο αεροδρόμιο σε μεγάλους αριθμούς για όλες τις πτήσεις μέχρι αργά το βράδυ. Το ταξίμετρο δεν χρησιμοποιείται καθώς η τιμή για το κέντρο των Χανίων είναι σταθερή στα 23 ευρώ. Η πληρωμή μπορεί να γίνει μόνο με μετρητά.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.