Μεταφορά από το αεροδρόμιο Βουδαπέστη

Βουδαπέστη

Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης είναι προσβάσιμο μόνο με λεωφορεία προς τον τερματικό σταθμό. Η στάση του δημόσιου λεωφορείου βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την αίθουσα αφίξεων (ισόγειο).

Λεωφορείο 200E

Αυτή η γραμμή είναι η φθηνότερη επιλογή μεταφοράς προς το αεροδρόμιο. Πηγαίνει στον τελικό σταθμό της μπλε γραμμής M3 του μετρό Kőbánya-Kispest. Από εκεί μπορείτε εύκολα να μεταβείτε απευθείας στο κέντρο της πόλης με το μετρό.

Για τα ακριβή δρομολόγια, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα bkk.hu/en/timetables. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν στις ακόλουθες παραλλαγές:

 • 450 huf - μη μεταβιβάσιμο για 1 διαδρομή
 • 750 huf - μεταφορά για 90 λεπτά
 • 2 500 huf - 24ωρο εισιτήριο
 • 5 500 huf - εισιτήριο 72 ωρών

Τα πολύωρα εισιτήρια ισχύουν για ολόκληρο το δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών της Βουδαπέστης, δηλαδή για λεωφορεία, μετρό, τραμ και τρόλεϊ.

 • Χρόνος διαδρομής προς το κέντρο της πόλης λεωφορείο 200E + μετρό M3: 50-55 λεπτά
 • Ώρες λειτουργίας: 24/7
 • Συχνότητα: 10 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, 60 λεπτά τη νύχτα

Αγοράστε το εισιτήριό σας από τον αυτόματο πωλητή εισιτηρίων στη στάση του λεωφορείου, όπου μπορείτε επίσης να πληρώσετε με κάρτα, ή μέσω της εφαρμογής για κινητά (διαθέσιμη στο: Google Play / App Store). Εκτός από τα παραπάνω εισιτήρια, μπορείτε να επιλέξετε από μια πλήρη γκάμα εισιτηρίων για τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Από τις 23:30 έως τις 4:00 περίπου, η γραμμή 200E δεν πηγαίνει στον τερματικό σταθμό Kőbánya-Kispest, αλλά στον σταθμό Határ út, όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε στα νυχτερινά λεωφορεία 914, 914A, 950 και 950A με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης.

Αναζήτηση ξενοδοχείων σε Βουδαπέστη

Λεωφορείο 100E

Από τον Ιούνιο του 2017, το λεωφορείο εξπρές 100E εκτελεί επίσης δρομολόγια χωρίς μετεπιβίβαση απευθείας προς το κέντρο της πόλης (με στάση μόνο στους σταθμούς Kálvin Tér, Astoria και Deák Ferenc Tér).

 • Τιμές: 1: 2 200 huf
 • Χρόνος ταξιδιού: 1,5 χλμ: 40 λεπτά
 • Ώρα λειτουργίας της γραμμής 100E: 4:20-0:30
 • Συχνότητα: 20-30 λεπτά

Το εισιτήριο για τη γραμμή 100E δεν ισχύει για άλλες γραμμές στη Βουδαπέστη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας μεταφορών ή τον οδηγό μας για τη Βουδαπέστη.

Λεωφορείο Terravision

Η Terravision προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς με απευθείας γραμμές προς τους σταθμούς λεωφορείων Nyugati, Keleti, Déli, Népliget της Βουδαπέστης και προς το ξενοδοχείο Ritz-Carlton στην Deák Fernec tér.

Το πλεονέκτημα είναι η απευθείας σύνδεση με όλους τους σταθμούς χωρίς την ανάγκη αλλαγής τρένου, το μειονέκτημα είναι η πολύ υψηλή τιμή.

Η Terravision χρησιμοποιεί λεωφορεία miniBUD στη Βουδαπέστη, τα οποία θα έχουν το λογότυπό της στο πλάι του οχήματος.

 • Ναύλοι: 10 ευρώ
 • Χρόνος διαδρομής προς το κέντρο: 50 έως 75 λεπτά
 • Ώρες λειτουργίας: 24/7
 • Συχνότητα: 30 λεπτά
 • Αγορά εισιτηρίου: terravision.eu

Το εισιτήριο Terravision δεν ισχύει για άλλες γραμμές στη Βουδαπέστη. Δεν χρειάζεται να εκτυπώσετε το εισιτήριο, απλά δείξτε το στο κινητό σας τηλέφωνο.

Ταξί

Μόνο τα κίτρινα αυτοκίνητα της επίσημης εταιρείας ταξί με σταθερές τιμές σύμφωνα με το ταξίμετρο επιτρέπεται να πηγαίνουν στο αεροδρόμιο. Αυτές είναι 700 huf για την τιμή επιβίβασης, 1 600 huf για τα πρώτα 3 χιλιόμετρα και 300 huf για κάθε επιπλέον χιλιόμετρο.

Η μέση τιμή για το κέντρο της Βουδαπέστης είναι (ανάλογα με τον συγκεκριμένο προορισμό) περίπου 9 000 huf.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν θέλετε να εξερευνήσετε διεξοδικά την ουγγρική ύπαιθρο, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι ακατάλληλο μέσο μεταφοράς. Θα βρείτε πολλά υποκαταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων στην περιοχή αφίξεων του αεροσταθμού, τα οποία θα πρέπει πάντα να κλείνετε ηλεκτρονικά εκ των προτέρων.

Οι εβδομαδιαίες τιμές ενοικίασης κυμαίνονται μεταξύ 80 και 250 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος του αυτοκινήτου και την εποχή.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.