Ακρόπολη της Αθήνας
Αθήνα Ελευθέριος Βενιζέλος

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Αθήνα

Υπηρεσίες στο αεροδρόμιο Αθήνα

Krystof Hajek ενημερωμένο 17. 10. 2023

Μάθετε ποιες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις είναι διαθέσιμες στο Αεροδρόμιο της Αθήνας. Πού είναι το καλύτερο μέρος για να φάτε και πού να ψωνίσετε;

Διαδίκτυο και wi-fi

Το δωρεάνWi-Fi είναι διαθέσιμο σε όλο το αεροδρόμιο. Συνδεθείτε στο δίκτυο "ATH Free", το οποίο λειτουργεί δωρεάν σε διαστήματα 60 λεπτών. Ωστόσο, μπορείτε να συνδεθείτε ξανά μετά από αυτό το χρονικό διάστημα και να επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές θέλετε κατά τη διάρκεια των πρώτων 24 ωρών.

Εάν χρησιμοποιείτε κάρτα sim της ΕΕ, μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις και να χρησιμοποιείτε δεδομένα στην Ελλάδα στις ίδιες τιμές με αυτές που ισχύουν στη χώρα σας.

Διαφορετικά, αποκτήστε μια e-sim δεδομένων γρήγορα και εύκολα στο airalo.com.

Φθηνά ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Εστιατόρια

Εστιατόρια μπορείτε να βρείτε τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα (πίσω από την ασφάλεια). Στο δημόσιο τμήμα του αεροσταθμού μπορείτε να βρείτε, για παράδειγμα, Burger King ή Starbucks (στον 2ο και 1ο όροφο αντίστοιχα), ενώ στην περιοχή διέλευσης θα βρείτε περισσότερα τοπικά εστιατόρια και fast food.

Στις δημοφιλείς αλυσίδες fast food περιλαμβάνεται το Everest, όπου μπορείτε να αγοράσετε ποτά, καφέ και πολλά είδη σάντουιτς. Τα υποκαταστήματα αυτά βρίσκονται σε όλο το αεροδρόμιο.

Για έναν κατάλογο εστιατορίων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του αεροδρομίου: aia.gr/restaurants-and-cafes.

Καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Στο αεροδρόμιο δεν υπάρχει σούπερ μάρκετ που να πουλάει είδη γενικής διατροφής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα περίπτερα WHSmith, τα οποία προσφέρουν περιορισμένη ποικιλία ποτών και σνακ. Τα καταστήματα WHSmith βρίσκονται τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος.

Η αίθουσα αφίξεων διαθέτει επίσης φαρμακείο που λειτουργεί από τις 6:00 έως τις 24:00.

Τα καταστήματα με πιο ακριβές μάρκες ρούχων, ρολογιών ή αρωμάτων, καθώς και τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών, βρίσκονται κυρίως μετά τον έλεγχο ασφαλείας.

ΑΤΜ

Τα ΑΤΜ βρίσκονται κυρίως στο χερσαίο τμήμα του αεροδρομίου. Δυστυχώς, δεν θα βρείτε εδώ ΑΤΜ χωρίς τέλη. Οι τιμές για αναλήψεις με ξένη κάρτα σε κάθε ΑΤΜ έχουν ως εξής:

  • Alpha Bank, Eurobank και HSBC - 2,50 eur
  • Τράπεζα Πειραιώς - 3 ευρώ
  • ΑΤΜ Euronet - 4 eur

Αποθήκευση αποσκευών

Ο χώρος αποθήκευσης αποσκευών βρίσκεται στο τέλος του τερματικού σταθμού αφίξεων κοντά στην πύλη 1. Για τη διανυκτέρευση θα πληρώσετε από 8 eur έως 18 eur ανάλογα με το μέγεθος της βαλίτσας σας. Ο χώρος φύλαξης αποσκευών λειτουργεί από την Care4bag.

Χώροι καπνίσματος

Χώροι καπνίσματος υπάρχουν μέσα σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου, συμπεριλαμβανομένου του χώρου διέλευσης πίσω από τα σημεία ελέγχου ασφαλείας.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.