Άμστερνταμ
Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Άμστερνταμ

Ξενοδοχεία και ύπνος στο αεροδρόμιο Άμστερνταμ

Krystof Hajek ενημερωμένο 16. 2. 2024

Στο αεροδρόμιο Schiphol υπάρχει μεγάλος αριθμός επιβατών που μετεπιβιβάζονται, ενώ πολλές μετεπιβιβάσεις συνεπάγονται μεγάλο χρόνο αναμονής κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι αεροπορικές εταιρείες δεν καλύπτουν πλέον τα ξενοδοχεία ως μέρος του εισιτηρίου.

Επίσης, μεγάλος αριθμός πτήσεων αναχωρεί πολύ νωρίς το πρωί. Και στις δύο περιπτώσεις, κλείστε ιδανικά ένα ξενοδοχείο κοντά στον τερματικό σταθμό.

Ξενοδοχεία στον τερματικό σταθμό

Στο χώρο διέλευσης μόνο για τους επιβάτες (πίσω από την ασφάλεια) θα βρείτε το ξενοδοχείο YOTELAIR Transit Hotel. Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται να βγείτε καθόλου από το κτίριο του αεροδρομίου, τα μειονεκτήματα είναι τα μίνι-δωμάτια (μοιάζουν περισσότερο με κουβούκλια) και οι υψηλές τιμές από 200 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Ξενοδοχεία σε κοντινή απόσταση με τα πόδια

Σε απόσταση 5-10 λεπτών με τα πόδια από τον τερματικό σταθμό, θα βρείτε κλασικά premium ξενοδοχεία ακριβώς στο χώρο του αεροδρομίου με τιμές μεταξύ 190 και 230 eur ανά διανυκτέρευση σε 2κλινο δωμάτιο.

  • Sheraton 4* - 3 λεπτά με τα πόδια από τον τερματικό σταθμό
  • citizenM 4* - 5 λεπτά με τα πόδια από τον τερματικό σταθμό
  • Hilton 4* - 7 λεπτά με τα πόδια από τον τερματικό σταθμό

Φθηνά ξενοδοχεία σε κοντινή απόσταση (δωρεάν μεταφορά)

Στην κοντινή πόλη Hoofddorp θα βρείτε στη συνέχεια δεκάδες άλλα ξενοδοχεία τοπικών και διεθνών οίκων. Οι τιμές για τα φθηνότερα ξεκινούν από 100 eur έως 150 eur. Επιλέγουμε ξενοδοχεία με δωρεάν ιδιωτική μεταφορά από το αεροδρόμιο.

  • Bastion Hotel 4* - 5 λεπτά μακριά, το φθηνότερο ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο
  • Best Western Plus 4* - 5 λεπτά μακριά
  • Ibis Schiphol 3* - 10 λεπτά μακριά, ένα βολικό ξενοδοχείο και για ταξίδια προς το κέντρο του Άμστερνταμ, καθώς το λεωφορείο express 397 σταματά ακριβώς μπροστά του

Η στάση για όλα τα λεωφορεία του ξενοδοχείου βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον τερματικό σταθμό και επισημαίνεται με τον αριθμό A9-13.

Ξενοδοχεία στο κέντρο κοντά στους σιδηροδρομικούς σταθμούς

Αν θέλετε να μείνετε στο κέντρο του Άμστερνταμ, αλλά ταυτόχρονα κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό για το αεροδρόμιο, θα σας προτείναμε αυτά τα ξενοδοχεία:

  • Στο σταθμό Centraal -A-Train Hotel 3* (ένα από τα λίγα στο κέντρο με τιμές πολύ κάτω από 183 eur ανά διανυκτέρευση)
  • Στο σταθμό Sloterdijk - MEININGER Hotel 3*
 
Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.