Άμστερνταμ
Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Άμστερνταμ

Transfer at Άμστερνταμ Airport

Krystof Hajek ενημερωμένο 16. 2. 2024

Το αεροδρόμιο αποτελείται από ένα τεράστιο κτίριο που χωρίζεται στις αίθουσες 1, 2 και 3.

Φθηνά ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ

Ελέγξτε τους πίνακες αναχωρήσεων ακριβώς στην είσοδο του κτιρίου για τον αριθμό της αίθουσας αναχωρήσεων, και στη συνέχεια ανεβείτε στον πρώτο όροφο, όπου υπάρχουν τα γκισέ check-in και επίσης η ασφάλεια.

Οι επιμέρους αίθουσες check-in χωρίζονται ανά αεροπορική εταιρεία.

  • Αίθουσα 1 - Air France, Austrian Airlines, KLM (ευρωπαϊκές πτήσεις), LOT, Lufthansa, SAS, Swiss, TAP Portugal, Transavia, Vueling.
  • Αίθουσα 2 - China Southern, Delta, KLM (μη ευρωπαϊκές πτήσεις + Ηνωμένο Βασίλειο)
  • Αίθουσα 3 - Aer Lingus, AeroMexico, Air Baltic, Air Canada, American Airlines, British Airways, China Airlines, Corendon, easyJet, Emirates, Etihad Airways, Eurowings, Qatar Airways, Ryanair, Singapore Airlines, Surinam Airways, TUI, Turkish Airlines, United

Το ισόγειο είναι αφιερωμένο στις αφίξεις, ενώ στο υπόγειο βρίσκεται ο σιδηροδρομικός σταθμός.

Ο διαχωρισμός μεταξύ πτήσεων Σένγκεν και μη Σένγκεν γίνεται μετά τον έλεγχο ασφαλείας.

Η μετεπιβίβαση μεταξύ των πτήσεων

Αν και το αεροδρόμιο είναι μεγάλο, διαθέτει έναν ενιαίο μεγάλο τερματικό σταθμό. Αυτό καθιστά σχετικά εύκολη την πλοήγηση και ακόμη και αν κατά λάθος χάσετε τη σωστή κατεύθυνση την πρώτη φορά, δεν χρειάζεται να κάνετε περίπλοκες μεταφορές σε άλλους τερματικούς σταθμούς.

Στη ζώνη διέλευσης, τα τμήματα χωρίζονται με τα γράμματα B έως H και M. Ελέγξτε τον πίνακα αναχωρήσεων για να μάθετε από ποια πύλη αναχωρεί η πτήση ανταπόκρισής σας αμέσως μόλις βγείτε από το αεροπλάνο και ακολουθήστε τις σαφείς πινακίδες που σας λένε πόσο απέχετε από κάθε τμήμα σε λεπτά.

Ο επίσημος ιστότοπος του αεροδρομίου παρέχει σαφείς πληροφορίες για τη μετεπιβίβαση: www.schiphol.nl/en/transfers

Κατά τη μετεπιβίβαση από πτήση εντός του χώρου Σένγκεν σε πτήση που εκτελεί πτήση εκτός του χώρου Σένγκεν, θα περάσετε από έλεγχο διαβατηρίων. Για τα ευρωπαϊκά διαβατήρια, χρησιμοποιήστε τις πολύ ταχύτερες αυτόματες πύλες. Κατά τη μετεπιβίβαση εκτός Σένγκεν δεν υπάρχει έλεγχος ασφαλείας.

Από την άλλη πλευρά, αν φτάνετε από χώρα εκτός του χώρου Σένγκεν, θα περνάτε πάντα από έλεγχο ασφαλείας και διαβατηρίου.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μετεπιβιβαστείτε εντός του ίδιου εισιτηρίου για όποια ώρα σας πουλάει η αεροπορική εταιρεία. Στο Άμστερνταμ, μπορείτε συνήθως να περάσετε από αεροπλάνο σε αεροπλάνο σε 35 λεπτά.

Για μεγαλύτερες μετακινήσεις (5 ώρες ή περισσότερο), κάντε μια παράκαμψη στο κέντρο του Άμστερνταμ. Με το τρένο, βρίσκεστε εδώ σε 15 λεπτά, δείτε την ενότητα Μεταφορές.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.