Άμστερνταμ
Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Άμστερνταμ

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Άμστερνταμ

Krystof Hajek ενημερωμένο 16. 2. 2024

Η μεταφορά προς το αεροδρόμιο Schiphol γίνεται με τρένο από όλες τις Κάτω Χώρες, αλλά υπάρχουν επίσης πολλά δρομολόγια λεωφορείων προς το κέντρο του Άμστερνταμ και τα προάστιά του. Το Άμστερνταμ είναι ένα από τα πιο προσιτά αεροδρόμια στην Ευρώπη.

Φθηνά ξενοδοχεία στο κέντρο του Άμστερνταμ

Τρένο ή λεωφορείο;

Το τρένο είναι η ταχύτερη επιλογή για να φτάσετε από το αεροδρόμιο στο κέντρο του Άμστερνταμ (σταθμός Centraal) και στο νότιο τμήμα της πόλης (Zuid). Είναι επίσης το φθηνότερο μέσο μεταφοράς για μεμονωμένες διαδρομές, με ένα εισιτήριο που αγοράζεται online να κοστίζει 4,90 eur.

Το λεωφορείο 369 είναι το φθηνότερο, καθώς είναι η μόνη υπηρεσία του αεροδρομίου που λειτουργεί από την GVB. Υπάρχει ένα 24ωρο εισιτήριο για τα τραμ, τα μετρό και τα λεωφορεία της GVB εντός του Άμστερνταμ με 9 eur και ένα εισιτήριο μεταφοράς 60 λεπτών με 3,40 eur.

Χρησιμοποιήστε το λεωφορείο 397 για μια γρήγορη διαδρομή προς τη μουσειακή συνοικία "Museumsplein". Η τιμή του εισιτηρίου μεταφοράς για 90 λεπτά είναι 6,50 eur

Προορισμός Χρόνος ταξιδιού Τιμή Συχνότητα
Τρένο Centraal, Sloterdijk, Zuid 17 λεπτά 4,90 ευρώ 4-10 λεπτά
Λεωφορείο 397 Museumsplein, Elandsgracht 38 λεπτά 6,50 ευρώ 5-8 λεπτά
Λεωφορείο 369 Sloterdijk 37 λεπτά 3,40 eur 8-10 λεπτά
Λεωφορείο 300 Bijlmer Arena, Χάαρλεμ 30 λεπτά 6,50 eur 8-10 λεπτά

Τρένο (Άμστερνταμ)

Ο σταθμός βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον τερματικό σταθμό, δεν χρειάζεται καν να βγείτε έξω από την αίθουσα αφίξεων, απλά πάρτε τις κυλιόμενες σκάλες μέχρι την πλατφόρμα.

Η σύνδεση είναι πολύ συχνή (περίπου μία φορά κάθε 4 έως 10 λεπτά). Από το αεροδρόμιο μπορείτε να φτάσετε στο σταθμό Centraal σε 15 λεπτά.

Εισιτήρια τρένου

Αγοράστε το εισιτήριό σας από τα κίτρινα μηχανήματα έξω από την είσοδο του υπόγειου σταθμού και σημαδέψτε το ανέπαφα στα τουρνικέ πριν από την είσοδο στην αποβάθρα. Η εκτύπωση ενός χάρτινου εισιτηρίου επιτόπου κοστίζει 4,90 eur + 1 eur.

Η τιμή του εισιτηρίου για τον νότιο σταθμό Amsterdam Zuid είναι 3,30 eur.

Είναι πιο βολικό να αγοράσετε εισιτήριο ηλεκτρονικά στον ιστότοπο των ολλανδικών σιδηροδρόμων ns.nl ή στην εφαρμογή για κινητά (βλ. ns.nl/ns-app), όπου δεν απαιτείται χρέωση 1 ευρώ για το χάρτινο εισιτήριο.

Το εισιτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε τρένο οποιαδήποτε ημερολογιακή ημέρα, συμπεριλαμβανομένων όλων των υπεραστικών τρένων μεταξύ του αεροδρομίου και του Άμστερνταμ.

Στα τρένα, το 24ωρο (2- και 3-ήμερο) εισιτήριο δημόσιων μεταφορών "Amsterdam Travel Ticket" (βλ: ns.nl/amsterdam-travel-ticket) με 18 ευρώ (ή 24 ευρώ για 2ήμερο και 30 ευρώ για 3ήμερο).

Ωστόσο, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 24ωρο εισιτήριο των 9 ευρώ, το οποίο ισχύει μόνο για μετακινήσεις με τραμ, μετρό και λεωφορεία εντός της εταιρείας μεταφορών GVB. Αυτά ισχύουν μόνο για το λεωφορείο 369 (βλ. πληροφορίες παρακάτω).

 • Χρόνος διαδρομής Centraal - 14-17 λεπτά
 • Συχνότητα - 4-10 λεπτά
 • Ναύλος - 4 ,90 eur στο σταθμό Centraal, 3,30 eur στο σταθμό Zuid
 • Πρώτες συνδέσεις από το σταθμό Centraal - 3:46, 4:46, 5:15, 5:31
 • Πρώτες συνδέσεις από το σταθμό Zuid - 5:37, 6:11
 • Τελευταίες συνδέσεις από το αεροδρόμιο - 0:32, 1:11, 2:03

Λεωφορείο εξπρές 397

Το λεωφορείο Express 397 του αεροδρομίου του Άμστερνταμ (δικτυακός τόπος του μεταφορέα: Connexxion.nl), το οποίο εκτελεί δρομολόγια παράλληλα με το Μουσείο Βαν Γκογκ ή το Rijksmuseum, είναι βολικό για να φτάσετε στο ιστορικό κέντρο χωρίς να αλλάξετε λεωφορείο.

Ωστόσο, έχει αρκετές στάσεις κατά μήκος της διαδρομής σε διαφορετικές τοποθεσίες. Η λεπτομερής διαδρομή απεικονίζεται στον παρακάτω χάρτη.

Το εισιτήριο μιας διαδρομής κοστίζει 6,50 ευρώ και ισχύει για 90 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων των μετεπιβιβάσεων σε τραμ, μετρό και άλλα λεωφορεία στο Άμστερνταμ.

Το εισιτήριο μπορεί να αγοραστεί με διάφορους τρόπους:

 • Ηλεκτρονικά στον ιστότοπο terravision.com
 • Με τη δική σας ανέπαφη κάρτα, συνδέοντάς την στον αναγνώστη στο λεωφορείο (σε κάθε επιβίβαση και αποβίβαση).
 • Στο εκδοτήριο εισιτηρίων μπροστά από τον τερματικό σταθμό (πληρωμή μόνο με κάρτα)

Στην ιστοσελίδα της Terravision υπάρχουν μόνο δύο προορισμοί για να επιλέξετε στο κέντρο "Leidseplein" και "Museumsplein", αλλά μπορείτε να επιβιβαστείτε/αποβιβαστείτε σε οποιαδήποτε στάση κατά μήκος της διαδρομής: η τιμή είναι πάντα η ίδια. Ομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε σύνδεση, όχι μόνο αυτή που αναγράφεται στο εισιτήριο.

Στη γραμμή 397, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το 24ωρο "Amsterdam Travel Ticket" με 18 ευρώ (ή εισιτήρια 2 και 3 ημερών), αλλά δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το 24ωρο εισιτήριο της εταιρείας μεταφορών GVB με 9 ευρώ. Το λεωφορείο αναχωρεί από τις πλατφόρμες B15-19.

Η γραμμή 397 λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, αλλά τη νύχτα χαρακτηρίζεται ως γραμμή N97.

 • Χρόνος διαδρομής Museumsplein - 38 λεπτά
 • Συχνότητα - 5-8 λεπτά (60 λεπτά τη νύχτα)
 • Ναύλος - 6,50 eur
 • Πρώτες και τελευταίες συνδέσεις - η γραμμή λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο
 • Χρονοδιάγραμμα: connexxion.nl/amsterdam-airport-express

Λεωφορείο 369

Ο φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε εκεί είναι η λεωφορειακή γραμμή 369 μέχρι το σταθμό Sloterdijk, όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε στο τραμ προς το κέντρο.

Το εισιτήριο για αυτό το λεωφορείο κοστίζει 3,40 eur (60 λεπτά μετεπιβίβασης) και, σε αντίθεση με το τρένο ή το λεωφορείο 397, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα 24ωρο εισιτήριο GVB για 9 eur. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήριο 48 ωρών για 15 eur ή εισιτήριο 72 ωρών για 21 eur.

Τα εισιτήρια αυτά ισχύουν σε όλα τα μπλε και λευκά αστικά λεωφορεία, τα τραμ και το μετρό της GVB. Δεν ισχύουν σε τρένα και λεωφορεία εκτός GVB.

Τα εισιτήρια της GVB στο αεροδρόμιο δεν μπορούν να αγοραστούν από κανένα μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων, αλλά μόνο μέσω της εφαρμογής για κινητά. Μπορείτε επίσης να πληρώσετε το εισιτήριο των 60 λεπτών μέσα στο λεωφορείο με τη δική σας ανέπαφη κάρτα, συνδέοντάς την στον αναγνώστη κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση.

Στο Άμστερνταμ δεν υπάρχουν ημερήσια όρια για τις ανέπαφες πληρωμές, οπότε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το 24ωρο εισιτήριο των 9 ευρώ, πρέπει να κάνετε μόνο μια αγορά μέσω της εφαρμογής GVB για κινητά.

Το λεωφορείο 369 μέχρι το σταθμό Sloterdijk διαρκεί λιγότερο από 40 λεπτά, όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε στο τραμ 19 για άλλα 30 λεπτά μέχρι το κέντρο της πόλης ή να κάνετε μια μεγαλύτερη διαδρομή με το μετρό.

 • Χρόνος ταξιδιού μέχρι το Sloterdijk - 37 λεπτά
 • Συχνότητα - 8-10 λεπτά
 • Ναύλος - 3,40 eur
 • Πρώτη σύνδεση από το σταθμό Sloterdijk - 4:40 (4:45 τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες)
 • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο - 0:47
 • Χρονοδιάγραμμα: reisinfo.gvb.nl/369

Λεωφορείο 341

Μία φορά κάθε 15 λεπτά, το λεωφορείο 341 εκτελεί επίσης δρομολόγια από την ίδια στάση με τη γραμμή express 397 προς το σταθμό Amsterdam Zuid στο νότιο τμήμα του Άμστερνταμ.

Η γραμμή λειτουργεί από την Connexion και επομένως τα φθηνά εισιτήρια της εταιρείας μεταφορών GVB δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ούτε εδώ.

Η διαδρομή προς το σταθμό Zuid θα κοστίσει 6,50 ευρώ (σύνδεση για 90 λεπτά) και επομένως είναι ακριβότερη από τη διαδρομή με το τρένο.

Λεωφορείο 300

Το λεωφορείο 300 παρέχει γρήγορη σύνδεση με το νοτιότερο τμήμα του σύγχρονου Άμστερνταμ γύρω από το σταθμό Bijlmer ArenA, καθώς και με το Χάαρλεμ.

Ισχύουν τα ίδια εισιτήρια με τη γραμμή 397, δηλαδή προς 6,50 eur για 90 λεπτά, με δυνατότητα μετεπιβίβασης σε τραμ, μετρό και άλλα λεωφορεία στο Άμστερνταμ και το Χάαρλεμ.

Αγοράζετε το εισιτήριό σας τοποθετώντας τη δική σας κάρτα στον αναγνώστη που βρίσκεται στο εσωτερικό του λεωφορείου σε κάθε σημείο επιβίβασης και αποβίβασης ή στο εκδοτήριο εισιτηρίων στη στάση του λεωφορείου.

Τοπικά λεωφορεία

Για να μετακινηθείτε σε διάφορα μέρη του Άμστερνταμ, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα τοπικά λεωφορεία 186, 187, 194 και 310, τα οποία σταματούν σε διάφορα σημεία.

Η γραμμή 185 πηγαίνει μόνο στο δικαστικό συγκρότημα κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ τα υπόλοιπα λεωφορεία πηγαίνουν σε κοντινές κοινότητες εκτός Άμστερνταμ. Τα εισιτήρια για αυτά τα λεωφορεία μπορούν να αγοραστούν από 3,40 eur έως περίπου 6,50 eur, ανάλογα με την απόσταση και τον μεταφορέα.

Για να βρείτε συνδέσεις γύρω από τους γύρω δήμους ή σε συγκεκριμένες στάσεις, επισκεφθείτε, για παράδειγμα, την ιστοσελίδα 9292.nl/en.

Με ποδήλατο

Η ποδηλασία είναι εξαιρετικά δημοφιλής στις Κάτω Χώρες, και ξεχωριστοί ποδηλατόδρομοι διασχίζουν όχι μόνο το Άμστερνταμ, αλλά ολόκληρη τη χώρα.

Οι σαφώς σηματοδοτημένοι ποδηλατόδρομοι θα σας μεταφέρουν ακόμη και στο αεροδρόμιο. Υπάρχουν αρκετοί σταθμοί κοινής χρήσης ποδηλάτων Donkey Republic ακριβώς έξω από τον τερματικό σταθμό.

Για να τους χρησιμοποιήσετε, πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή για κινητά. Η τιμή για μια 30λεπτη βόλτα είναι 1 ευρώ και χρειάζονται περίπου 45-60 λεπτά (14 χλμ.) για να φτάσετε σε όλο το κέντρο του Άμστερνταμ σε επίπεδο δρόμο, δείτε τον χάρτη διαδρομής.

Τρένα προς Ρότερνταμ, Χάγη και ολόκληρη την Ολλανδία

Στο αεροδρόμιο βρίσκεται ένας από τους πιο πολυσύχναστους σιδηροδρομικούς σταθμούς των Κάτω Χωρών, με τρένα προς όλα τα μέρη της χώρας και τις γειτονικές χώρες. Για παράδειγμα, το τρένο για το Ρότερνταμ διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα και κοστίζει 14,50 ευρώ, ενώ το Ντεν Χάαγκ είναι προσβάσιμο σε 40 λεπτά και κοστίζει 9,80 ευρώ.

Τα δρομολόγια μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα των ολλανδικών σιδηροδρόμων ns.nl. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για να αγοράσετε εισιτήρια.

Ταξί, Uber, Bolt

Η επίσημη πιάτσα ταξί είναι ευδιάκριτη και βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την κύρια έξοδο.

Οι τρέχουσες τιμές είναι αναρτημένες και οι οδηγοί οδηγούν αυστηρά σύμφωνα με το ταξίμετρο. Μπορείτε να πληρώσετε μόνο με κάρτα και η διαδρομή προς το κέντρο του Άμστερνταμ κοστίζει περίπου 60 ευρώ.

Αποφύγετε τις προσφορές ψεύτικων οδηγών ταξί που στέκονται δίπλα σας με κίτρινες πινακίδες και φωνάζουν δυνατά "ταξί".

Για μια φθηνότερη υπηρεσία, οι εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας Uber ή Bolt προσφέρουν μια διαδρομή προς το σταθμό Centraal από 45 eur.

Η τοποθεσία των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν τις εφαρμογές κινητών τηλεφώνων απέχει περίπου 200 μέτρα από την κύρια είσοδο του τερματικού σταθμού πίσω από το ξενοδοχείο Sheraton.

Για το Keukenhof

Υπάρχει απευθείας λεωφορείο με τον αριθμό 858 από το αεροδρόμιο προς το ανθοκομικό πάρκο Keukenhof. Μπορείτε να αγοράσετε ένα συνδυαστικό εισιτήριο λεωφορείου με επιστροφή που περιλαμβάνει την είσοδο στο πάρκο με 25 ευρώ. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Μάθετε πρακτικές πληροφορίες για το ανθοκομικό πάρκο Keukenhof στον οδηγό μας.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.