Άμπου Ντάμπι
Αεροδρόμιο Abu Dhabi Zayed

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Άμπου Ντάμπι

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Άμπου Ντάμπι

David Eiselt ενημερωμένο 5. 9. 2023

Το αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι προσφέρει απευθείας λεωφορεία προς το κέντρο του Άμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι, που απέχει 130 χιλιόμετρα. Φυσικά, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Λεωφορείο προς Αμπού Ντάμπι

Υπάρχουν πολλά δρομολόγια λεωφορείων προς το Αμπού Ντάμπι από το αεροδρόμιο. Οι στάσεις επισημαίνονται με αριθμούς κόκκινων και λευκών γραμμών μπροστά από κάθε τερματικό σταθμό. Για πληροφορίες σχετικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες στο Άμπου Ντάμπι, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της πόλης στη διεύθυνση darbi.itc.gov.ae.

Φθηνά ξενοδοχεία στο κέντρο του Αμπού Ντάμπι

Τα εισιτήρια μπορούν να πληρωθούν μόνο με την κάρτα Hafilat Card, η πληρωμή με μετρητά ή απευθείας με κάρτα στον οδηγό/αυτόματο πωλητή δεν είναι δυνατή, ούτε η αγορά εισιτηρίων μέσω της εφαρμογής για κινητά προς το παρόν. Η κάρτα Hafilat Card μπορεί να αγοραστεί από το γκισέ στην αίθουσα αφίξεων τόσο του αεροσταθμού 1 όσο και του αεροσταθμού 3 και μπορεί να πληρωθεί μόνο με μετρητά.

Οι τουρίστες μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν ένα προσωρινό Contactless Smart Ticket CST με ισχύ για 1 μήνα. Η κάρτα αυτή θα φορτώνεται απευθείας με οποιοδήποτε χρηματικό ποσό όταν αγοράζεται από το γκισέ ή από τα πράσινα και λευκά μηχανήματα Hafilat Card, το οποίο στη συνέχεια θα χρεώνεται σε κάθε ταξίδι. Πρέπει να γεμίζετε την κάρτα με τουλάχιστον 5 ντιρχάμ.

Οιναύλοι προς το κέντρο του Άμπου Ντάμπι για όλες τις γραμμές είναι 4 AED. Οι ναύλοι πληρώνονται με την τοποθέτηση της κάρτας Hafilat στον αναγνώστη κατά την επιβίβαση στο λεωφορείο (βρίσκεται στην μπροστινή και την πίσω πόρτα).

 • Γραμμή Α1 - υπηρεσία ταχείας εξυπηρέτησης προς το κέντρο της πόλης και τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων Sultan bin Zayed
  • Χρόνος διαδρομής μέχρι το σταθμό λεωφορείων περίπου 45 λεπτά
  • Λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο κάθε 30 λεπτά, μόνο μία φορά την ώρα μεταξύ περίπου 19:30-5:30
  • Αναχωρεί από τους τερματικούς σταθμούς 1 και 3
 • Γραμμή A2 - συμπληρωματική υπηρεσία ταχείας εξυπηρέτησης προς το κέντρο της πόλης και τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων Sultan bin Zayed
  • Χρόνος διαδρομής προς το σταθμό λεωφορείων περίπου 45 λεπτά
  • Λειτουργεί 24/7 κάθε 60 λεπτά
  • Αναχωρεί από τους τερματικούς σταθμούς 1, 2 και 3

Τα λεωφορεία A10, A20, A40 και K4 σταματούν επίσης στο αεροδρόμιο, αλλά αυτά εξυπηρετούν μόνο τις γύρω κατοικημένες περιοχές και εξυπηρετούν κυρίως το προσωπικό του αεροδρομίου.

Ταξί προς Αμπού Ντάμπι

Τα ταξί προσφέρουν μια βολική αλλά και προσιτή εναλλακτική λύση. Το τέλος επιβίβασης στο αεροδρόμιο είναι 25 AED και υπολογίζεται ανά διανυόμενο χιλιόμετρο 1,60 AED. Το τζαμί είναι προσβάσιμο σε περίπου 60 AED, το κέντρο της πόλης σε περίπου 80 AED.

Υπάρχει επίσης μια εναλλακτική υπηρεσία ταξί στο Άμπου Ντάμπι που ονομάζεται Uber, αλλά προσφέρει παρόμοιες τιμές με τα ταξί.

Λεωφορείο προς Ντουμπάι

Το αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι συνδέεται με λεωφορεία AUH Express με το σταθμό λεωφορείων Ibn Battuta στο Dubai Mall, απ' όπου μπορείτε εύκολα να μετεπιβιβαστείτε στο μετρό του Ντουμπάι.

Σταθμούς επιβίβασης μπορείτε να βρείτε στον Αεροσταθμό 2 καθώς και στους Αεροσταθμούς 1 και 3. Οι αναχωρήσεις πραγματοποιούνται πάντα όλες τις ώρες και κάθε ώρα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια χωρίς διακοπή όλο το 24ωρο. Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση abudhabiairport.ae/en.

Ο χρόνος διαδρομής μεταξύ του αεροδρομίου και του Ντουμπάι είναι 75 λεπτά.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 35 AED και μπορούν να αγοραστούν επιτόπου.

Λεωφορείο προς Al Ain

Το υπεραστικό λεωφορείο με τον αριθμό 490 για το Al Ain αναχωρεί από το αεροδρόμιο κάθε 2 ώρες, πρόγραμμα εδώ.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Εξερευνήστε τα ΗΑΕ πέρα από τις μεγάλες πόλεις, νοικιάστε αυτοκίνητο απευθείας από το αεροδρόμιο και κατευθυνθείτε στην έρημο και τα βουνά στα σύνορα με το Ομάν.

Πολλές γνωστές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων διαθέτουν γκισέ στο αεροδρόμιο, με εβδομαδιαίες τιμές ενοικίασης που ξεκινούν από 200 EUR.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.