Αμμάν
Αεροδρόμιο Amman Queen Alia

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Αμμάν

Transfer at Αμμάν Airport

Krystof Hajek ενημερωμένο 31. 12. 2023

Το αεροδρόμιο του Αμμάν χρησιμοποιεί έναν ενιαίο αεροσταθμό κοινό για όλες τις αναχωρήσεις και αφίξεις. Το κτίριο είναι μοντέρνο και πολύ ευρύχωρο, ενώ η συνολική αίσθηση του αεροδρομίου είναι πολύ φιλική προς το χρήστη και λιτή.

Οι αναχωρήσεις βρίσκονται στον πρώτο όροφο, ενώ οι αφίξεις στο ισόγειο.

Φθηνά ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο του Αμμάν

Ο χώρος μετά τον έλεγχο ασφαλείας είναι συμπαγής με δύο σύντομες αίθουσες. Συνολικά, δεν χρειάζεται πολύ περπάτημα στο αεροδρόμιο του Αμμάν και μπορείτε να διασχίσετε ολόκληρο τον τερματικό σταθμό σε 10 λεπτά.

Η ασφάλεια τείνει να είναι καλά οργανωμένη και οι χρόνοι αναμονής σπάνια ξεπερνούν τα 30 λεπτά. Αντίθετα, μπορεί να καθυστερήσετε για περισσότερα από 45 λεπτά στη μετανάστευση κατά την άφιξη.

Για χάρτη του αεροσταθμού, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του αεροδρομίου: qaiairport.com/en/Terminal-Map

Μεταφορά μεταξύ πτήσεων

Με το μικρό του μέγεθος και τον σύγχρονο, καθαρό τερματικό σταθμό, το αεροδρόμιο του Αμμάν είναι ένα από τα πιο βολικά σημεία μετεπιβίβασης στη Μέση Ανατολή.

Η μετεπιβίβαση είναι πολύ καλά σηματοδοτημένη και οργανωμένη.

Μόλις κατεβείτε από το αεροπλάνο, ακολουθήστε τις πινακίδες "Transit" που θα σας οδηγήσουν στο σημείο ελέγχου ασφαλείας, μετά το οποίο θα περπατήσετε κατευθείαν στις πύλες αναχώρησης. Συνολικά, χρειάζεται περίπου 15 έως 20 λεπτά για να κάνετε μια ξεκάθαρη διαδρομή μεταξύ των αεροπλάνων.

Χρειάζομαι βίζα για τη μεταφορά μου;

Δεν περνάτε από το Τμήμα Αλλοδαπών και Τελωνείων κατά τη διάρκεια της μεταφοράς σας, επομένως δεν χρειάζεται να κανονίσετε ιορδανική βίζα κατά τη μεταφορά σας.

Εάν έχετε μεγαλύτερη αναμονή, αλλά δεν θα παραμείνετε στην Ιορδανία για περισσότερες από 24 ώρες, δεν θα πληρώσετε κανένα τέλος θεώρησης διέλευσης.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.