Αμμάν
Αεροδρόμιο Amman Queen Alia

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Αμμάν

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Αμμάν

Krystof Hajek ενημερωμένο 31. 12. 2023

Το αεροδρόμιο είναι προσβάσιμο με ειδικό λεωφορείο προς το κέντρο του Αμμάν. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από πολλές υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Η Ιορδανία είναι μια ιδανική χώρα για οδικές εκδρομές. Οι δημόσιες συγκοινωνίες δεν είναι πολύ εκτεταμένες, αλλά το οδικό δίκτυο θα σας μεταφέρει σε όλα τα μέρη με τουριστική αξία.

Ο τερματικός σταθμός αφίξεων στεγάζει μεγάλο αριθμό εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων πολυεθνικών εμπορικών σημάτων. Ακόμη και με τον ανταγωνισμό, οι τιμές είναι σχετικά χαμηλές και οι εβδομαδιαίες ενοικιάσεις ξεκινούν από περίπου 160 EUR.

Λεωφορείο προς Αμμάν

Οι δημόσιες συγκοινωνίες εξυπηρετούνται από την υπηρεσία λεωφορείων Sariyah Express. Σταματά στο Αμμάν στο σταθμό λεωφορείων Tabarbour North και μπορείτε να κατεβείτε ή να επιβιβαστείτε σε 5 άλλες στάσεις λεωφορείων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, δείτε τον παρακάτω χάρτη.

Φθηνά ξενοδοχεία στο κέντρο του Αμμάν

Εισιτήριο για 3,3 JOD αγορά από το περίπτερο στην αίθουσα αφίξεων με την ένδειξη "Λεωφορείο αεροδρομίου". Όταν ταξιδεύετε προς το αεροδρόμιο από το σταθμό λεωφορείων, αγοράστε το εισιτήριό σας από το εκδοτήριο ή από τον οδηγό όταν ταξιδεύετε από άλλες στάσεις.

Η διαδρομή προς το αεροδρόμιο από το σταθμό λεωφορείων διαρκεί 45-60 λεπτά ανάλογα με την κίνηση.

Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια ανά 30-60 λεπτά από τις 6:15 έως τις 0:00 με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο ή 24 ώρες το 24ωρο με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο.

Για τις ακριβείς ώρες αναχώρησης από το αεροδρόμιο και τον Βόρειο Σταθμό Λεωφορείων, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: sariyahexpress.com/airport-express.

Ταξί

Η κανονική τιμή ενός ταξί προς το κέντρο της πόλης είναι περίπου 23 JOD. Επιστροφή από το κέντρο της πόλης προς το αεροδρόμιο δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα να κανονίσετε για τα κανονικά ταξί της πόλης, καθώς και 15 JOD.

Η Uber λειτουργεί επίσης στο Αμμάν, αλλά συνήθως δρομολογεί μόνο αυτοκίνητα Comfort προς το αεροδρόμιο και η τιμή είναι περίπου 32 JOD.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.