Μεταφορά από το αεροδρόμιο Alghero

Alghero

Το Αεροδρόμιο Alghero είναι το ιδανικό σημείο εκκίνησης για οδικές εκδρομές σε όλη τη Σικελία. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης συχνές συνδέσεις λεωφορείων προς τις κοντινές πόλεις από τον τερματικό σταθμό.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν θέλετε να εξερευνήσετε τη Σαρδηνία μόνοι σας, οδηγώντας και ανακαλύπτοντας ερημικές παραλίες ή ορεινά χωριά, το καλύτερο μέσο μεταφοράς είναι ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, τόσο τοπικές όσο και πολυεθνικές, έχουν την έδρα τους στο αεροδρόμιο της Όλμπια. Μπορείτε εύκολα να τις συγκρίνετε όλες με το πάτημα ενός κουμπιού, για παράδειγμα μέσω αυτού του ιστότοπου:

Συγκρίνετε τιμές και κάντε κράτηση αυτοκινήτου

Οι τιμές ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με την εποχή και κυρίως με το πόσο νωρίς κάνετε κράτηση. Αν κάνετε κράτηση αυτοκινήτου ένα μήνα νωρίτερα για την καλοκαιρινή περίοδο, θα πληρώσετε για μια εβδομάδα 400 ευρώ, αλλά αν κάνετε κράτηση έξι μήνες νωρίτερα, για παράδειγμα, θα πληρώσετε μόνο 165 ευρώ για το ίδιο αυτοκίνητο για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ανακαλύψτε τη Σαρδηνία με τον οδηγό μας και μάθετε πού να πάτε:

Λεωφορείο προς Αλγκέρο

Μπορείτε να φτάσετε στο Alghero, την πόλη των 10 χιλιομέτρων από την οποία πήρε το όνομά του το αεροδρόμιο, με τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες από την ARST.

Ο αυτόματος πωλητής εισιτηρίων του λεωφορείου ARST βρίσκεται έξω από την αίθουσα του αεροδρομίου. Μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα σε ορισμένα από τα μηχανήματα. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μόνο από τον οδηγό στις στάσεις όπου δεν υπάρχει μηχάνημα.

 • Γραμμή ALFA (χρονοδιάγραμμα: arstspa.info/ALFA) - η διαδρομή προς τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων (μέσω Catalogna) διαρκεί 20 λεπτά. Το λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια περίπου μία φορά την ώρα, η πρώτη σύνδεση από την πόλη στις 5:00, η τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο στις 23:00. Το εισιτήριο κοστίζει 1,30 eur στο μηχάνημα εισιτηρίων στην αίθουσα αφίξεων ή 1 eur μέσω της εφαρμογής DropTicket (διαθέσιμη στο Google Play / App Store). Υπάρχει η δυνατότητα αγοράς ενός 24ωρου εισιτηρίου για τα αστικά λεωφορεία του Alghero προς 2,80 eur.
 • Γραμμή 9312 (Χρονοδιάγραμμα: arstspa.info/9312) - πρόσθετη υπεραστική υπηρεσία, εισιτήριο για 1,30 eur, μπορεί επίσης να αγοραστεί στο μηχάνημα και μέσω της εφαρμογής, η τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο λειτουργεί μέχρι τις 23:15
 • Γραμμή 714 (χρονοδιάγραμμα: arstspa.info/714) - πρόσθετη υπεραστική συγκοινωνία, εισιτήριο για 1,30 eur, μπορεί επίσης να αγοραστεί από το μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων και μέσω της εφαρμογής.

Λεωφορείο προς Sassari

Το Sassari, επίσης 30 χλμ. μακριά, συνδέεται με το αεροδρόμιο από την ARST με περίπου δέκα καθημερινές συχνότητες. Από το Sassari μπορείτε στη συνέχεια να πάρετε το τρένο ή το λεωφορείο για τα περισσότερα μέρη της Σαρδηνίας.

 • Γραμμή 760 (πρόγραμμα δρομολογίων: arstspa.info/760) - η διαδρομή μέχρι τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων (μέσω Padre Zirano) διαρκεί 30 λεπτά. Το λεωφορείο λειτουργεί περίπου 10 φορές την ημέρα, το πρώτο δρομολόγιο από την πόλη αναχωρεί πριν από τις 5:00, το τελευταίο δρομολόγιο από το αεροδρόμιο στις 0:15. Το εισιτήριο κοστίζει 3,10 ευρώ στον αυτόματο πωλητή στην αίθουσα αφίξεων (απαιτούνται ακριβή ρέστα) ή μέσω της εφαρμογής DropTicket (διαθέσιμη στο Google Play / App Store).

Λεωφορεία προς άλλες πόλεις

Υπάρχουν απευθείας συνδέσεις από το αεροδρόμιο προς άλλες πόλεις της Σαρδηνίας, επιλέγουμε τους πιο συχνά χρησιμοποιούμενους προορισμούς:

 • Olbia - 2-4 φορές την ημέρα απευθείας σύνδεση SunLines γραμμή 90, εισιτήριο για 25 eur με τον οδηγό. Η φθηνότερη σύνδεση με την Olbia είναι με το λεωφορείο 714 προς Sassari και από εκεί με το τρένο Trenitalia.
 • Bosa - 3-6 φορές την ημέρα απευθείας σύνδεση ARST γραμμή 9312, εισιτήριο για 4,30 eur σε πρακτορείο εφημερίδων, αυτόματο πωλητή ή στην εφαρμογή DropTicket.
 • Porto Torres - 2 φορές την ημέρα απευθείας σύνδεση ARST της γραμμής 714, εισιτήριο 3,10 eur σε πρακτορείο, αυτόματο πωλητή ή στην εφαρμογή DropTicket.
 • Stintino - 4x καθημερινά απευθείας σύνδεση Sardabus, εισιτήριο 3,70 eur στον οδηγό
 • Castelsardo - 1x καθημερινά απευθείας σύνδεση Digitur, εισιτήρια στον οδηγό
 • Badesi - 1x καθημερινά απευθείας σύνδεση Digitur, εισιτήρια στον οδηγό
 • Santa Teresa Gallura - 1x καθημερινά απευθείας σύνδεση Digitur, εισιτήρια στον οδηγό
 • Κάλιαρι - 1-2 φορές ημερησίως απευθείας σύνδεση Logudoro Tours, εισιτήρια στον οδηγό
 • Nuoro - 2x καθημερινά απευθείας σύνδεση Reden Tours, εισιτήριο για 18 eur στον οδηγό
Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.