Μεταφορά από το αεροδρόμιο Αλεξάνδρεια

Αλεξάνδρεια

Δεν υπάρχουν δημόσιες συγκοινωνίες προς το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας, ούτε καν φορτηγάκια, τα οποία είναι κατά τα άλλα πολύ διαδεδομένα στην Αίγυπτο.

Η πιο βολική μεταφορά προς το κέντρο είναι οι εφαρμογές κινητών ταξί Uber ή Careem, οι οποίες λειτουργούν καλά και αξιόπιστα στην Αλεξάνδρεια.

Δείτε τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Αλεξάνδρεια

Uber, Careem

Η χρήση των εφαρμογών Uber ή Careem για κινητά είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε από/προς το αεροδρόμιο, επειδή γνωρίζετε την τιμή εκ των προτέρων, μπορείτε να πληρώσετε online με μια κάρτα που είναι αποθηκευμένη στην εφαρμογή και δεν χρειάζεται να παζαρεύετε την τιμή.

Στους οδηγούς ταξί με την εφαρμογή Uber ή Careem επιτρέπεται η απευθείας είσοδος στο χώρο του αεροδρομίου.

Κατά μέσο όρο, ανάλογα με την τρέχουσα ζήτηση, μπορείτε να πληρώσετε για να φτάσετε στο κέντρο της Αλεξάνδρειας 310 egp – 350 egp.

Καθώς το wifi δεν λειτουργεί καλά στο αεροδρόμιο, σας συνιστούμε να αγοράσετε ένα αιγυπτιακό e-sim από το airalo. com πριν πετάξετε.

Ταξί

Τα επίσημα ταξί περιμένουν έξω από το κτίριο του αεροδρομίου σε μεγάλους αριθμούς, προσπαθώντας να πείσουν τους επιβάτες να κάνουν μια βόλτα πριν από την αίθουσα αφίξεων.

Τα ταξίμετρα δεν χρησιμοποιούνται εδώ και οι οδηγοί ταξί αρχίζουν να παζαρεύουν το ποσό των 800 egp για μια διαδρομή προς το κέντρο.

Λεωφορείο της Air Arabia

Η Air Arabia εκτελεί τακτική συγκοινωνία με λεωφορείο από το αεροδρόμιο προς το σταθμό λεωφορείων Muharram Bek στα νότια προάστια της Αλεξάνδρειας (τοποθεσία στη διεύθυνση google.com/maps).

Έτσι, θα πρέπει πάντα να παίρνετε ταξί ή Uber από το σταθμό λεωφορείων προς το κέντρο, που απέχει ούτως ή άλλως 5χλμ.

Όλοι οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία της Air Arabia, ακόμη και αν φτάνουν ή αναχωρούν με άλλη αεροπορική εταιρεία.

Το εισιτήριο κοστίζει 50 egp και καταβάλλεται μόνο σε μετρητά στον οδηγό.

  • Χρόνος ταξιδιού - 60 λεπτά
  • Συχνότητα - 5 φορές την ημέρα
  • Πληροφορίες και χρονοδιάγραμμα: airarabia.com
Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.