Γκόζο
Γκόζο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Γκόζο

Tal-Mixta Cave

Krystof Hajek ενημερωμένο 24. 11. 2023
Tal Mixta

Το Tal-Mixta είναι ένα εντυπωσιακό σπήλαιο που υψώνεται περίπου 100 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Από το σπήλαιο μπορείτε να δείτε τη δημοφιλή πορτοκαλοκόκκινη παραλία Ramla.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σημείο για τους λάτρεις της θέας και τους ενθουσιώδεις φωτογράφους, καθώς το σπήλαιο αυτό είναι ένα από τα πιο φωτογενή σημεία στο Γκόζο.

Βρείτε καταλύματα στο Γκόζο

Οδηγίες προς το σπήλαιο

Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτάσετε στο σπήλαιο.

Ο πρώτος, λιγότερο βολικός αλλά πολύ πιο διασκεδαστικός, είναι να περπατήσετε από τον ίδιο τον κόλπο Ramla. Υπάρχει ένα στενό μονοπάτι που οδηγεί στη σπηλιά, και ο περίπατος από το ανατολικό άκρο της παραλίας μέχρι την κορυφή θα πάρει ακόμη και σε απροπόνητα άτομα το πολύ 25 λεπτά.

Το μονοπάτι είναι κατάλληλο και για οικογένειες με παιδιά (χωρίς καροτσάκι), τα τελευταία μέτρα είναι πιο σκονισμένα και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Αν πεζοπορήσετε την άνοιξη, θα απολαύσετε ένα μονοπάτι που περιβάλλεται από ανθισμένα κίτρινα φυτά και τους πανταχού παρόντες κάκτους.

Η άλλη, ελαφρώς πιο βολική επιλογή είναι να οδηγήσετε πάνω από το σπήλαιο- μπορείτε να παρκάρετε ακριβώς δίπλα του.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.