Transfer at Τζέντα Airport

Καμπούλ - Σαουδική Αραβία

Το αεροδρόμιο διαθέτει συνολικά 3 επιβατικούς αεροσταθμούς. Τα κτίρια δεν συνδέονται μεταξύ τους και μάλιστα το καθένα από αυτά βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικά άκρα του αεροδρομίου.

Κάντε κράτηση ξενοδοχείου κοντά στο αεροδρόμιο JED

Οι τερματικοί σταθμοί διαφέρουν σημαντικά ως προς το μέγεθος και τη συνολική αίσθηση.

Αεροσταθμός 1

Ο νεότερος και μεγαλύτερος τερματικός σταθμός λειτουργεί από το 2019 και πληροί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα. Το κτίριο είναι τεράστιο, ευρύχωρο, καθαρό και πολύ λιτό.

Ο χώρος διέλευσης χωρίζεται σε ένα πιο απομακρυσμένο διεθνές τμήμα (περίπου 20 λεπτά με τα πόδια από την ασφάλεια) και ένα πιο κοντινό εγχώριο τμήμα (σε απόσταση 5 λεπτών από την ασφάλεια).

Τόσο η ασφάλεια όσο και ο έλεγχος διαβατηρίων είναι καλά οργανωμένοι, αλλά μπορεί να καθυστερήσετε έως και 45 λεπτά σε ώρες αιχμής (πρωί και αργά το βράδυ). Συνιστούμε να φτάνετε στον τερματικό σταθμό 2,5 έως 3 ώρες πριν από την αναχώρηση.

Ο αεροσταθμός 1 χρησιμοποιείται από τις ακόλουθες αεροπορικές εταιρείες:

  • Saudia, Flynas, flyadeal, Aegean Airlines, Emirates, Etihad Airways, Flydubai, Kuwait Airways, Malaysia Airlines, MEA, Oman Air, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Royal Brunei Airlines, Royal Jordanian, Scoot, THAI, Turkish Airlines.

Αεροσταθμός North

Ο Παλαιός Βόρειος Αεροσταθμός, που μερικές φορές αναφέρεται ως Αεροσταθμός 2, εξυπηρετεί τις περισσότερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες. Ωστόσο, όλες οι διεθνείς πτήσεις των τοπικών αεροπορικών εταιρειών Saudia, Flynas και flyadeal εκτελούνται από τον νέο Αεροσταθμό 1.

Ο Βόρειος Αεροσταθμός είναι παλιός και στενόχωρος. Αναμείνατε μεγάλο πλήθος κόσμου σε μικρό χώρο και όχι αρκετές θέσεις. Οι εγκαταστάσεις εστιατορίων και καταστημάτων είναι επαρκείς, αλλά υπάρχουν λιγότερες τουαλέτες από όσες χρειάζονται, για παράδειγμα.

Ο Βόρειος Αεροσταθμός εξυπηρετεί αυτές τις αεροπορικές εταιρείες:

  • Air Algerie, Air Arabia, Air Asia, Air Cairo, Air India, Air Sial, Ariana Afghan, Azerbaijan Airlines, Badr Airlines, Biman Bangladesh, Egyptair, Ethiopian Airlines, Fly Egypt, Gulf Air, IndiGo, Jazeera Airways, Libyan Airlines, Lion Air, Pegasus Airlines, Salam Air, Somon Air, Spicejet, SriLankan Airlines, Tarco Air, Tunisair, Uzbekistan Airways, Vistara, Wizz Air.

Αεροσταθμός Hajj

Κοντά στον Βόρειο Αεροσταθμό βρίσκεται το διάσημο βραβευμένο από αρχιτεκτονική άποψη Ειδικό Κτίριο Αεροσταθμού που προορίζεται αποκλειστικά για πτήσεις τσάρτερ που μεταφέρουν μουσουλμάνους προσκυνητές στις ιερές πόλεις της Μέκκας και της Μεδίνας.

Οι πτήσεις που εκτελούνται στον τερματικό σταθμό Hajj είναι μόνο πτήσεις τσάρτερ και, ως εκ τούτου, οργανώνονται από ειδικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Αεροσταθμός South

Ο νότιος τερματικός σταθμός χρησιμοποιούνταν παλαιότερα μόνο για πτήσεις εσωτερικού, αλλά παραμένει κλειστός από το 2020 και χρησιμοποιείται περιστασιακά μόνο για πτήσεις φορτίου.

Μεταφορά μεταξύ των πτήσεων

Εάν έχετε μετεπιβίβαση στο αεροδρόμιο της Τζέντα εγγυημένη από τη Saudia (οι πτήσεις αγοράζονται με μία κράτηση), δεν εγκαταλείπετε την περιοχή διέλευσης και παραμένετε στον τερματικό σταθμό 1.

Θα μεταφερθείτε μεταξύ των τερματικών σταθμών εάν μεταφέρεστε από πτήση ξένης αεροπορικής εταιρείας. Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια γύρω από τον αεροδιάδρομο περίπου μία φορά κάθε 15 λεπτά. Ακολουθήστε τις πινακίδες "Μεταφορά" μέχρι τα γραφεία πληροφοριών, όπου θα σας δοθούν ακριβείς οδηγίες για τα λεωφορεία.

Η μεταφορά είναι πολύ καλά οργανωμένη και καλά σηματοδοτημένη. Εκτός από τις πινακίδες, το πανταχού παρόν προσωπικό θα σας κατευθύνει στους σωστούς διαδρόμους.

Χρειάζομαι βίζα για να αλλάξω λεωφορείο;

Δεν χρειάζεται ακριβή βίζα για τη Σαουδική Αραβία, εφόσον ο χρόνος μεταφοράς δεν υπερβαίνει τις 12 ώρες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της μετεπιβίβασης δεν βγαίνετε από την περιοχή διέλευσης και συνεπώς δεν περνάτε καθόλου από έλεγχο διαβατηρίων.

Θα χρειαστείτε βίζα μόνο αν συνδυάσετε τη μεταφορά στην Τζέντα μόνοι σας από δύο ξεχωριστά αγορασμένα εισιτήρια.

Από ποιους ελέγχους περνάω όταν αλλάζω αεροπλάνο;

Θα περνάτε πάντα από έλεγχο ασφαλείας κατά τη διάρκεια της μετεπιβίβασης, ο οποίος αφορά αποκλειστικά τους επιβάτες μετεπιβίβασης και βρίσκεται εντός της ζώνης διέλευσης.

Το σημείο ελέγχου ασφαλείας είναι πάντα χωρισμένο σε σειρές για άνδρες και γυναίκες.

Εάν μετεπιβιβαστείτε από πτήση εξωτερικού σε πτήση εσωτερικού ή αντίστροφα, θα περάσετε φυσικά και από έλεγχο διαβατηρίων.

Ποιος είναι ο ελάχιστος χρόνος μετεπιβίβασης;

Ο επίσημος ελάχιστος χρόνος μετεπιβίβασης εντός του αεροσταθμού 1, όπου πραγματοποιούνται όλες οι μετεπιβιβάσεις, είναι 60 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, μπορείτε να περάσετε εύκολα από τον έλεγχο ασφαλείας.

Για τις μεταφορές μεταξύ των τερματικών σταθμών, ο ελάχιστος χρόνος ορίζεται στα 90 λεπτά.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.