Καμπούλ - Σαουδική Αραβία
Αεροδρόμιο King Abdulaziz της Τζέντα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Τζέντα

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Τζέντα

Krystof Hajek ενημερωμένο 30. 9. 2023

Το αεροδρόμιο της Τζέντα προσεγγίζεται καλύτερα με αυτοκίνητο, είτε με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο είτε με ταξί.

Ωστόσο, υπάρχει επίσης υπηρεσία λεωφορείου εξπρές προς το κέντρο της πόλης, ενώ στον Αεροσταθμό 1 υπάρχει επίσης σταθμός για τρένα εξπρές προς τη Μεδίνα και τη Μέκκα.

Φθηνά ξενοδοχεία στην Τζέντα

Ταξί, Uber, Careem

Ακόμη και με τα λεωφορεία και τα τρένα να λειτουργούν πλέον, τα ταξί παραμένουν μακράν η πιο απλή και εύκολη επιλογή για να φτάσετε στο κέντρο.

Μπορείτε να βρείτε αυτοκίνητο σε όλους τους τερματικούς σταθμούς οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ενώ με τα κανονικά ταξί θα πρέπει να κάνετε εκ των προτέρων συμφωνία και ενδεχομένως να διαπραγματευτείτε την τιμή, η παραγγελία ενός ταξί μέσω διαδικτύου καταργεί αυτή την ανάγκη και θα γνωρίζετε εκ των προτέρων την ακριβή τιμή.

Πώς να κλείσετε ένα ταξί;

Στην Τζέντα και στη Σαουδική Αραβία γενικότερα, οι εφαρμογές κινητών τηλεφώνων για ταξί είναι πολύ δημοφιλείς.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στην Τζέντα χρησιμοποιούν την εφαρμογή για κινητά Careem (διαθέσιμη στη διεύθυνση: careem.com), αλλά η παγκοσμίως γνωστή εφαρμογή Uber (διαθέσιμη στη διεύθυνση: uber.com) λειτουργεί επίσης καλά εδώ.

Ιδανικά, κλείστε το αυτοκίνητό σας αφού βγείτε από την αίθουσα του αεροδρομίου. Ο χρόνος αναμονής είναι συνήθως 5-10 λεπτά. Αν δεν θέλετε να καθυστερήσετε να αγοράσετε μια τοπική κάρτα sim κατά την άφιξή σας, αγοράστε μια ηλεκτρονική κάρτα sim μέσω της ιστοσελίδας airalo. com πριν πετάξετε για τη Σαουδική Αραβία.

Τιμές ταξί

Οι τιμές στις εφαρμογές Uber και Careem είναι δυναμικές και εξαρτώνται από τη ζήτηση. Ακολουθούν παραδείγματα μέσων τιμών για συγκεκριμένες τοποθεσίες από το αεροδρόμιο.

 • Αεροσταθμός 1 - ιστορικό κέντρο (Al Balad): 76 SAR
 • Αεροσταθμός North - Ιστορικό κέντρο (Al Balad): 85 SAR
 • Αεροσταθμός 1 - Al Hamra Corniche: 73 SAR
 • Τερματικός σταθμός North – Al Hamra Corniche: 82 SAR
 • Και οι δύο τερματικοί σταθμοί - Red Sea Mall / Al Rahmah / North Corniche: 55 SAR
 • Αεροσταθμός 1 - Αεροσταθμός North: 56 SAR

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Εάν δεν περνάτε απλώς χρόνο στην Τζέντα, αλλά πρόκειται να εξερευνήσετε τις φυσικές ομορφιές της Σαουδικής Αραβίας, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι η πιο βολική επιλογή.

Οι αλλοδαποί μπορούν να νοικιάσουν αυτοκίνητο χωρίς περιορισμούς. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια διεθνή άδεια οδήγησης και μια πιστωτική κάρτα.

Οι τιμές για μια εβδομαδιαία ενοικίαση στο αεροδρόμιο της Τζέντα ξεκινούν από 260 EUR.

Λεωφορείο SAPTCO

Οι αεροσταθμοί 1 και North συνδέονται με το κέντρο της πόλης με ειδική γραμμή "Airport Express", με αριθμό 13. Η γραμμή λειτουργεί από την SAPTCO, αλλά τα επίσημα δρομολόγια της πόλης δεν υπάρχουν ακόμη στον ιστότοπο.

Η στάση στον τερματικό σταθμό 1 βρίσκεται κοντά στην πύλη 2. Αγνοήστε την πινακίδα "Λεωφορείο" που οδηγεί σε λεωφορεία τσάρτερ για τη Μέκκα και τη Μεδίνα. Το λεωφορείο σταματά περίπου 70 μέτρα από την έξοδο του τερματικού σταθμού.

Το λεωφορείο έχει 3 στάσεις στην Τζέντα:

 • Flamingo Mall (Prince Majid Road) - εμφάνιση στο en.mapy.cz
 • Εμπορικό κέντρο Al-Andalus - προβολή στο en.mapy.cz
 • Al Balad SAPTCO, σταθμός υπεραστικών λεωφορείων + ιστορικό κέντρο - προβολή στο en.mapy.cz

Το λεωφορείο για το κέντρο της πόλης διαρκεί 35 λεπτά από τον τερματικό σταθμό 1 ή 50 λεπτά από τον βόρειο τερματικό σταθμό.

Η συχνότητα της σύνδεσης είναι 30 λεπτά.

Το πρώτο λεωφορείο από το κέντρο της πόλης προς το αεροδρόμιο αναχωρεί στις 6:30. Το τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο προς το κέντρο αναχωρεί στις 23:30.

Εισιτήρια

Τα εισιτήρια πωλούνται με τη μορφή πλαστικών καρτών με χρεωμένο ποσό. Μπορείτε να επιλέξετε μια κάρτα για 25 SAR (δωρεάν ποσό για πλήρη ναύλο 25 SAR) ή για 55 SAR (δωρεάν ποσό για πλήρη ναύλο) 50 SAR).

Η κάρτα πωλείται από τον οδηγό και μπορεί να πληρωθεί μόνο με μετρητά.

Μια διαδρομή κοστίζει 15 SAR. Η κάρτα μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για να ταξιδέψετε με άλλες γραμμές της πόλης (4 SAR ανά διαδρομή ).

Τρένο

Υπάρχει επίσης ένα τρένο υψηλής ταχύτητας που συνδέει τις πόλεις Μέκκα, Τζέντα και Μεδίνα μόνο με τον τερματικό σταθμό 1.

Ιδανικά, κλείστε εισιτήρια online μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας Haramin: sar.hhr.sa. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια από τα γραφεία εισιτηρίων επιτόπου, αλλά ορισμένα δρομολόγια ενδέχεται να έχουν εξαντληθεί.

Το τρένο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για ταξίδια απευθείας στη Μέκκα ή στην πόλη της Μεδίνας. Το τρένο δεν είναι πολύ χρήσιμο για ταξίδια προς το κέντρο της Τζέντα λόγω της συχνότητας των 2 ωρών και της θέσης του σταθμού μακριά από το κέντρο.

 • Τζέντα - χρόνος διαδρομής 16 λεπτά, τιμή 23 SAR, συχνότητα 60-120 λεπτά
 • Μέκκα - χρόνος διαδρομής 54 λεπτά, τιμή 69 SAR, συχνότητα 60-120 λεπτά
 • Μεδίνα - χρόνος οδήγησης 2 ώρες, τιμή 138 SAR, συχνότητα 60-120 λεπτά

Οι τουρίστες πρέπει να προβλέπουν περιορισμένη πρόσβαση στη Μέκκα, όπου απαγορεύεται η είσοδος σε μη μουσουλμάνους.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.