Τσιάνγκ Μάι
Αεροδρόμιο Chiang Mai

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Τσιάνγκ Μάι

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Τσιάνγκ Μάι

David Eiselt ενημερωμένο 26. 12. 2023

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτάσετε στον τερματικό σταθμό από το κέντρο της πόλης.

Πιάσε το

Στην Ασία, η εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας Grab λειτουργεί και στο Τσιάνγκ Μάι. Οι διεθνείς εφαρμογές Uber και Bolt δεν λειτουργούν εδώ.

Το Grab είναι βολικό αν θέλετε να πληρώνετε ανέπαφα μέσω της εφαρμογής για κινητά, αλλά η τιμή δεν διαφέρει από τα κανονικά ταξί. Θα πληρώσετε περίπου 150 THB για μια διαδρομή στο κέντρο της πόλης.

Ταξί

Στην έξοδο της αίθουσας του αεροδρομίου, θα συναντήσετε μια επίσημη πιάτσα ταξί, όπου ο υπάλληλος θα σας κατευθύνει σε ένα ελεύθερο αυτοκίνητο. Πληρώνετε μετρητά στον οδηγό.

Όταν ταξιδεύετε από το αεροδρόμιο, ολόκληρη η πόλη του Τσιάνγκ Μάι υπολογίζεται με κατ' αποκοπήν χρέωση 150 THB.

Εάν κατευθύνεστε προς το αεροδρόμιο, συνήθως ενεργοποιείτε το ταξίμετρο και πληρώνετε μια επιπλέον χρέωση ανάλογα με την απόσταση από το 90 THB προς 150 THB + 50 THB.

Songthaew

Το αυθεντικό μέσο μεταφοράς είναι τα κόκκινα ημιανοικτά φορτηγά pick-up με παγκάκια για τους επιβάτες. Το ταξίδι είναι άβολο (ειδικά με μεγάλες αποσκευές), αλλά φθηνό και δημοφιλές στους ντόπιους και τους τουρίστες.

Απλά περπατήστε έξω από τον τερματικό σταθμό και πάρτε το πρώτο songthaew που θα δείτε. Συνήθως δεν θα περιμένετε περισσότερο από 5 λεπτά.

Η επίσημη τιμή είναι 40 THB ανά άτομο, αλλά αν πάτε μόνοι σας, ο οδηγός συχνά θα παζαρεύει μια υψηλότερη τιμή. Ποτέ δεν πρέπει να πληρώσετε περισσότερα από 60 THB στο 70 THB όταν πηγαίνετε στο κέντρο της πόλης.

Στο δρόμο προς το αεροδρόμιο θα πιάσετε songhtaews, ιδίως στους κεντρικούς δρόμους.

Ενοικιάστε αυτοκίνητο

Αν πρόκειται να πάτε στο Τσιάνγκ Μάι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αξίζει σίγουρα να σκεφτείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να εξερευνήσετε το όμορφο λοφώδες περιβάλλον.

Ένα αυτοκίνητο θα είναι πιο κατάλληλο μέσο μεταφοράς από ένα σκούτερ για εκδρομές στα βουνά.

Υπάρχουν πολλές τοπικές και διεθνείς εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που εδρεύουν στο αεροδρόμιο και οι τιμές για μια εβδομάδα ξεκινούν από 140 EUR.

Δημόσιο λεωφορείο

Μέχρι το 2020, η RTC City Bus εκτελούσε την υπηρεσία λεωφορείων R3 προς το αεροδρόμιο, η οποία έκανε κύκλους σε όλο το κέντρο της πόλης.

Τα λεωφορεία εκτελούσαν δρομολόγια μία φορά κάθε 25-40 λεπτά και πληρώνατε για το εισιτήριό σας 30 THB.

Ωστόσο, από το 2020, τα λεωφορεία δεν εκτελούν δρομολόγια προς το αεροδρόμιο.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.