Τορόντο
Αεροδρόμιο Toronto Pearson

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Τορόντο Pearson

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Τορόντο Pearson

Krystof Hajek ενημερωμένο 18. 2. 2024

Το Αεροδρόμιο Pearson συνδέεται με το σιδηροδρομικό δίκτυο και εξυπηρετείται από μεγάλο αριθμό δρομολογίων λεωφορείων που εξυπηρετούν τις γύρω κατοικημένες περιοχές. Φυσικά, υπάρχει επίσης ένα τεράστιο κτίριο ενοικίασης αυτοκινήτων που στεγάζει δεκάδες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Φθηνά ξενοδοχεία στο Τορόντο

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Έχετε αποφασίσει να ταξιδέψετε στον Καναδά με αυτοκίνητο; Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο απευθείας στο αεροδρόμιο και ταξιδέψτε μόνοι σας χωρίς να ανησυχείτε για τα δρομολόγια και την όχι και τόσο πολυσύχναστη κίνηση στο εσωτερικό των πόλεων.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων στο Τορόντο, τις οποίες μπορείτε να συγκρίνετε με ένα κλικ ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, για παράδειγμα, μέσω του διαδικτύου booking.com.

Οι τιμές εδώ είναι λογικές και η ενοικίαση μιας εβδομάδας κοστίζει περίπου 345 cad.

Τρένο UP Express

Το τρένο "UP Express" είναι η ταχύτερη μεταφορά προς το κέντρο του Τορόντο. Το τρένο εκτελεί δρομολόγια με 2 στάσεις και σας μεταφέρει στον κεντρικό σταθμό Union Station στο κέντρο της πόλης. Ο σταθμός στο αεροδρόμιο βρίσκεται στον 2ο όροφο του Αεροσταθμού 1.

Εάν φτάσετε στον Αεροσταθμό 3, θα πρέπει πρώτα να πάρετε το δωρεάν αυτόματο τρένο Terminal Link, το οποίο θα σας μεταφέρει απευθείας στο σταθμό UP Express σε 2 λεπτά.

Απλώς ακολουθήστε τις σαφείς πινακίδες "Train to City" (Τρένο προς την πόλη).

Εισιτήρια τρένου

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια τρένου από τα μηχανήματα εισιτηρίων στις αίθουσες αφίξεων και των δύο τερματικών σταθμών (αφού βγείτε από τη ζώνη διέλευσης) ή απευθείας στην πλατφόρμα του σταθμού. Όταν ταξιδεύετε από το κέντρο της πόλης, μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια από τον αυτόματο πωλητή εισιτηρίων πριν από την είσοδο στην αποβάθρα. Μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα ή μετρητά. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση upexpress. com ή μέσω της εφαρμογής για κινητά.

Ένα κανονικό εισιτήριο κοστίζει 12,35 cad και ισχύει για μία διαδρομή μόνο με το UP Express, όχι με άλλα μέσα μεταφοράς του Τορόντο. Τα τρένα εκτελούν δρομολόγια κάθε ένα τέταρτο της ώρας από τις 5:30 π.μ. έως περίπου τα μεσάνυχτα. Το ταξίδι στο κέντρο της πόλης διαρκεί 25 λεπτά. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών ταξιδεύουν δωρεάν και οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών ταξιδεύουν με 6,20 cad.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν επιστρέφετε και στο αεροδρόμιο με το UP Express, αξίζει να αγοράσετε από το μηχάνημα μια κάρτα PRESTO για 6 cad (το ποσό της κάρτας που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ναύλους), την οποία μπορείτε να χρεώσετε απευθείας σε οποιοδήποτε ποσό. Η κάρτα PRESTO μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μέσα μεταφοράς εντός και εκτός Τορόντο. Μια απλή διαδρομή με το τρένο με την κάρτα PRESTO Card κοστίζει 9,25 cad, οπότε η κάρτα θα αυτοαποπληρωθεί στο ταξίδι της επιστροφής.

 • Χρόνος διαδρομής μέχρι το σταθμό Union Station: 25 λεπτά
 • Συχνότητα: κάθε 15 λεπτά
 • Ναύλοι: 12,35 cad / 9,25 cad με την κάρτα PRESTO
 • Τελευταία αμαξοστοιχία από το αεροδρόμιο: 23:27 κάθε μέρα
 • Πρώτο τρένο από το σταθμό Union Station: 4:55 π.μ. καθημερινές, 6:00 π.μ. Σαββατοκύριακα και αργίες
 • Επίσημη ιστοσελίδα: upexpress.com

Λεωφορείο προς το κέντρο της πόλης

Μια φθηνότερη αλλά σημαντικά μεγαλύτερης διάρκειας εναλλακτική λύση είναι τα δρομολόγια λεωφορείων. Όλα τα δρομολόγια σταματούν πάντα και στους δύο τερματικούς σταθμούς και μόνο στο ισόγειο κοντά στους ορόφους αφίξεων. Οι πινακίδες στάσης είναι πολύ σαφείς και τα εισιτήρια για όλες τις εταιρείες λεωφορείων μπορούν να αγοραστούν εκ των προτέρων από τα μηχανήματα στις αίθουσες αφίξεων τόσο του τερματικού σταθμού 1 όσο και του 3 (στον κοινόχρηστο χώρο).

Ο συνολικός χρόνος διαδρομής προς το κέντρο της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της μετεπιβίβασης στο μετρό, θα είναι 60-90 λεπτά, ανάλογα με τη διαδρομή που θα επιλέξετε.

Εάν ταξιδεύετε απευθείας στο Τορόντο, χρησιμοποιήστε τα κόκκινα και λευκά λεωφορεία του TTC στις γραμμές 52 ή 900.

Το εισιτήριο μεταφοράς προς το κέντρο της πόλης θα κοστίζει 3,35 cad. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την κάρτα PRESTO στα λεωφορεία, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν αξίζει το κόστος, καθώς η έκπτωση σε σχέση με το χάρτινο εισιτήριο PRESTO είναι μόνο 5 λεπτά. Η αξία αγοράς της κάρτας PRESTO είναι 6 cad.

Τα δρομολόγια και πληροφορίες σχετικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του TTC: www.ttc.ca

 • Η γραμμή 900 Airport Express οδηγεί στον τερματικό σταθμό της πράσινης γραμμής 2 Kipling του μετρό, από όπου μπορείτε να πάρετε το μετρό για το κέντρο της πόλης. Ωστόσο, εάν κατευθύνεστε απευθείας στο κέντρο της πόλης, θα πρέπει να μετεπιβιβαστείτε στον σταθμό Spadina της κίτρινης γραμμής 1 του μετρό.
  • Τιμή εισιτηρίου PRESTO: 3,35 cad (ισχύει για 120 λεπτά για οποιονδήποτε αριθμό μετεπιβιβάσεων - πρέπει πάντα να "μπιπάρεις" το εισιτήριό σου στον αναγνώστη/πικάπ του μετρό όταν μετεπιβιβάζεσαι)
  • Τιμή εισιτηρίου PRESTO Day-pass: 13,50 cad (ισχύει για ολόκληρη την ημερολογιακή ημέρα σε όλα τα οχήματα TTC)
  • Συχνότητα: 9-10 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, 20 λεπτά το πρωί και τη νύχτα
  • Χρόνος διαδρομής λεωφορείου προς Kipling / συνολικός χρόνος διαδρομής προς το κέντρο της πόλης: 17 λεπτά / 50 λεπτά
  • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 1:59, ωστόσο το τελευταίο μετρό από το Kipling προς το κέντρο της πόλης λειτουργεί στις 1:31, οπότε το τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο για να προλάβετε το μετρό λειτουργεί στις 1:05
  • Πρώτο λεωφορείο για το αεροδρόμιο - 5:32 τις καθημερινές, 7:40 τις Κυριακές (το πρώτο μετρό από το σταθμό Spadina φεύγει μόλις στις 5:58, 8:12 τις Κυριακές)
 • Το 52 / 952 εκτελεί το δρομολόγιο κατά μήκος της Long Lawrence Street προς το βόρειο άκρο του Τορόντο, όπου συνδέεται με την κίτρινη γραμμή 1 του μετρό προς το κέντρο της πόλης στο σταθμό Lawrence West. Ωστόσο, το ταξίδι είναι μακρύ και διαρκεί σχεδόν μία ώρα μόνο από το αεροδρόμιο μέχρι το σταθμό Lawrence West + άλλα 25 λεπτά με το μετρό μέχρι το κέντρο της πόλης. Η γραμμή 952 είναι γραμμή εξπρές, αλλά και πάλι χρειάζονται περίπου 40 λεπτά για να φτάσετε στο σταθμό Lawrence West.

  Όταν ταξιδεύετε προς το αεροδρόμιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο την επιλογή 52A ή 952, οι άλλες δεν πηγαίνουν στο αεροδρόμιο.
  • Τιμή εισιτηρίου: ίδια με τη γραμμή 900
  • Συχνότητα: 7-10 λεπτά κατά τις ώρες αιχμής, 15-20 λεπτά εκτός αιχμής
  • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 1:55
  • Πρώτο λεωφορείο προς το αεροδρόμιο από το σταθμό Lawrence West - 5:05 π.μ. καθημερινές και Σάββατα, 4:36 π.μ. Κυριακές

Ταξί

Επίσημα ταξί και υπηρεσίες κοινής χρήσης, όπως η Uber και η Bolt, είναι διαθέσιμα έξω από τους δύο τερματικούς σταθμούς όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας.

Οι τιμές για το κέντρο του Τορόντο (Union Station) είναι περίπου 61 cad.

Νυχτερινή μεταφορά

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, χρησιμοποιήστε μόνο το λεωφορείο 300 για να μεταβείτε στο βόρειο άκρο του κέντρου του Τορόντο (Spadina Ave). Λειτουργεί από τις 2:15 π.μ. έως τις 5:00 π.μ. περίπου σε διαστήματα των 20 λεπτών περίπου. Στη συνέχεια, τις Κυριακές λειτουργεί μέχρι τις 7:45 π.μ., με ένα διάστημα 9-10 λεπτών μεταξύ 5:00 και 7:40 π.μ.

Τα κόμιστρα είναι τα ίδια με τα ημερήσια δρομολόγια και η διαδρομή προς το κέντρο διαρκεί περίπου 40 λεπτά.

Τοπικά λεωφορεία

Τα λεωφορεία προς τους κοντινούς προορισμούς είναι διαθέσιμα μόνο για τους κατοίκους ή τους επισκέπτες των τοπικών ξενοδοχείων, αλλά όλα αυτά παρέχουν τη δική τους δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από το ξενοδοχείο/αεροδρόμιο.

Λεπτομερή κατάλογο όλων των δρομολογίων και των εταιρειών μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του αεροδρομίου: torontopearson.com

Χάρτης των γραμμών δημόσιας συγκοινωνίας

Δείτε έναν χάρτη με όλες τις γραμμές λεωφορείων και τρένων που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο Pearson YYZ του Τορόντο.

Λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων (Καταρράκτες του Νιαγάρα κ.λπ.)

Τα υπεραστικά λεωφορεία προς πολλούς καναδικούς και αμερικανικούς προορισμούς σταματούν επίσης απευθείας στον τερματικό σταθμό. Οι συνδέσεις είναι συνήθως πιο ακριβές από ό,τι από το κέντρο του Τορόντο.

 • Καταρράκτεςτου Νιαγάρα - niagaraairbus.com: συνδέσεις κατόπιν αιτήματος, τιμές από 99 cad
 • Kingston - flixbus.com, megabus.com: 2-4 φορές ημερησίως, τιμή από 50 cad
Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.