Μεταφορά από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης διαθέτει μεγάλο αριθμό εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων και τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν πρόκειται να πάτε στις παραλίες της βόρειας Ελλάδας, όπως στη χερσόνησο της Χαλκιδικής, ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο είναι το πιο βολικό μέσο μεταφοράς. Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης λειτουργούν πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Οι τιμές για μια εβδομάδα από τις φθηνότερες ξεκινούν από περίπου 380 ευρώ το καλοκαίρι και από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες ενοικίασης μεταξύ 450 και 650 ευρώ.

Οι τιμές εκτός εποχής μπορεί να είναι οι μισές από αυτές.

Λεωφορείο προς Θεσσαλονίκη

Μπορείτε να φτάσετε από το αεροδρόμιο στη Θεσσαλονίκη χωρίς μετεπιβίβαση με το λεωφορείο 1Χ και ελαφρώς φθηνότερα με μετεπιβίβαση με τη γραμμή 79.

Γραμμή 1X

Οι συνδέσεις με το κέντρο της πόλης και τον σταθμό λεωφορείων/τραίνων παρέχονται από τη γραμμή 1X κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη γραμμή 1N τη νύχτα, ακολουθώντας πρακτικά την ίδια διαδρομή, αλλά με περισσότερες στάσεις. Η γραμμή 1X κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι λεωφορείο εξπρές και σταματά μόνο περίπου κάθε δεύτερη στάση. Όταν ταξιδεύετε από το κέντρο της πόλης, λάβετε υπόψη ότι η γραμμή που φέρει μόνο τον αριθμό 1 (χωρίς "X" ή "N") δεν πηγαίνει στο αεροδρόμιο.

Για σαφείς πληροφορίες σχετικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα oasth.gr.

Ηγραμμή 1X εκτελεί δρομολόγια μεταξύ 6:00 και 23:00 σε διαστήματα 20-25 λεπτών, ενώ η γραμμή 1N εκτελεί δρομολόγια μεταξύ 23:00 και 6:00 σε διαστήματα 30 λεπτών. Η καθημερινή γραμμή 1X τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχει ένα διάστημα 15-20 λεπτών.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν προς 1,80 eur στο περίπτερο απευθείας στη στάση του λεωφορείου, που βρίσκεται ακριβώς έξω από τον τερματικό σταθμό 1 στην έξοδο της αίθουσας αφίξεων. Οι πινακίδες "Λεωφορείο" σας κατευθύνουν στη στάση λεωφορείου και από τους δύο τερματικούς σταθμούς. Τα εισιτήρια μπορούν επίσης να πληρωθούν με κάρτα στο περίπτερο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει το εισιτήριό σας στον πορτοκαλί επικυρωτή μέσα στο λεωφορείο.

Όταν ταξιδεύετε από την πόλη προς το αεροδρόμιο, μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήριο από τα περίπτερα στις σημαντικότερες στάσεις της πόλης ή από το μηχάνημα απευθείας στο λεωφορείο, το οποίο δέχεται μόνο κέρματα και δεν επιστρέφει χρήματα.

Εμφάνιση ξενοδοχείων σε Θεσσαλονίκη

Διαδρομή 79

Μια ελαφρώς φθηνότερη εναλλακτική λύση είναι η λεωφορειακή γραμμή 79, η οποία εκτελεί δρομολόγια μία φορά κάθε 30 λεπτά μεταξύ του αεροδρομίου και του σταθμού λεωφορείων ΙΚΕΑ, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων, από όπου μπορείτε να συνεχίσετε προς το κέντρο περίπου μία φορά κάθε 10 λεπτά με τις γραμμές 2K ή 3K.

Το εισιτήριο μετεπιβίβασης (το πολύ 2 διαδρομές και 70 λεπτά) κοστίζει 1,10 ευρώ και μπορείτε επίσης να το αγοράσετε από το περίπτερο στη στάση του λεωφορείου του αεροδρομίου. Με αυτόν τον τρόπο μετακίνησης, σημειώνετε το εισιτήριο στον μαρκαδόρο στη μία πλευρά του εισιτηρίου κατά την πρώτη διαδρομή και στην άλλη πλευρά του εισιτηρίου κατά τη δεύτερη διαδρομή.

  • Χρονοδιάγραμμα για τη γραμμή 79
  • Χρονοδιάγραμμα για τις γραμμές 2K και 3K

Προς το κέντρο της πόλης με μετεπιβίβαση σε λεωφορείο. Σταθμός ΙΚΕΑ, η διαδρομή διαρκεί περίπου 60 λεπτά.

Μπορείτε γενικά να αγοράσετε εισιτήρια στο περίπτερο του αεροδρομίου για να προμηθευτείτε τα εφόδιά σας για τις μετακινήσεις σας στην πόλη και να αποφύγετε την αναζήτηση εκδοτηρίων ή την καταμέτρηση των ψιλά στο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων. Οι τιμές των εισιτηρίων σε όλη την πόλη έχουν ως εξής:

  • 0,90 eur - 1 διαδρομή
  • 1,10 eur - 2 διαδρομές και μέγιστο χρόνο 70 λεπτά τη φορά
  • 1,30 eur - 3 διαδρομές για μέγιστο χρόνο 90 λεπτών
  • 1,80 eur - 4 βόλτες και μέγιστο όριο. 120 λεπτά
  • 1,80 eur - Ειδικό εισιτήριο για τη γραμμή express 1X προς το αεροδρόμιο και την τουριστική γραμμή 50, που ισχύει για μία μόνο διαδρομή

Ταξί προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Υπάρχει πάντα ένας μεγάλος αριθμός επίσημων σκούρων μπλε και λευκών ταξί που περιμένουν έξω από το αεροδρόμιο για να σας μεταφέρουν στο κέντρο της πόλης με τιμή περίπου 25 eur έως 30 eur ανάλογα με τη συγκεκριμένη απόσταση.

Εναλλακτικές εταιρείες ταξί, όπως η Uber ή η Bolt, δεν λειτουργούν στην πόλη.

Με λεωφορείο προς Χαλκιδική

Αν κατευθύνεστε στη δημοφιλή χερσόνησο της Χαλκιδικής με λεωφορείο, αναζητήστε τον σταθμό ΚΤΕΛ Χαλκιδικής (βλ.: google.com/maps) στη νότια άκρη της Θεσσαλονίκης, απ' όπου εκτελούνται δρομολόγια λεωφορείων προς όλα τα μεγάλα θέρετρα της περιοχής.

Μπορείτε να βρείτε τα δρομολόγια και τις τιμές των εισιτηρίων στην ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ KTEL Chalkidikis.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τα λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών της γραμμής 79Α εκτελούν απευθείας δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς αυτόν τον σταθμό λεωφορείων μία φορά την ώρα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, η τιμή ενός εισιτηρίου είναι 0,90 eur.

Κατά τη χαμηλή περίοδο θα πρέπει να πάρετε τη γραμμή 79 μέχρι το σταθμό λεωφορείων ΙΚΕΑ, από όπου η γραμμή 36 πηγαίνει στο σταθμό ΚΤΕΛ Χαλκιδικής. Για τη σύνδεση αυτή θα χρειαστείτε ένα εισιτήριο μετεπιβίβασης με τιμή 1,10 eur.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.