Μεταφορά από το αεροδρόμιο Τελ Αβίβ

Ιερουσαλήμ

Η κύρια συγκοινωνία προς το αεροδρόμιο Ben Gurion γίνεται με σύγχρονο σιδηρόδρομο, ο οποίος συμπληρώνεται από διάφορα τοπικά δρομολόγια λεωφορείων.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Καμία μορφή δημόσιας συγκοινωνίας (λεωφορεία, τρένα) δεν λειτουργεί στο Ισραήλ από το απόγευμα της Παρασκευής (συνήθως 2-3 ώρες πριν από τη δύση του ηλίου) έως το βράδυ του Σαββάτου (2-3 ώρες μετά τη δύση του ηλίου). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο ταξί, τα οποία κινούνται με επιπλέον κόστος.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Στο αεροδρόμιο υπάρχουν πολλά περίπτερα ενοικίασης αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων πολυεθνικών εταιρειών όπως η Avis, η Enterprise και η Alamo.

Ένα αυτοκίνητο είναι ο καλύτερος τρόπος για να ταξιδέψετε στις φυσικές ομορφιές του Ισραήλ, όπως η Νεκρά Θάλασσα ή η έρημος Νεγκέβ. Οι χαμηλότερες τιμές για εβδομαδιαία ενοικίαση ξεκινούν από περίπου 270 ευρώ.

Μεταφορά στο Τελ Αβίβ

Πάνω από 22 χιλιόμετρα μακριά, η μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ είναι προσβάσιμη με τρένο, λεωφορεία και ταξί. Τα τρένα σταματούν μόνο έξω από τον τερματικό σταθμό 3, ενώ τα λεωφορεία πηγαίνουν επίσης στον τερματικό σταθμό 1.

Αναζητήστε τα φθηνότερα ξενοδοχεία σε Τελ Αβίβ

Τρένο

Το τρένο είναι το πιο διαφανές μέσο μεταφοράς και θα σας προσφέρει την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής. Τα τρένα από το αεροδρόμιο προς το Τελ Αβίβ εκτελούν δρομολόγια 3-4 φορές την ώρα.

Δεν υπάρχουν τρένα μεταξύ Παρασκευής απόγευμα και Σαββάτου βράδυ (οι ώρες ποικίλλουν ανάλογα με τη δύση του ηλίου).

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν απλά από το μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων έξω από την είσοδο του σταθμού, που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον τερματικό σταθμό 3.

Τα τρένα προς Τελ Αβίβ αναχωρούν από την πλατφόρμα 2.

 • Χρόνος ταξιδιού προς Τελ Αβίβ: 16 λεπτά
 • Συχνότητα: 6-24 λεπτά
 • Τιμή: 9 ils για μια απλή διαδρομή / 18 ils όλη την ημέρα και για όλα τα λεωφορεία στο Τελ Αβίβ
 • Πρώτη σύνδεση από το κέντρο (HaShalom) - 5:39 π.μ. (τα Σάββατα μέχρι αργά το βράδυ)
 • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο - 00:01 (κανένα τρένο δεν εκτελεί δρομολόγια Παρασκευή βράδυ προς Σάββατο)
 • Επίσημος δικτυακός τόπος: www.rail.co.il

Αναζητήστε το αεροδρόμιο με την ονομασία "Ben Gurion Airport".

Υπάρχουν 4 σιδηροδρομικοί σταθμοί στο Τελ Αβίβ:

 • HaHagana - κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων
 • HaShalom - στο κέντρο της πόλης
 • Savidor Center - στο κέντρο της πόλης
 • Πανεπιστήμιο - Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ

Ταξί

Τα ταξί λειτουργούν καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, μεταξύ άλλων από το απόγευμα της Παρασκευής έως το βράδυ του Σαββάτου. Αποφύγετε τους οδηγούς ταξί που στέκονται στην αίθουσα αφίξεων και ακολουθήστε τις επίσημες πινακίδες.

Βγείτε μπροστά από τον τερματικό σταθμό και συνεχίστε περίπου 150 μέτρα προς τα αριστερά.

Η τιμή για το κέντρο του Τελ Αβίβ είναι περίπου 150 ils και η πληρωμή γίνεται συνήθως μόνο με μετρητά. Το Σάββατο η τιμή τείνει να κυμαίνεται μεταξύ 250 ils και 290 ils.

Οι εφαρμογές Uber, Bolt κ.λπ. δεν λειτουργούν εδώ.

Λεωφορείο

Η φθηνότερη συγκοινωνία απευθείας στο κέντρο και στην ακτή του Τελ Αβίβ είναι η λεωφορειακή γραμμή 449. Σε σύγκριση με το τρένο, το λεωφορείο διαρκεί περισσότερο (περίπου 40 λεπτά), αλλά πηγαίνει απευθείας στο κέντρο.

Η συχνότητα είναι μόνο μία φορά την ώρα και τις ακριβείς ώρες, καθώς και τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων, μπορείτε να τις βρείτε π.χ. μέσω της εφαρμογής Hop on.

Το εισιτήριο κοστίζει 5,90 ils και εκτός από την πληρωμή μέσω της εφαρμογής, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την κάρτα μεταφοράς Rav Kav, την οποία μπορείτε να αγοράσετε στο αεροδρόμιο στην αίθουσα αφίξεων.

Μεταφορά στην Ιερουσαλήμ

Σε απόσταση άνω των 53 χιλιομέτρων, η Ιερουσαλήμ είναι προσβάσιμη με τρένο, λεωφορείο, κοινόχρηστα και τακτικά ταξί. Όλες οι στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς προς την Ιερουσαλήμ βρίσκονται μόνο στον αεροσταθμό 3.

Αναζητήστε τα φθηνότερα ξενοδοχεία στην Ιερουσαλήμ

Τρένο

Το τρένο είναι το πιο διαφανές μέσο μεταφοράς και θα σας προσφέρει την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής. Τα τρένα από το αεροδρόμιο προς την Ιερουσαλήμ εκτελούν δρομολόγια δύο φορές την ώρα, αλλά μόνο μία φορά τη νύχτα.

Δεν υπάρχουν τρένα μεταξύ Παρασκευής απόγευμα και Σαββάτου βράδυ (οι ώρες ποικίλλουν ανάλογα με τη δύση του ηλίου).

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν απλά από το μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων έξω από την είσοδο του σταθμού, που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον τερματικό σταθμό 3.

Τα τρένα για την Ιερουσαλήμ αναχωρούν από την πλατφόρμα 1.

 • Χρόνος διαδρομής για Ιερουσαλήμ: 26 λεπτά
 • Συχνότητα: 30 λεπτά
 • Τιμή: 18 ils για απλή διαδρομή / 28 ils όλη την ημέρα και για όλα τα λεωφορεία και τραμ στην Ιερουσαλήμ
 • Ώρες λειτουργίας - 24/7 (από Παρασκευή έως Σάββατο απόγευμα δεν εκτελούνται δρομολόγια)
 • Επίσημος δικτυακός τόπος: www.rail.co.il

Αναζητήστε το αεροδρόμιο με την ονομασία "Ben Gurion Airport".

Ταξί

Τα ταξί λειτουργούν καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, μεταξύ άλλων από το απόγευμα της Παρασκευής έως το βράδυ του Σαββάτου. Αποφύγετε τους οδηγούς ταξί που στέκονται στην αίθουσα αφίξεων και ακολουθήστε τις επίσημες πινακίδες. Οι οδηγοί ταξί πρέπει πάντα να χρησιμοποιούν ταξίμετρο.

Βγείτε μπροστά από τον τερματικό σταθμό και συνεχίστε περίπου 150 μέτρα προς τα αριστερά.

Η τιμή για το κέντρο της Ιερουσαλήμ είναι περίπου 220 ils και η πληρωμή γίνεται συνήθως μόνο με μετρητά. Το Σάββατο, η τιμή τείνει να κυμαίνεται μεταξύ 420 ils και 430 ils. Τη νύχτα πληρώνετε περίπου 290 ils.

Η Uber, η Bolt κ.λπ. δεν λειτουργούν εδώ.

Sherut (κοινόχρηστο ταξί)

Τα κοινόχρηστα ταξί λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο μεταξύ του αεροδρομίου και της Ιερουσαλήμ, τα οποία διαχειρίζεται η Nesher, γνωστή και ως "sherut" στο Ισραήλ.

Τα βαν είναι για περίπου 10 άτομα και συνήθως φεύγουν μόνο όταν γεμίσουν. Συνήθως θα περιμένετε περίπου 15 έως 20 λεπτά για την αναχώρηση.

Όλα τα sherut πηγαίνουν στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων και τρένων στην Ιερουσαλήμ, όπου πληρώνετε περίπου 45 ils. Αν θέλετε να οδηγηθείτε απευθείας στο ξενοδοχείο σας, η τιμή εντός της κεντρικής Ιερουσαλήμ θα είναι από το αεροδρόμιο περίπου 75 ils.

Μπορείτε να πληρώσετε μόνο με μετρητά.

Λεωφορείο

Μια εναλλακτική λύση για το τρένο ήταν η φθηνότερη λεωφορειακή γραμμή 485 με τιμή 12 ils για μία διαδρομή. Συνήθιζε να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο κάθε ώρα, αλλά τώρα υποκαθιστά το τρένο μόνο τη νύχτα, αν υπάρχει κλείσιμο των σιδηροδρόμων.

Χάρτης δημόσιων μεταφορών

Δείτε έναν χάρτη με όλες τις γραμμές τρένων και λεωφορείων από/προς το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.

Πώς να πληρώσετε τα εισιτήρια των δημόσιων συγκοινωνιών;

Τα εισιτήρια στο Ισραήλ πληρώνονται μόνο μέσω της κάρτας μεταφοράς Rav Kav ή μέσω εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα. Η πιο διαδεδομένη είναι η εφαρμογή Hop on.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα απλό χάρτινο εισιτήριο από έναν αυτόματο πωλητή, αλλά τα εισιτήρια των λεωφορείων μπορούν να πληρωθούν μόνο μέσω της εφαρμογής ή με την κάρτα Rav Kav. Δεν μπορείτε να αγοράσετε κανονικό εισιτήριο από τον οδηγό.

Η κάρτα Rav Kav αξίζει μόνο το κόστος 5 ils και μπορεί να φορτωθεί είτε με ένα ολοήμερο εισιτήριο για μια συγκεκριμένη περιοχή είτε με ένα ισόποσο ποσό (πίστωση) που θα αφαιρείται σταδιακά.

Η αχρησιμοποίητη πίστωση δεν μπορεί να επιστραφεί.

Η Rav Kav πωλείται στην αίθουσα αφίξεων του τερματικού σταθμού 3 στο περίπτερο "Πληροφορίες για τις δημόσιες συγκοινωνίες" ή σε ένα μηχάνημα που βρίσκεται κοντά.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.