Μεταφορά από το αεροδρόμιο Σίδνεϊ

Σίδνεϊ

Ο γρηγορότερος τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο του Σίδνεϊ είναι 19,48 aud με το τρένο T8. Υπάρχουν επίσης δρομολόγια λεωφορείων σε χαμηλότερες τιμές, για παράδειγμα προς την παραλία Coogee Beach.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πού ακριβώς πηγαίνουν τα λεωφορεία, πώς να πληρώσετε το εισιτήριό σας και πόσο κοστίζουν τα ταξί ή η ενοικίαση αυτοκινήτου.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στο Σίδνεϊ

Τρένο T8

Το κέντρο της πόλης του Σίδνεϊ, ο κεντρικός σταθμός και το Circular Quay είναι προσβάσιμα με το τρένο T8 της πόλης. Επίσημες πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση αυτή μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: airportlink.com.au.

Το τρένο κάνει στάση στους υπόγειους σταθμούς κάτω από τον Διεθνή Αεροσταθμό 1 και τους Εθνικούς Αεροσταθμούς 2 και 3 (κοινός σταθμός και για τους δύο αεροσταθμούς).

Ναύλοι και εισιτήρια

Ο ευκολότερος τρόπος πληρωμής των ναύλων είναι με τη δική σας κάρτα Visa, Mastercard ή American Express. Αυτή η μέθοδος έχει τις ίδιες τιμές και τα ίδια πλεονεκτήματα (π.χ. ημερήσιο όριο κομίστρου) με την προηγουμένως ευρέως χρησιμοποιούμενη κάρτα μεταφορών Opal.

Επί του παρόντος, η κάρτα Opal δεν αξίζει να αγοραστεί, αλλά εξακολουθεί να είναι δυνατή. Στα εκδοτήρια εισιτηρίων μπορείτε να αγοράσετε μια κάρτα στην οποία φορτώνετε οποιοδήποτε ποσό (τουλάχιστον 35 aud), το οποίο θα χρεώνεται σταδιακά.

Η τιμή των εισιτηρίων προς το αεροδρόμιο είναι υψηλότερη από τις τιμές για ταξίδια προς άλλους σταθμούς. Υπάρχει επιπλέον χρέωση για την αποβίβαση/παραλαβή στους σταθμούς του αεροδρομίου.

Η τιμή ποικίλλει ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Οι ακόλουθες περίοδοι της εργάσιμης ημέρας υπολογίζονται ως Peak Hours: 6:30-10:00 και 15:00-19:00. Τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες υπολογίζονται ως εκτός αιχμής καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Peak Hours Off Peak
Πράσινη πλατεία 14,78 aud 13,58 aud
Κεντρικό 20,68 aud 19,48 aud
Circuar Quay, Μουσείο, Δημαρχείο,
Martin Place, St. James, Milsons Point
21,65 aud 20,15 aud

Για την τρέχουσα τιμή, χρησιμοποιήστε το Sydney Transport Finder: transportnsw.info.

Χρονοδιάγραμμα και διαδρομή

Το τρένο T8 πηγαίνει προς το κέντρο της πόλης, αλλά και προς την αντίθετη κατεύθυνση από το αεροδρόμιο προς τα δυτικά προάστια. Προσέξτε λοιπόν τη σήμανση και τη σωστή πλατφόρμα.

 • Συχνότητα - 7 έως 15 λεπτά
 • Χρόνος διαδρομής - 21 λεπτά έως την Circular Quay- 13 λεπτά έως τον κεντρικό σταθμό (2 λεπτά λιγότερο από τον τερματικό σταθμό εσωτερικού)
 • Τελευταία αμαξοστοιχία από τον διεθνή τερματικό σταθμό - 23:57 (0:57 Παρασκευή έως Σάββατο και Σάββατο προς Κυριακή βράδυ, 23:42 Κυριακή προς Δευτέρα βράδυ)
 • Πρώτο τρένο από τον κεντρικό σταθμό - 4:20 (4:55 τα Σαββατοκύριακα)
 • Αναζήτηση συνδέσεων: transportnsw.info

Ξενοδοχεία σε σιδηροδρομικούς σταθμούς

Κλείστε άνετα ένα ξενοδοχείο δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό T8, ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνετε για κατάλυμα όταν φτάσετε.

Λεωφορεία

Υπάρχουν επίσης δύο γραμμές λεωφορείων προς το αεροδρόμιο. Οι στάσεις βρίσκονται έξω από τους τερματικούς σταθμούς 1 και 3 και επισημαίνονται σαφώς με ένα "B" σε μπλε φόντο.

Μπορείτε επίσης να πληρώσετε το εισιτήριο του λεωφορείου με τη δική σας ανέπαφη κάρτα (ή μέσω της κάρτας Opal Card). Η κάρτα τοποθετείται στον αναγνώστη κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση. Επίσης, στο λεωφορείο υπάρχει διαφοροποίηση του κομίστρου με βάση την ώρα (Peak και Off-Peak), βλ. λεπτομέρειες παραπάνω στην περιγραφή του τρένου.

 • Η γραμμή 350 - εκτελεί δρομολόγια μόνο από τον τερματικό σταθμό 3 απευθείας ανατολικά προς την παραλία Maroubra Beach, Coogee και τερματίζει στο σταθμό μετρό Bondi Junction, όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε στο λεωφορείο 333 προς την παραλία Bondi Beach.
  • Τιμή εκτός αιχμής - 2,90 aud
  • Τιμή ώρας αιχμής - 4,15 aud
  • Συχνότητα - 6 έως 10 λεπτά
  • Χρόνος ταξιδιού προς την παραλία Coogee - 65 λεπτά
  • Ώρες λειτουργίας - 4:15 π.μ. έως 12:47 π.μ.
  • Χρονοδιάγραμμα: transportnsw.info/routes/350
 • Γραμμή 420 - το λεωφορείο κάνει στάση έξω από τους τερματικούς σταθμούς 1 και 3 και πηγαίνει σε μέρη όπως ο σιδηροδρομικός σταθμός Mascot (όπου είναι φθηνότερο να ταξιδέψετε στο κέντρο της πόλης από ό,τι από το αεροδρόμιο) ή σε γειτονιές του δυτικού Σίδνεϊ.
  • Τιμή εκτός αιχμής - 2,24 aud έως 2,90 aud
  • Τιμή ώρας αιχμής - 3,20 aud έως 4,15 aud ανάλογα με την απόσταση.
  • Συχνότητα - 15 λεπτά (20 έως 40 λεπτά τα Σαββατοκύριακα)
  • Ώρες λειτουργίας - 4:55 π.μ. έως 11:44 μ.μ.
  • Χρονοδιάγραμμα: transportnsw.info/routes/420

Νυχτερινό λεωφορείο

Τα νυχτερινά δρομολόγια παρέχονται από το λεωφορείο N20 από το κέντρο της πόλης (σταθμοί Town Hall και Central). Από το σταθμό Town Hall, τα λεωφορεία αναχωρούν κάθε ώρα από τις 1:00 έως τις 4:00, και από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης κάθε ώρα από τις 0:25 έως τις 4:25. Δείτε το τρέχον χρονοδιάγραμμα και το χάρτη στάσεων: transportnsw.info/routes/n20.

Η γραμμή κάνει στάση μόνο στον διεθνή τερματικό σταθμό 1. Το εισιτήριο από το κέντρο της πόλης είναι 2,90 aud.

ΤΙΠ! Για το κέντρο της πόλης φθηνότερα...

Αν δεν θέλετε να πληρώσετε την υψηλή τιμή του εισιτηρίου του τρένου, όπου πληρώνετε επιπλέον χρέωση μόνο για τη χρήση του σταθμού του αεροδρομίου, μπορείτε να φτάσετε στο κέντρο της πόλης σημαντικά φθηνότερα με 1 αλλαγή.

Πάρτε το λεωφορείο 420 και από τους δύο τερματικούς σταθμούς μέχρι την τελική στάση στο Mascot, όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε στο τρένο T8 με κατεύθυνση το κέντρο. Ωστόσο, δεν υπάρχει επιβάρυνση αεροδρομίου από/προς το σταθμό Mascot.

 • Συνολική τιμή Off-Peak - 5,04 aud
 • Συνολική τιμή Peak-Hours - 7,20 aud
 • Συνολικός χρόνος διαδρομής - περίπου 40 λεπτά

Χάρτης μέσων μαζικής μεταφοράς

Δείτε έναν ευκρινή χάρτη με τα δρομολόγια τρένων και λεωφορείων που εξυπηρετούν το Αεροδρόμιο Sydney Kingsford Smith.

Ταξί, Uber

Για τον πιο βολικό τρόπο να φτάσετε απευθείας στο ξενοδοχείο σας, χρησιμοποιήστε τα πολυάριθμα ταξί ή την πολύ δημοφιλή εφαρμογή Uber για κινητά, η οποία λειτουργεί εξαιρετικά στο Σίδνεϊ.

Συνήθως η Uber έχει χαμηλότερες τιμές από τα παραδοσιακά ταξί, αλλά η τιμή ποικίλλει μέσα σε μονάδες δολαρίων.

Καθώς οι εσωτερικοί τερματικοί σταθμοί 2/3 βρίσκονται πιο κοντά στο κέντρο, η τιμή είναι χαμηλότερη από ό,τι από τον διεθνή τερματικό σταθμό 1. Οι τιμές υπολογίζονται συνδυάζοντας την απόσταση και το χρόνο διαδρομής, οπότε σε ώρες αιχμής, όταν υπάρχουν μεγαλύτερες ουρές, η τιμή είναι υψηλότερη.

Οι ενδεικτικές τιμές έχουν ως εξής:

 • Circular Quay (Opera) – 60 aud από τον τερματικό σταθμό 1 ή 52 aud από τους τερματικούς σταθμούς 2/3
 • Bondi Beach – 55 aud από τον τερματικό σταθμό 1 ή 47 aud από τους τερματικούς σταθμούς 2/3

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν κατευθύνεστε κατευθείαν από το αεροδρόμιο έξω από το Σίδνεϊ για ένα οδοιπορικό στην Αυστραλία, νοικιάστε αυτοκίνητο απευθείας στον τερματικό σταθμό, όπου βρίσκονται πολλά υποκαταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων γνωστών και τοπικών εταιρειών.

Οι εβδομαδιαίες τιμές ενοικίασης ξεκινούν από 280 aud.

Σύγκριση τιμών - κράτηση αυτοκινήτου

Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν τα γκισέ τους στα γκαράζ στάθμευσης ακριβώς απέναντι από όλους τους τερματικούς σταθμούς.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.