Σαουθάμπτον
Αεροδρόμιο Southampton

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Σαουθάμπτον

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Σαουθάμπτον

Krystof Hajek ενημερωμένο 21. 12. 2023

Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται από τρένο, το οποίο είναι μακράν η ταχύτερη σύνδεση με το κέντρο του Σαουθάμπτον.

Λίγο φθηνότερες συνδέσεις προς το ιστορικό κέντρο και το λιμάνι μπορούν να γίνουν με την υπηρεσία λεωφορείου U1.

Τιμή Χρόνος διαδρομής Χρονοδιάγραμμα
Τρένο 3,90 GBP 7-10 λεπτά thetrailne.com
Λεωφορείο U1A/U1C 2,70 GBP 42 λεπτά unilinkbus.co.uk/U1

Τρένο προς Σαουθάμπτον

Το αεροδρόμιο μπορεί να υπερηφανεύεται ότι η μεταφορά τρένο -> αεροπλάνο και αντίστροφα είναι μία από τις ταχύτερες και συντομότερες στον κόσμο, με τα γκισέ check-in να απέχουν μόλις 99 βήματα από το σταθμό.

Ο σταθμός του αεροδρομίου ονομάζεται "Southampton Airport Parkway" και τα τρένα πηγαίνουν στον κεντρικό σταθμό "Southampton Central", όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε σε άλλα δρομολόγια σε όλη την Αγγλία (όπως Πόρτσμουθ, Μπόρνμουθ, Μπρίστολ, Σάλσμπερι, Γουόρδινγκ, Μπράιτον και άλλα).

Εισιτήρια από 3,90 GBP μπορούν να αγοραστούν φθηνότερα μέσω του δικτυακού τόπου thetrailne.comόπου μπορείτε επίσης να βρείτε τα δρομολόγια. Εάν αγοράσετε το εισιτήριό σας επί τόπου από μηχάνημα ή μέσω πληρωμής με ανέπαφη κάρτα στον επικυρωτή στην πλατφόρμα, το κόμιστρο θα είναι περίπου 15% ακριβότερο.

 • Τιμή: 1,00 €: 3,90 GBP μέσω του διαδικτύου thetrailne.com; 4,70 GBP κατά την πληρωμή επί τόπου
 • Χρόνοςδιαδρομής: 7 έως 10 λεπτά
 • Συχνότητα: 6 έως 25 λεπτά
 • Τελευταίο τρένο από το αεροδρόμιο - 1:05
 • Πρώτο τρένο προς το αεροδρόμιο - 4:52 (Σάββατο 5:11, Κυριακή 6:55)

Λεωφορείο

Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε στο αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές U1C (με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο) ή U1A (με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο).

Τα δρομολόγια εκτελούνται κάθε 10-15 λεπτά και συνδέουν το αεροδρόμιο με το πανεπιστήμιο, το κέντρο του Σαουθάμπτον και την περιοχή Waterfront, όπου υπάρχει επίσης αποβάθρα επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου. Ωστόσο, η διαδρομή προς το κέντρο είναι μεγάλη και διαρκεί 45 λεπτά.

Κόστος εισιτηρίων 2,70 GBP. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο, τοποθετώντας την ανέπαφη κάρτα σας στον αναγνώστη του οδηγού κατά την επιβίβασή σας και στην πόρτα κατά την αποβίβασή σας. Το εισιτήριο μιας ολόκληρης ημέρας κοστίζει τότε 4 GBP.

 • Η τιμή: 1,00 €: 2,70 GBP
 • Χρόνος ταξιδιού: Η τιμή της τιμής είναι 1,00 €: 42 λεπτά
 • Συχνότητα: 10 έως 15 λεπτά
 • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 23:55
 • Πρώτο λεωφορείο από Westquay - 5:22 π.μ. (Σάββατο 5:52 π.μ., Κυριακή 5:17 π.μ.)
 • Επίσημες πληροφορίες: Το λεωφορείο μπορεί να μεταφερθεί σε όλες τις πόλεις της ΕΕ: unilinkbus.co.uk
 • U1C (από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης): unilinkbus.co.uk/U1A
 • Χρονοδιάγραμμα U1A (από το κέντρο της πόλης προς το αεροδρόμιο): unilinkbus.co.uk/U1C

Η στάση για την υπηρεσία U1C προς το κέντρο της πόλης βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον τερματικό σταθμό, περίπου 20 μέτρα δεξιά από την έξοδο της αίθουσας αφίξεων.

Η τελική στάση της γραμμής U1A προς το κέντρο της πόλης βρίσκεται κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, περίπου 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό.

Τρένα προς άλλες αγγλικές πόλεις

Αν ταξιδεύετε απευθείας από το αεροδρόμιο προς άλλες πόλεις, χρησιμοποιήστε το τρένο. Τα υπεραστικά δρομολόγια σταματούν επίσης στο σταθμό Southampton Airport Parkway, προσφέροντας απευθείας συνδέσεις χωρίς αλλαγή τρένου προς πολλούς προορισμούς.

Άλλοι προορισμοί είναι προσβάσιμοι με μία βολική μετεπιβίβαση στο σταθμό Southampton Central.

Για τα δρομολόγια και την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα thetrailne.com.

Οι αμαξοστοιχίες που αλλάζουν στο Southampton Central κινούνται από την πρώτη πλατφόρμα προς το κτίριο του αεροδρομίου. Τα τρένα προς βορρά με προορισμό το Λονδίνο αναχωρούν από τη δεύτερη πλατφόρμα, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της πεζογέφυρας.

 • Πόρτσμουθ - 1 αλλαγή στο Southampton Central, τιμές από 9,50 GBP
 • Μπόρνμουθ - χωρίς αλλαγή, τιμές από 5,40 GBP
 • Salisbury - χωρίς αλλαγή, τιμές από 9,50 GBP
 • Λονδίνο - χωρίς αλλαγή, τιμές από 11,30 GBP

Βρείτε μια σύνδεση και αγοράστε ένα εισιτήριο

Ταξί

Στην αίθουσα αφίξεων πρέπει πρώτα να κλείσετε ένα ταξί στο γκισέ. Η τιμή για το κέντρο του Σαουθάμπτον είναι περίπου 15 GPB.

Καλύτερη τιμή προσφέρει συνήθως η εφαρμογή Uber, η οποία μπορεί να σας μεταφέρει από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης από 12 GBP.

Τοπικά λεωφορεία

Τα τοπικά λεωφορεία σταματούν επίσης στη δυτική πλατφόρμα του σιδηροδρομικού σταθμού για να μεταφέρουν τους επιβάτες από το αεροδρόμιο στις γύρω γειτονιές.

Το εισιτήριο μιας διαδρομής κοστίζει 2,70 GBP, και το ημερήσιο όριο είναι 4 GBP. Πληρώνετε με κάρτα ανέπαφων συναλλαγών στον οδηγό κατά την επιβίβασή σας. Πρέπει επίσης να επικυρώσετε την κάρτα σας στον αναγνώστη στην πόρτα κατά την αποβίβαση.

 • Γραμμή U8 - εκτελεί δρομολόγια μία φορά την ώρα προς το Southampton Science Park.
 • Γραμμή 24 - εκτελεί δρομολόγια μία φορά την ώρα προς Eastleigh και βορειοανατολικά του Southampton
Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.